in

Ευλογημένος άνθρωπος: Ο πάτερ Ελευθέριος εδώ και χρόνια στειρώνει, περιθάλπει και σώζει αδέσποτα

Ενώ πολλοί άνθρωποι στις εκκλησίες δείχνουν το μίσος τους για τα ζώα και απομακρύνουν τα αδέσποτα σκυλιά από τα σπίτια τους, άλλοι αγωνίζονται για την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων αδέσποτων σκύλων. Φυσικά, δεν λαμβάνουν καμία βοήθεια από την κυβέρνηση. Είναι απλώς εθελοντές.

Ο λόγος για έναν υπέροχο άνθρωπο, τον πατέρα Ελευθέριο, ο οποίος ζει στο χωριό Μελισσόγλου της Βόλβης. Ο πατέρας Ελευθέριος έχει κάνει πολύ δουλειά όλα αυτά τα χρόνια για την προστασία των ζώων, σύμφωνα με τη Φιλοζωική Λέσχη Κέρας FOS.

Εκτός από τη σίτιση των τρωκτικών, ο πατέρας Ελευθέριος ασχολείται με την αιχμαλωσία και τη στείρωση των τρωκτικών και συνεργάζεται με τους εθελοντές του ΦΟΣ για τη θεραπεία και τη θεραπεία.

Κάθε εβδομάδα μεταφέρει ζώα στην κτηνιατρική κλινική

Κάθε εβδομάδα έχει ένα μικρό αυτοκίνητο γεμάτο από αστείρωτατραυματισμέναάρρωστα και κατεστραμμένα αδέσποτα ζώα, τα οποία μεταφέρει στην κτηνιατρική κλινική. Όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας από τους πιο πολύτιμους και σημαντικούς εθελοντές της γειτονιάς. Γιατί βοηθάει όχι μόνο τα ζώα, αλλά και τους ανθρώπους που δεν βλέπουν με καλό μάτι το έργο του. Δηλαδή αυτούς που δημιουργούν και συχνά κακοποιούν αδέσποτα σκυλιά.

Τέτοιος πρέπει να είναι ο κόσμος της εκκλησίας. Να κάνουν αυτό που τους ωθεί η ψυχή τους να κάνουν, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν στην πορεία, για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη, είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα. Ο π. Ελευθέριος είναι πραγματικά ένας άγιος άνθρωπος.

Δείτε την ανάρτηση του ΦΟΣ:

«Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι … Άνθρωποι όπως ο πατήρ Ελευθέριος από το χωριό Μελισσουργός του Δήμου Βόλβης…χρόνια τώρα όχι μόνο ταίζει αλλά πιάνει ό,τι κινείται σε αδέσποτο ζωάκι στην περιοχή του και μας το φέρνει για στείρωση και θεραπεία όταν δεν μπορεί να βγάλει άκρη ο άνθρωπος με τους αρμόδιους του δήμου εκεί …χρόνια ολόκληρα προσπαθεί μόνος του και χρεώνεται τα βάρη και τις ανομίες των υπολοίπων…. ναι, όλων εκείνων που ΔΕΝ κάνουν αυτό που θα έπρεπε για να μην υπάρχουν όλα αυτά τα αδέσποτα ζώα στο δήμο εκεί.
Εκείνων που δε στειρώνουν τα δικά τους κατοικίδια και δημιουργούν ξανά και ξανά καινούργια αδέσποτα στο χωριό και τη γύρω περιοχή….και μετά τους φταίει ο πατήρ που τα ταΐζει!
Εκείνων που πρέπει να επιληφθούν αυτής της έκνομης κατάστασης που επικρατεί χρόνια τώρα εκεί αλλά για τους δικούς τους λόγους δεν το κάνουν…
Και έτσι, κάθε βδομάδα σχεδόν, έρχεται με το μικρό αυτοκίνητο του κουβαλώντας κάτι τεράστια, τις περισσότερες φορές, άρρωστα, πληγωμένα ή απλά αστείρωτα ζώα τα οποία χρήζουν βοήθειας….
Συνεπής λοιπόν στο άτυπο ραντεβού μας και αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε, αφού προηγήθηκε το απαραίτητο τηλεφώνημα για το κλείσιμο της ώρας του χειρουργείου ο πατήρ Δημήτριος Ελευθέριος μας έφερε άλλο ένα αδέσποτο ζώο του δήμου Βόλβης το οποίο στειρώθηκε εξετάστηκε και επέστρεψε πίσω στην περιοχή του!
Τι να πει κανείς;;
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μας αν υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι να σκέφτονται και να λειτουργούν έτσι!!
Πατέρα Ελευθέριε, καλή δύναμη να έχετε και εμείς όσο μπορούμε θα βοηθούμε πάντα!!»

Οι σκύλοι καταλαβαίνουν τα λόγια και τη χροιά της φωνής μας σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα

Τι σημαίνει το όνομα Δημήτρης – Από που προέρχεται