in ,

Αν πίνετε καθημερινά χυμό ανανά, θα εκπλαγείτε από το πόσο ωφέλιμο είναι για το σώμα σας

Ο ανανάς, το εξωτικό φρούτο με τις αιχμηρές γωνίες στα φύλλα του, που θυμίζει κάκτο, έχει περισσότερα κρυφά ταλέντα από το να είναι απλά ζουμερός και γλυκός.

Είναι μια πραγματική δύναμη της φύσης, με άφθονες ποσότητες βιταμινών και ενζύμων που μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και φλεγμονές και ασθένειες.

11786

Αν πίνετε καθημερινά χυμό ανανά, θα εκπλαγείτε από το πόσο ωφέλιμο είναι για το σώμα σας.Διαβάστε 10 γεγονότα για τον ανανά που πιθανόν ποτέ δεν γνωρίζατε.

12513

1. Λιγότερες φλεγμονές

Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη. Έχει την ικανότητα να μειώνει τις φλεγμονές και να καταστρέψει τα δηλητήρια στο σώμα που επιτίθενται σε όργανα.

2. Απώλεια βάρους

Πίνοντας χυμό ανανά με άδειο στομάχι μπορεί να μειώσει τη λιγούρα για γλυκά. Ο ανανάς περιέχει θειαμίνη, η οποία μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε ενέργεια γρήγορα, ενεργοποιώντας με αυτό το τρόπο τον μεταβολισμό.

3. Προστατεύει το ήπαρ και εξοντώνει τα εντερικά παράσιτα.

14446

Το ένζυμο βρομελίνη του ανανά έχει επίσης αντι-παρασιτικές ιδιότητες. Κάνοντας θεραπεία με ανανά, οι εντερικές ταινίες μπορούν να εξοντωθούν μέσα σε μόλις 3 ημέρες.

4. Λιγότερα προβλήματα του θυρεοειδή

15384

Το φρούτο περιέχει όχι μόνο βρομελίνη, αλλά και ιώδιο, το οποίο όταν λαμβάνεται τακτικά μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από θυρεοειδίτιδα να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή. Τα όργανα μπορούν στη συνέχεια να ανακτήσουν τη σωστή λειτουργία τους.

5. Μείωση του κινδύνου τραυματισμού

16362

Ο ανανάς είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, το οποίο σταθεροποιεί τους ηλεκτρολύτες του σώματος. Με την τακτική κατανάλωση καλίου, θα έχετε λιγότερες μυικές κράμπες κατά τη διάρκεια φυσικής δραστηριότητας και μειώνεται ο κίνδυνος από ένα αθλητικό τραυματισμό.

6. Λιγότερες τοξίνες

17334

Τα αντιοξειδωτικά και τα ένζυμα που περιέχονται στον ανανά είναι οι καλύτερες φυσικές αντι-τοξίνες. Με την τακτική κατανάλωση χυμού ανανά, το σώμα παραμένει απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα.

7. Βελτίωση της πέψης

1816

Η βρομελίνη ενισχύει την πέψη και βοηθά προληπτικά στις διαταραχές της πεπτικής οδού.

8. Πιο υγιή δόντια19289

Ο ανανάς είναι πολύ αποτελεσματικός στην καταπολέμηση των κίτρινων δοντιών και της πλάκας. Αν πίνετε τακτικά χυμό ανανά βοηθά τα δόντια να γίνουν πιο λευκά, πιο υγιή και πιο δυνατά.

9. Καλύτερη όραση

20271

Η βιταμίνη Α και το Β-καροτένιο περιέχονται επίσης στον ανανά. Οι ουσίες αυτές υποστηρίζουν την καλύτερη όραση. Με την καθημερινή κατανάλωση χυμού ανανά, μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα στην όραση που σχετίζονται με την ηλικία.

10. Ανανάς κατά του καρκίνου

21581

Μια μελέτη απέδειξε ότι η βρομελίνη που περιέχεται στον ανανά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκρούσει τον καρκίνο. Η μελέτη ισχυρίζεται ότι το ένζυμο στο φρούτο λειτουργεί ακόμα καλύτερα από τη χημειοθεραπεία.

Πως να φτιάξετε χυμό ανανά:

229

Κόψτε ένα φρέσκο ανανά και καθαρίστε το σκληρό του περίβλημα. Στη συνέχεια, κόψτε το εσωτερικό του φρούτου σε φέτες ή κομμάτια. Τοποθετήστε τις φέτες / κομμάτια σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο και γεμίστε το με νερό ή εναλλακτικά ανθρακούχο νερό. Το καλοκαίρι, φυσικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε παγάκια. Θα εκπλαγείτε πόσο νόστιμο ένα τέτοιο υγιεινό ποτό μπορεί να είναι!Συχνά μας κάνει έκπληξη η μεγαλοφυΐα της φύσης – εμείς απλά πρέπει να μάθουμε να την χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.

Εάν και εσείς έχετε εκπλαγεί από τη δύναμη του ανανά και δεν είχατε ξανακούσει όλες αυτές τις ωφέλειες του, μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με όλους τους φίλους και την οικογένειά σας!

πηγή : fanpage.gr

8 φωτογραφίες από δίδυμα αδέλφια που ένας από τους δυο καπνίζει.

Μήπως έχετε έλλειψη της βιταμίνης Β12 ; Σταματήστε να αγνοείτε αυτά τα σημάδια αμέσως!!!