in

Η Γλώσσα του σώματος της σχέσεις σας αποκαλύπτει πολλά για το μέλλον της

Ορισμένες σχέσεις ξεκινούν απλά με ένα ντροπαλό βλέμμα και απογοητευτικές προσπάθειες να αγγίξουμε το χέρι του άλλου.

Ή ίσως ένα ζευγάρι δεν είναι μαζί ούτε για ένα χρόνο, αλλά αυτή προσπαθεί να κρατήσει μια απόσταση και κρύβει τα μάτια της.

Θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι συμβαίνει στη σχέση σας χωρίς λόγια.

Όλα είναι εντάξει. Αρέσει ο ένας στον άλλον.

Παρατηρείτε ότι ο/η φίλος/η σας συναντά τα μάτια σας και κρατάει το βλέμμα του εκεί για λίγο περισσότερο από ό, τι συνηθίζεται. Αν μετά από λίγη ώρα αυτό επαναληφθεί, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι του/της αρέσετε.

Εάν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας ή ενός περιπάτου ο/η σύντροφός σας προσπαθεί να στρέψει το σώμα του/της προς τα εσάς, είναι σίγουρα ένα σημάδι του ενδιαφέροντός του/της. Ακόμη και όταν κάθεται σταυροπόδι, το πάνω πόδι θα στραφεί σίγουρα προς το μέρος σας.

Εάν μια γυναίκα έχει χαρούμενα συναισθήματα προς εσάς, θα προσπαθήσει υποσυνείδητα να λυγίσει το σώμα της προς την κατεύθυνση σας κρατώντας την πλάτη της σε ευθεία, κάνοντας έτσι την εικόνα της να μοιάζει καλύτερη.

Οι άνδρες, σε αυτή την περίπτωση, προσπαθούν να φαίνονται μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι. Ευθυγραμμίζουν το σώμα τους. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, ακουμπούν σε έναν τοίχο με το χέρι τους στο επίπεδο του ώμου σας για να μπουν στον προσωπικό σας χώρο.

Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα χέρια σας αγγίζονται τυχαία πολύ συχνά (ακόμα και αν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για αυτό) ή αν εμφανίζονται σκόνες στα ρούχα σας που ο άλλος πρέπει να καθαρίσει επειγόντως από πάνω σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το ενδιαφέρον του για εσάς είναι μεγάλο.

Μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι, μετά από ένα αστείο που μπορεί να σας κάνει, το πρόσωπο του σας κοιτάζει και περιμένει την αντίδρασή σας. Αυτό είναι ένα προφανές σημάδι ότι του αρέσετε αλλιώς, για ποιον έβαλε τα δυνατά του;

Οι άνδρες συνήθως σταματούν να χαμογελούν ευρέως σε ηλικία 5-6 ετών. Αν παρατηρήσετε ότι ένας άντρας κοντά σας φοράει το χαμόγελο του Χόλιγουντ, σίγουρα σημαίνει ότι είναι πραγματικά ευτυχισμένος, σύμφωνα με τα λόγια του ψυχολόγου Patti Wood.

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι ένα άτομο έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τις ίδιες χειρονομίες και μορφασμούς που κάνετε, δεν σημαίνει ότι είναι ο νέος σας θαυμαστής ή ότι προσπαθεί να σας πειράξει. Είναι πιο πιθανό ότι του αρέσετε και σας αντιγράφει υποσυνείδητα.

Κάτι δεν πηγαίνει καλά. Πρέπει να μιλήσετε.

Πάντα προσπαθείτε να πείτε κάτι στον σύντροφό σας, αλλά αισθάνεστε άβολα να του μιλήσετε: το σώμα του είναι στραμμένο από την αντίθετη μεριά, δεν σας κοιτάζει στα μάτια και προσπαθεί να κάθεται μακριά. Όλα αυτά είναι σημάδια προβλημάτων και αντιπάθειας.

Όταν το δεύτερο σας ήμισυ προσπαθεί να αποφύγει την οικειότητα, τα φιλιά του γίνονται γρήγορα και επίσημα. Αν, όταν κοιμάται, γυρίζει την πλάτη του σε εσάς και κοιμάται στην εμβρυϊκή θέση, είναι ένα κουδουνάκι συναγερμού για τη σχέση σας.

Εάν όλα τα αστεία σας αντιμετωπίζονται με ένα διστακτικό και συγκρατημένο χαμόγελο ή αν κάθε πρωτοβουλία σας ακολουθείται από αδύναμο ενθουσιασμό, σημαίνει ότι ο σύντροφος σας δεν ενδιαφέρεται για εσάς. Δεν πρέπει να σπαταλάτε το χρόνο σας μαζί του.

Το σώμα «μπλοκάρει» κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, όπως τα σταυρωμένα χέρια και τα πόδια, είναι ένας λόγος για να σκεφτείτε αν όλα είναι ωραία στη σχέση σας. Αν η φωνή του είναι αόριστη, η ομιλία του είναι έντονη, και τα μάτια του κοιτάνε πάντα κάτω, είναι κάτι που αξίζει να προσέξετε.

Θα πρέπει επίσης να ανησυχείτε αν ο άνθρωπος σας δεν ακολουθεί απλούς κανόνες εθιμοτυπίας, όπως να μην ανοίξει την πόρτα για σας ή να μην σας αφήσει να περάσετε πρώτες. Είναι η ίδια κατάσταση με τα κορίτσια: αν μιλάνε πολύ στο τηλέφωνο, σας ξεχνάνε.

Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, αν μείνετε πίσω και ο σύντροφός σας δεν κοιτάζει ούτε πίσω να δει που είστε ούτε επιβραδύνει, σημαίνει ότι η σχέση σας έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

Οι αγαπημένοι άνθρωποι τείνουν να δείχνουν προσοχή προς τους αγαπημένους τους. Εάν αντί να στρώσουν τα ρούχα σας ή να διορθώσουν τα μαλλιά σας, απλά σας ενημερώνουν ότι τα μαλλιά σας είναι ακατάστατα, θα πρέπει να σκεφτείτε εάν η σχέση σας είναι ακόμη αρμονική.

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι αυτά τα «συμπτώματα» δεν είναι και απόλυτα. Είναι μόνο σημάδια έλλειψης ισορροπίας στη σχέση σας. Είναι σημαντικό να τα παρατηρήσετε, έτσι ώστε να είστε σε θέση να διορθώσετε την κατάσταση εγκαίρως!

tilestwra

Έρευνα: Πάρε σκύλο αν θες να ζήσεις περισσότερο και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος

Τα 10 χαρακτηριστικά της γυναίκας που γνωρίζει καλά πόσο έξυπνη είναι