in

12 πράγματα που μακάρι να ήξερα 10 χρόνια πριν

Η ζωή είναι μια μεγάλη περιπέτεια, γεμάτη με απίστευτες και σπουδαίες ανακαλύψεις, νέες εμπειρίες και προκλήσεις. Θα υπάρξουν στιγμές που θα αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου, καθώς και φορές που θα αμφιβάλλεις για το τι μπορείς να κάνεις.

Κάθε μέρα έχεις την ευκαιρία να μάθεις και να αναπτυχθείς. Ωστόσο, κοιτώντας το παρελθόν έχεις ευχηθεί να ήξερες κάτι νωρίτερα; Αν ναι, τότε δεν είσαι μόνος!

Παρακάτω βρίσκονται 12 πράγματα που μακάρι να ήξερα 10 χρόνια πριν
Οι αποτυχίες μπορούν να γίνουν οι μεγαλύτερες επιτυχίες εφόσον μάθεις από αυτές.
Έχουμε συνδέσει ένα σοβαρό αρνητικό στίγμα στην ιδέα της αποτυχίας. Ωστόσο, μια αλλαγή στον τρόπο που βλέπεις την κατάσταση μπορεί πραγματικά να σου δώσει την δύναμη να μετατρέψεις τις αποτυχίες σου σε μεγάλες επιτυχίες. Αντί να εστιάζεις σε αυτά που δεν λειτουργούν σωστά, μάθε ό, τι μπορείς από την εμπειρία. Έτσι θα αποκτήσεις τις απαραίτητες πληροφορίες για να διορθώσεις την δουλειά σου και να σχεδιάσεις την επόμενη δοκιμή σου.

Βρες πράγματα με τα οποία παθιάζεσαι στην ζωή και κάνε τα προτεραιότητα σου
Αυτή είναι η ζωή σου και θέλεις να την αξιοποιήσεις στο έπακρο. Αν θες να ζήσεις την πιο ευτυχισμένη, εκπληκτική ζωή τότε εστίασε στο να βρεις με τι παθιάζεσαι. Αυτό μπορεί να είναι μια συγκεκριμένη σταδιοδρομία ή ακόμα και ένα χόμπι. Ό, τι και αν είναι ακολούθησε την καρδιά σου και βρες τα πράγματα που σου φέρνουν χαρά. Όταν τα βρεις, κάντα προτεραιότητα σου. Το αξίζεις.

Αυτό που θες και αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι πάντα τα ίδια.
Θα υπάρξουν στιγμές στην ζωή όπου θα βρεις πως επιθυμείς κάτι πολύ, αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις πως δεν είναι απαραίτητα αυτό που χρειάζεσαι. Κάνε ένα βήμα πίσω και δες που βρίσκεσαι στην ζωή, που πηγαίνεις και που πρέπει να φτάσεις. Τα «θέλω» σου ευθυγραμμίζονται με αυτή τη διαδρομή; Αν όχι, ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τις προτεραιότητες σου.

Η πραγματική ευτυχία δεν είναι αυτή που νομίζεις
Ζούμε σε μια πολύ υλιστική κοινωνία όπου μας μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως η πραγματική ευτυχία μετράται από το μεγάλο σπίτι, το ωραίο αυτοκίνητο, τις ηλεκτρονικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας και τα ακριβά ρούχα. Προκείμενου να συμβεί αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα, δουλεύουμε υπερωρίες για ποιο πράγμα; Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς την ιδέα μιας απλούστερης ζωής τόσο πιο σύντομα θα βρεις την αληθινή ευτυχία.

Δεν σε ορίζουν αυτά που έχεις κάνει.
Αυτό είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που ζει με τον πόνο της μετάνοιας. Όλοι έχουμε κάνει κάτι στο παρελθόν για το οποίο δεν είμαστε υπερήφανοι και όλοι θα συμπεριφερόμασταν διαφορετικά αν μας παρουσιαζόταν αυτή η κατάσταση στο παρόν. Δεν σε ορίζουν αυτές οι πράξεις. Αντιθέτως, δες τι αποκόμισες από αυτή την κατάσταση και πως το χειρίστηκες για να αναπτυχθείς. Το άτομο που έγινες αφού το ξεπέρασες, αυτό είναι που σε ορίζει.

Κανείς δεν διαβάζει το μυαλό σου, πρέπει να λες αυτά που αισθάνεσαι.
Έχεις κοιτάξει ποτέ το παρελθόν και αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν κάποιος ήξερε πόσο νοιαζόσουν ή αν έχασες την ευκαιρία να επιδιώξεις μια σχέση επειδή δεν μπορούσες να εκφράσεις το πώς αισθάνεσαι για κάποιον; Μην περιμένεις μέχρι να είναι πολύ αργά. Αντιθέτως, πες σε αυτούς που νοιάζεσαι τι σημαίνουν για σένα. Κανείς δεν έχει εγγυημένο αύριο, δεν θες να χάσεις την ευκαιρία σου.

Δεν χρειάζεται να παρατήσεις τον εαυτό σου για να αγαπήσεις κάποιον.
Πολύ συχνά όταν οι άνθρωποι ξεκινούν μια σχέση αλλάζουν οι ίδιοι για να προσπαθήσουν να ταιριάξουν με την ιδανική εκδοχή του εαυτού τους που έχουν στο μυαλό τους. Αυτό σημαίνει ότι εύκολα μπορείς να παρατήσεις πράγματα που κάποτε απολάμβανες προσποιούμενος ότι σου αρέσουν πράγματα τα οποία δεν αντέχεις ή ακόμα να αλλάξεις την προσωπικότητα σου εξ ολοκλήρου για να προσπαθήσεις να γίνεις το άτομο που νομίζεις ότι θέλει ο σύντροφος σου. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Αληθινή αγάπη σημαίνει ο σύντροφος σου να αγαπά εσένα, όχι το άτομο που μπορείς να γίνεις. Άσε την σχέση σου να σε ενθαρρύνει να αναπτυχθείς και να εξελιχθείς σε ένα καλύτερο άτομο αλλά μην της επιτρέψεις να σε αλλάξει εξ ολοκλήρου.

Όλος ο πόνος, οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις, στο τέλος αξίζουν.
Μπορεί να μην φαίνεται έτσι πάντα καθώς παλεύεις να αντιμετωπίσεις τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής σου, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πως αυτές οι προκλήσεις μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ευλογία; Πρέπει να ζήσουμε τις πιο δύσκολες στιγμές για να εκτιμήσουμε τις πραγματικά καλές, τις ευτυχισμένες. Χωρίς αυτές η ζωή θα ήταν αδιάφορη.

Το παρελθόν μπορεί να σε βλάψει μόνο αν το επιτρέπεις.
Αν παλεύεις με τον πόνο του παρελθόντος, να μια μικρή σκληρή αλήθεια. Το παρελθόν είναι πίσω σου. Έγινε και έφυγε και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις. Το να ξαναζείς το παρελθόν δεν μπορεί να προκαλέσει παρά μόνο πόνο και μόνο εσύ έχεις την δύναμη να σώσεις τον εαυτό σου. Άστο πίσω σου και συγκεντρώσου στο να προχωρήσεις.

Παίρνεις μόνο ό, τι είσαι πρόθυμος να δώσεις.
Τίποτα καλό δεν είναι δωρεάν στην ζωή. Αν θες να πετύχεις και να βρεις την ευτυχία, την αγάπη, τον σεβασμό και την χαρά τότε πρέπει να έχεις ως προτεραιότητα να δίνεις τέτοια πράγματα στον κόσμο. Αυτή είναι η βάση του Νόμου της Έλξης. Αν δίνεις καλό στον κόσμο, θα παίρνεις καλά. Αν όμως δίνεις αρνητικότητα, θα ζήσεις μια ζωή με τις συνέπειες.

Η εκδίκηση δεν σε ανταμείβει ποτέ τόσο όσο δείχνει.
Όταν αντιμετωπίζουμε συναισθήματα απογοήτευσης, θυμού και αναστάτωσης, συχνά θεωρούμε ότι η εκδίκηση είναι η καλύτερη αντίδραση. Ωστόσο, θα μάθεις γρήγορα ότι δεν θα είναι τόσο ικανοποιητική όσο ήλπιζες. Αντιθέτως, θα μείνεις με τον πόνο και την απογοήτευση. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις την προδοσία είναι μέσω της συγχώρεσης. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείς αυτό, τόσο πιο σύντομα θα ελευθερωθείς.

Δεν είναι ποτέ αργά να γίνεις αυτό που θέλεις.
Είτε είσαι 22 είτε 52, δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να αναπτυχθείς, να εξελιχθείς και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αν το διαβάζεις αυτό και εύχεσαι να είχες κάνει περισσότερα ταξίδια, να επέλεγες μια διαφορετική καριέρα ή ένα συγκεκριμένο χόμπι- τότε είναι καιρός να σταματήσεις να περιμένεις και να αρχίσεις να το κάνεις. Έχεις την δύναμη να γίνεις το άτομο που θες σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής σου.

Μαγεία Τ.

πηγή : awakengr.com

Κούλλης Νικολάου: «Έζησα το θαύμα του Αγίου Νεκταρίου που προστάτεψε το παιδί μου. Γονάτισα στον τάφο του»

Ένα τροχόσπιτο πραγματικό παλάτι που κοστίζει 3,5 εκατ. ευρώ