in

Προσπαθήστε να λύσετε 6 γρίφους που απαιτούν όλη τη λογική και τη νοημοσύνη σας

Σε όλους μας αρέσει η επίλυση διαφορετικών γρίφων – μερικούς πολύ απλούς για ψαλίδια και λαμπτήρες, και μερικούς δύσκολους, από αυτούς που μας κάνουν να σκεφτόμαστε σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέτοια προβλήματα εξασκούν τον εγκέφαλο και μας βοηθούν να τον διατηρούμε σε φόρμα ακόμα και στα γηρατειά.

Παρακάτω θα βρείτε 6 λογικά καθήκοντα. Ορισμένα από αυτά θα διαρκέσουν μερικά δευτερόλεπτα και άλλα απαιτούν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια. Θα αποδεχτείτε τις προκλήσεις και θα ελέγξετε τις ικανότητές σας; Οι σωστές απαντήσεις βρίσκονται στο τέλος του άρθρου.

1. Ο γρίφος των ψεύτικων νομισμάτων

Έχετε τρία χρυσά νομίσματα, ένα από τα οποία είναι ψεύτικο και μία ζυγαριά. Το ψεύτικο νόμισμα ζυγίζει λιγότερο από τα άλλα δύο. Πώς καθορίζετε ποιο νόμισμα είναι ψεύτικο;

2. Πρόκληση για έναν σεφ

Για να κερδίσει στο μαγειρικό διαγωνισμό, ο σεφ πρέπει να μαγειρέψει 6 μπριζόλες σε 15 λεπτά χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι. Μπορεί να βάλει μόνο 4 μπριζόλες στο τηγάνι κάθε φορά. Πώς μπορεί να τα καταφέρει ο σεφ;

3. Αμοιβή του εργαζομένου

Ένας αγρότης προσέλαβε έναν εργαζόμενο για να φτιάξει ένα πηγάδι. Υποσχέθηκε να τον πληρώνει με χρυσό κάθε μέρα. Ο εργαζόμενος είπε ότι θα του πάρει 7 ημέρες και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Ο αγρότης είχε μια χρυσή μπάρα και σχεδίαζε να δίνει το 1/7 της μπάρας κάθε μέρα. Ωστόσο, όταν κοίταξε το εργαλείο που ήθελε να χρησιμοποιήσει για να τμηματοποιήσει την μπάρα, συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να κάνει μόνο δύο κοψίματα. Τι πρέπει να κάνει για να μην σπάσει τη συμφωνία;

4. Κοτόπουλα και αυγά

Μια γριά είχε 3 κοτόπουλα που έκαναν 3 αυγά σε 3 ημέρες. Μια μέρα ήθελε να πάρει περισσότερα αυγά, έτσι αγόρασε 12 κοτόπουλα. Πόσα αυγά θα έχει η ηλικιωμένη κυρία σε 15 ημέρες;

5. Ιππότες και πριγκίπισσες

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας βασιλιάς ήθελε να βρει έναν σύζυγο για την κόρη του και κανόνισε ένα τουρνουά με ιππότες. Οι υποψήφιοι έπρεπε να υπομείνουν πολλές προκλήσεις, και στο τέλος, έμειναν μόνο δύο άνδρες. Για να αποφασίσει ποιος θα παντρευτεί την κόρη του, ο βασιλιάς διέταξε τους ιππότες να οδηγήσουν τα άλογά τους στη λίμνη. Αυτός που θα έφτανε τελευταίος θα έπαιρνε την πριγκίπισσα.

Οι ιππότες ετοίμασαν τα άλογά τους και οδηγούσαν πολύ αργά προς τη λίμνη. Τους πήρε μια εβδομάδα, καθώς κανένας από αυτούς δεν ήθελε να είναι ο πρώτος. Τελικά, κατέβηκαν από τα άλογα, κάναν μια χειραψία αποχαιρετισμού και αποφάσισαν να πάνε σπίτι. Αλλά τότε η πριγκίπισσα ήρθε σε αυτούς και ψιθύρισε κάτι στα αυτιά τους. Οι ιππότες πήδησαν στα άλογα τους και έσπευσαν στη λίμνη. Τι είπε η πριγκίπισσα;

6. 3 Πόρτες

Ένα αγόρι περπατούσε στο δάσος και βρήκε μια εγκαταλειμμένη καμπίνα. Αποφάσισε να μπει μέσα. Αφού μπήκε μέσα, η πόρτα έκλεισε πίσω του. Το μέρος ήταν πολύ σκοτεινό. Το αγόρι βρήκε έναν διακόπτη φωτός, αλλά δεν υπήρχε ηλεκτρισμός. Και τότε, άκουσε μια φωνή που του είπε ότι θα μπορούσε να βγει από την καμπίνα μέσα από μια από τις τρεις πόρτες.

  • Πίσω από την πρώτη πόρτα υπήρχαν χιλιάδες δηλητηριώδη φίδια που θα μπορούσαν να τον σκοτώσουν αμέσως.

 

  • Πίσω από τη δεύτερη πόρτα υπήρχε ηλεκτρική καρέκλα και εκτελεστής που θα σκότωνε αμέσως το αγόρι.

 

  • Πίσω από την τρίτη πόρτα, υπήρχε ένα λιοντάρι που δεν είχε φάει για πολλές ημέρες.

Πώς βγαίνει το αγόρι;

Απαντήσεις

1. Πρέπει να βάλετε δύο νομίσματα στην ζυγαριά. Εάν και τα δύο έχουν το ίδιο βάρος, τότε το τρίτο είναι ψεύτικο.

2. Θα βάλει 4 μπριζόλες στο τηγάνι και θα τις τηγανίσει για 5 λεπτά. Μετά από αυτό, θα γυρίσει δύο από αυτές και θα τις αντικαταστήσει τις άλλες δυο με 2 ωμές και θα τις τηγανίσει για 5 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά, θα γυρίσει τις 2 μπριζόλες και θα αντικαταστήσει τις 2 έτοιμες με 2 μισοψημένες και θα τις τηγανίσει για 5 λεπτά.

3. Ο αγρότης πρέπει να κόψει την μπάρα σε τρία μέρη: 1/7, 2/7 και 4/7 – χρειάζονται μόνο δύο κοψίματα και έτσι ο γεωργός έπρεπε να πληρώσει:

Δευτέρα: να πληρώσει το 1/7 της μπάρας.

Τρίτη: να πληρώσει τα 2/7 της μπάρας και να πάρει το 1/7.

Τετάρτη: να δώσει το 1/7 στον εργαζόμενο και πάλι.

Πέμπτη: να δώσει τα 4/7 της μπάρας και να πάρει το 1/7 και τα 2/7.

Παρασκευή: να δώσει ξανά το 1/7 της μπάρας.

Σάββατο: να δώσει τα 2/7 της μπάρας και να πάρει το 1/7.

Κυριακή: να δώσει στον εργαζόμενο το 1/7 της μπάρας.

4. Αν είπατε 15, κάνατε λάθος. Αν τρία κοτόπουλα έκαναν 3 αυγά σε 3 ημέρες, αυτό σημαίνει ότι 1 κοτόπουλο κάνει 1 αυγό κάθε τρεις ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι σε 15 ημέρες, θα κάνει 5 αυγά. Έτσι, 15 κοτόπουλα θα κάνουν 75 αυγά.

5. Η πριγκίπισσα είπε στους ιππότες να ανταλλάξουν τα άλογά τους.

6. Το αγόρι πρέπει να πάρει την πόρτα με την ηλεκτρική καρέκλα – δεν υπάρχει ηλεκτρισμός στην καμπίνα, οπότε ο εκτελεστής δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.

tilestwra

Κώστας Χατζής: «Ο Χατζιδάκις ήταν ο πιο λεβέντης απ’ όλους»

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας μας λέει ένα «απλό κόλπο» για να γλιτώνουμε τα πρόστιμα ταχύτητας