in

Ποιά είναι η σχέση των ζωδίων με τα χρήματα;

Ποιο ζώδιο είναι φιλοχρήματο, ποιο αδιάφορο, ποιο τσιγκούνικο και ποιο σπάταλο;
Οι τράπεζες, τα ΑΤΜ, οι καταθέσεις, τα χρήματα και τα νομίσματα έγιναν το καυτό θέμα των ημερών και μας απασχόλησαν όλους, άλλους πολύ άλλους λιγότερο.

Έχεις σκεφτεί όμως τι συμπεριφορά έχουν τα ζώδια όσον αφορά στα χρήματα, ποια η σχέση τους μαζί τους και πώς τα επηρεάζουν επαγγελματικά ή αν είναι βασικό κριτήριο επιλογής τους;

Σίγουρα, κύριο λόγο στην οικονομική διαχείριση, στα λεφτά και τη σχέση με αυτά παίζει το γενέθλιο ωροσκόπιο, ως εκ τούτου μόνο μια γενική αναφορά στην τάση του κάθε ζωδίου μπορούμε να κάνουμε.

ΚΡΙΟΣ
Ενώ επιδιώκεις την ανεξαρτησία και την όμορφη και άνετη ζωή που προσφέρουν τα χρήματα, εντούτοις, δεν τα κυνηγάς. Σε ενδιαφέρει πρωτίστως να κάνεις ό, τι σου αρέσει και σε κρατάει σε εγρήγορση. Αν φτάσεις στο σημείο να βγάζεις κι αρκετά λεφτά από αυτό, τότε ακόμα καλύτερα. Το να κάνεις αποταμίευση είναι πολύ δύσκολο, αφού εκεί που βάζεις κάτι στην άκρη, την άλλη στιγμή το αφαιρείς για να αγοράσεις ό, τι σου έκατσε στο μάτι.

ΤΑΥΡΟΣ
Επειδή δε σου αρέσουν οι αλλαγές έχεις την τάση να κολλάς σε μια συγκεκριμένη δουλειά (χώρο ή αντικείμενο) για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν αυτή είναι χαμηλά αμειβόμενη ή δεν σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες ανέλιξης. Έχεις έντονη την ανάγκη για υλική εξασφάλιση γι’ αυτό πάντα φροντίζεις να εξοικονομείς χρήματα, έστω και λιγοστά. Αν θέλεις κάτι για τον εαυτό σου μπορεί να ξοδέψεις πολλά, αλλά μετά θα εφαρμόσεις μια πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική για να ξαναμαζέψεις όσα έδωσες.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Είσαι επιρρεπής στις παρορμητικές αγορές και γενικά στο να σκορπάς χρήματα δεξιά κι αριστερά, για το λόγο αυτό, το να βάλεις ένα ποσό στην άκρη είναι σχεδόν ανέφικτο, εκτός και αν σε πιάσει το πρακτικό σου πνεύμα, αλλά και πάλι θα διαρκέσει πολύ λίγο. Είσαι αισιόδοξος όμως και με γρήγορα αντανακλαστικά, οπότε ξεπερνάς τις οικονομικές αναποδιές. Τα ποικίλα ενδιαφέροντά σου μπορεί να σε αναγκάζουν να «πηδάς» από μια δουλειά σε μια άλλη, πράγμα που έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το να εξασφαλίσεις οικονομικά τον εαυτό σου και την οικογένειά σου σε ωθεί να εργαστείς σκληρά, ακόμη και σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει ιδιαίτερα, αλλά σου προσφέρει ένα σταθερό εισόδημα. Είσαι από τα ζώδια που κάνουν γερό κομπόδεμα, αφού θέλεις να αισθάνεσαι ασφαλής σε περίπτωση που προκύψει κάτι αναπάντεχο. Σχεδόν τσιγκουνεύεσαι να χαλάσεις χρήματα (το να βάλεις χέρι σε αυτά που έχεις στην άκρη, δεν παίζει) και κάνεις μόνο αυτές τις αγορές που κρίνεις απαραίτητες, κυρίως για το σπίτι ή τα παιδιά σου.

ΛΕΩΝ
Έχεις σχέση αγάπης με τα χρήματα γιατί σου αρέσει η χλιδή και θέλεις να αγοράζεις τα πιο ακριβά αντικείμενα, όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για τα αγαπημένα σου άτομα. Επώνυμα ρούχα και παπούτσια, κοσμήματα, αυτοκίνητα, γεύματα σε φημισμένα εστιατόρια, ταξίδια σε κοσμοπολίτικα μέρη και διαμονή σε ακριβά ξενοδοχεία, σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι «βασιλιάς» και φυσικά καλύπτουν την ανάγκη σου να ξεχωρίζεις. Το ότι ξοδεύεις πολλά, σε κάνει ανταγωνιστικό, φιλόδοξο και συχνά σε οδηγεί σε επιλογές που κύριο στόχο έχουν να σου εξασφαλίσουν πολυτελή διαβίωση, ωστόσο η αποταμίευση είναι ένα θέμα για σένα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είσαι πολύ προσεκτικός με τα χρήματά σου, τα μετράς και τα ξαναμετράς σε σημείο που να αγγίζεις τα όρια της τσιγκουνιάς αλλά το κύριο ζητούμενό σου είναι να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου και να μην εκτεθείς. Όντας άνθρωπος οργανωμένος, ενδεχομένως να έχεις κάνει και μια ασφάλεια ζωής ή συνταξιοδοτικό πρόγραμμα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον και είσαι της λογικής «φασούλι το φασούλι…». Παρά το ότι εργάζεσαι σκληρά όμως, δεν καταφέρνεις να κερδίζεις πολλά λεφτά γιατί είσαι αρκετά ανιδιοτελής και πρόθυμος να παράγεις, χωρίς να απαιτείς.

ΖΥΓΟΣ
Αγαπάς τα όμορφα πράγματα και απολαμβάνεις το καλό φαγητό, τα κομψά ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά και αξεσουάρ και φυσικά ό, τι σε κάνει αισθάνεσαι ότι ζεις μια υπέροχη ζωή, γεμάτη στυλ. Παρότι σου αρέσουν όλα αυτά οι επιλογές σου, επαγγελματικές ή ερωτικές, δεν γίνονται με βάση την εξασφάλισή τους αλλά το συναίσθημα. Με τον τρόπο σου όμως φροντίζεις να πάρεις μια αύξηση, ένα μπόνους ή μια προαγωγή που θα σου φέρει παραπάνω χρήματα. Μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις ένα μεγάλο ποσό για προσωπικές σου «ανάγκες» ή έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα που θα ομορφύνουν το χώρο σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τα χρήματα τα αγαπάς πολύ κι απ’ ό,τι φαίνεται το αίσθημα είναι αμοιβαίο, καθώς κι εκείνα τρέχουν προς εσένα. Ας μην ξεχνάμε ότι το ζώδιό σου συνδέεται με κληρονομιές, επενδύσεις, μετοχές, χρηματιστήρια και τράπεζες. Εξαιτίας της ανταγωνιστικής σου φύσης, του ενστίκτου, των μεθόδων που ακολουθείς και της επιμονής σου το πιο πιθανό είναι να έχεις φτιάξει ήδη περιουσία ή τουλάχιστον να έχεις αποκτήσει ένα καλό εισόδημα. Συνήθως είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και πιο σπάνια υπάλληλος. Δεν ξοδεύεις υπέρογκα ποσά γιατί πάντα έχεις μια κρυφή ανησυχία για το αν θα σου τελειώσουν τα χρήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είσαι τσιγκούνης.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αγαπάς το ρίσκο και το παιχνίδι και μιας κι ο Δίας που είναι ο κυβερνήτης σου είναι ο πλανήτης της τύχης, σου είναι εύκολο να αποκτήσεις ή να κερδίσεις χρήματα. Από την άλλη πλευρά, σε ό, τι αφορά σε καταθέσεις και επενδύσεις, δεν είσαι και το πιο πρακτικό άτομο. Κι εσύ σαν το απέναντί σου ζώδιο, τον Δίδυμο, έχεις την τάση να αλλάζεις θέσεις εργασίας, ειδικά όσο είσαι νέος και το να φτάσεις ψηλά ίσως σου πάρει χρόνο ή σου στοιχίσει σε χρήμα, αφού θα αναγκάζεσαι να «τρως» όσα είχες μαζέψει, μέχρι να ξαναβρείς δουλειά. Σε γενικές γραμμές πάντως, έχεις τον τρόπο σου και βολεύεσαι, ακόμα κι αν είσαι «όσα πάνε κι όσα έρθουν» και δε χάνεις την αισιοδοξία σου, αφού όποτε χρειάστηκες χρήματα, σου ήρθαν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τα χρήματα, ως ένα βαθμό, είναι σύμβολο εξουσίας και γι’ αυτό δεν τα περιφρονείς καθόλου. Εντούτοις, αντίθετα με τον Τοξότη, εσύ πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να στερηθείς αρκετά για να καταφέρεις είτε να μαζέψεις ένα σεβαστό ποσό ή να αποκτήσεις ένα καλό εισόδημα. Κι ακριβώς επειδή έχεις κουραστεί για να τα βγάλεις, τα τιμάς και δεν τα σπαταλάς εδώ κι εκεί ή για να κερδίσεις εντυπώσεις. Καλύπτεις όλες σου τις υποχρεώσεις, αποταμιεύεις το περίσσευμα και όταν κρίνεις σκόπιμο, θα αγοράσεις αυτό που θέλεις, φροντίζοντας όμως να έχεις πάντα υπόλοιπο στο ταμείο σου. Ο χαρακτήρας σου άλλωστε είναι αντίθετος με επιπολαιότητες και αγορές πολλών προσωπικών ειδών ή έξοδα για φαγητό κι εξόδους, εκτός αν είναι απαραίτητα λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σκληρά εργαζόμενος δεν χαρακτηρίζεσαι, εκτός αν έχεις άλλα στοιχεία στο ωροσκόπιό σου κι η μόνη περίπτωση να αφιερωθείς κάπου είναι όταν κάνεις κάτι που αγαπάς πολύ και απολαμβάνεις . Αυτό είναι το πιο σημαντικό για σένα, τώρα αν σου φέρει και χρήματα, είσαι ευχαριστημένος, σίγουρα όμως δε θα τα κυνηγήσεις. Επίσης, επειδή δεν είναι επιδίωξή σου η πολυτελής ζωή, δεν σπαταλάς τα λεφτά σου σε προσωπικές ή εντυπωσιακές αγορές, συνήθως όμως κερνάς τους φίλους σου, συχνά τραπεζώνεις κόσμο, δίνεις δανεικά (κι αγύριστα) ή σε κοινωφελείς οργανώσεις και γενικά η οικονομική σου διαχείριση είναι αλλοπρόσαλλη και σπάνια έχεις χρήματα στην άκρη.

ΙΧΘΥΕΣ
Δεν έχεις πρακτικό πνεύμα κι έτσι τα ίδια τα χρήματα ή μια σταδιοδρομία που θα σου αποφέρει υψηλά εισοδήματα, δεν είναι στις επιδιώξεις σου. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν ξεμένεις, ιδίως αν ασχολείσαι με καλλιτεχνικά επαγγέλματα ή άλλα, συναφή του ζωδίου σου, όμως η τρυφερή σου καρδιά, σε καθιστά πολύ εύκολα θύμα απάτης ή σε κάνει να δίνεις όσα έχεις στην τσέπη σου σε άτομα φτωχά, άτυχα που λυπάσαι για την κατάστασή τους ή στη χειρότερη περίπτωση να το παίζεις «Ρομπέν των δασών» (εδώ παίζει ρόλο ο γενέθλιος χάρτης σου). Από τη στιγμή που τείνεις να έχεις μια χαλαρή, μη ρεαλιστική σχέση με τα λεφτά -μπορεί να απωθείς τελείως από το μυαλό σου χρέη, λογαριασμούς κι άλλες υποχρεώσεις- καλό είναι να αναλαμβάνει κάποιος άλλος την οικονομική σου διαχείριση.

Πηγη astrology.gr

Οι 10 ΠΙΟ Πρωτότυποι Χιονάνθρωποι που είδαμε τις Τελευταίες Μέρες. Ο 4ος είναι Βγαλμένος από Παραμύθι!

Φωτογραφίες ανδρικής μόδας από μια άλλη εποχή!