in

Τα 20 συναρπαστικότερα πράγματα που αγνοούσατε ως τώρα

Ο κόσμος είναι γεμάτος από εκπληκτικά γεγονότα που άλλοτε τα γνωρίζουμε και άλλοτε όχι, ενώ η εξέλιξη της ζωής δεν σταματά, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα κάτι νέο για ανακάλυψη. Διαβάστε παρακάτω 20 από τα πιο συναρπαστικά πράγματα του κόσμου και αναθεωρήστε την άποψή σας για τα μέχρι τώρα δεδομένα.

1. Σε περίπτωση που φάτε το συκώτι μιας αρκούδας, ετοιμαστείτε να αφήσετε τα επίγεια, γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να αντέξει τόση πολλή βιταμίνη Α.

2. Τα κακάπο είναι πτηνά της οικογένειας των παπαγάλων και ζουν αποκλειστικά σε ορισμένες ελεγχόμενες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας, ενώ δεν μπορούν να πετάξουν, έχουν χαμηλό μεταβολισμό και μια χαρακτηριστική φωνή που τα κάνει αμέσως αντιληπτά στα άλλα ζώα. Ο πληθυσμός τους είναι τόσο περιορισμένος, που το καθένα έχει πάρει και από ένα όνομα!

3. Οι νεκροί ανατριχιάζουν, αλλά και εκσπεpματώνουν.

4. Ο J.R.R. Tolkien και ο Χίτλερ ήρθαν αντιμέτωποι σε μάχη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

5. Η εποχή που η Κλεοπάτρα έζησε πλησιάζει χρονολογικά περισσότερο στην εποχή που πραγματοποιήθηκε η προσγείωση των ανθρώπων στο φεγγάρι, παρά στην εποχή που κατασκευάστηκε η πυραμίδα της Γκίζας.

6. Ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας δεν έχει κανέναν απολύτως στίχο, γι’ αυτό και κάθε φορά που παίζεται πριν από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα, το κοινό απλώς τραγουδά «ΟΟΟ».

7. Το μέλι δεν χαλάει, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φάτε μέλι 3.000 ετών!

8. Όταν αναπνέετε από τη μύτη, πάντα εισπνέετε περισσότερο αέρα από το ένα ρουθούνι και αυτό αλλάζει ανά 15 λεπτά.

9. Όταν χτίστηκαν οι πυραμίδες, τα μαμούθ ήταν ακόμα εν ζωή.

10. Χρειάζονται 1.200.000 περίπου κουνούπια, με το καθένα να τσιμπά από μια φορά το ανθρώπινο σώμα, ώστε να ρουφηχτεί όλο το αίμα του οργανισμού.

11. Το 1903, οι αδελφοί Wright πέταξαν για πρώτη φορά και 66 χρόνια αργότερα ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι.

12. Το σώμα του Jeremy Bentham, γνωστού φιλοσόφου του 18ου και 19ου αιώνα, βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Παλιά το κεφάλι του αποτελούσε έκθεμα, όμως επειδή οι φοιτητές συνήθιζαν να το χαράζουν, πλέον φυλάσσεται μακριά από το κοινό.

13. Κι όμως, τα ουράνια τόξα διαφέρουν, ανάλογα με το είδος τους.

14. Κάποτε ζούσε ένα είδος πιθήκου με το όνομα «γιγαντοπίθηκος» (gigantopithecus), που πλέον θεωρείται πως έχει εξαφανιστεί από τη γη, όμως το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο είδος ζώου συνήθιζε να θάβει τους νεκρούς του!

15. Οι τυφλοί δεν βλέπουν μαύρο, όπως νομίζετε! Δεν βλέπουν απολύτως τίποτα.

16. Οι μπαγκέτες έχουν φτιαχτεί επίτηδες μακριές και λεπτές, καθώς παλιά οι στρατιώτες τις αποθήκευαν στις τσέπες των παντελονιών τους.

17. Η μπίρα, το κρασί, το ψωμί και το τυρί αποτελούν παραδείγματα προϊόντων ελεγχόμενης αλλοίωσης από τον άνθρωπο.

18. Μπορείτε να γίνετε εκατομμυριούχοι σε 27 ημέρες, αρκεί να ξεκινήσετε βάζοντας στην άκρη ένα λεπτό του ευρώ κάθε μέρα και στη συνέχεια διπλασιάζοντας τα χρήματά σας καθημερινά.

19. Πριν από κάποια χρόνια, σε έναν διαγωνισμό τοξοβολίας πρώτη ανακηρύχτηκε μια ομάδα από το Καζακστάν, όμως όταν έφτασε η ώρα της βράβευσης, ο εθνικός ύμνος που έπαιξε ήταν από την ταινία «Borat»… κατά λάθος.

20. Το έτος 2013 είναι το πρώτο έτος μετά το 1987 που και τα τέσσερα ψηφία του είναι διαφορετικά, ενώ και οι δύο αυτές χρονιές απέχουν 13 έτη από το 2000!

Η ανδροφάγος «πριγκίπισσα Κατζάρ» και το πρόβλημα με τα ψευδή ιστορικά memes

Με έκλεψε από τον γάμο και την επόμενη μέρα με γύρισε στον άντρα μου – Η ιστορία της κυρίας Όλγας