in

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που ξοδεύει περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια τον χρόνο για να μη γεράσει

Μπράιαν Τζόνσον που έγινε διάσημος ως ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο και θεωρείται ως ο πλέον αμφιλεγόμενος εξερευνητής της μακροζωίας στον κόσμο. Ξοδεύει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για το σώμα του, δοκιμάζοντας αμφιλεγόμενες θεραπείες, ενώ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα υγείας που λέγεται Project Blueprint, που περιλαμβάνει σχολαστική διαχείριση της διατροφής, πρόγραμμα άσκησης, ύπνο, λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και διάφορες θεραπείες αναζωογόνησης.

Η εμμονή του τράβηξε το ενδιαφέρον μιας της startup, που ονομάζεται Minicirlce, που θέλει να επαναπρογραμματίσει τα ανθρώπινα γονίδια και τον επιστράτευσε ως ανθρώπινο πειραματόζωο για τη νέα γονιδιακή της θεραπεία, που περιλαμβάνει τις ενέσεις «Πηγή της Νεότητας». Σκοπός του είναι να φτάσει να ζει μέχρι την ηλικία των 200 ετών.

How to Train for Longevity (ft. KneesOverToesGuy)
Κάθε θεραπεία κοστίζει 25.000 δολάρια, ενώ συνολικά το κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Οικονομικά, δεν θεωρείται ότι θα ζόριζε το Τζόνσον, αλλά το όνομά του λειτουργεί ως «κράχτης». Ως εκ τούτου, η εταιρεία του παρέχει τη θεραπεία δωρεάν, καθώς θεωρεί ότι θα φέρει πολύ κόσμο στην πόρτα της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zero (@bryanjohnson_)

Για να υποβληθεί στη θεραπεία, ο Μπράιαν Τζόνσον έφτασε στο νησί Ροατάν, στα ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας. Εκεί υποβάλλεται στη γονιδιακή θεραπεία που παρασκευάστηκε από την Minicircle Inc. μια μικρή αμερικανική νεοφυή επιχείρηση. Η θεραπεία είναι ενέσιμη και στοχεύει στην εκτόξευση της παραγωγής της θυλακτατίνης από τον οργανισμό, μιας πρωτεΐνης που βοηθά στη διαχείριση της παραγωγής άλλων πρωτεϊνών και ορμονών.

Θεραπεία χωρίς έγκριση από τον FDA

Οι ιδρυτές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η θεραπεία μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, να αυξήσει τη μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα, να παρατείνει την αντοχή στην άσκηση και να βελτιώσει τα μαλλιά και το δέρμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για «το ιερό δισκοπότηρο των μυών, των οστών και του λίπους» και μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ανθρωπότητας για «ακραία μακροζωΐα».

Η θεραπεία δεν έχει πάρει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, κάτι που αποτελεί ζητούμενο. Η εταιρεία στηρίζεται μεταξύ άλλων από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματικών κεφαλαίων Peter Thiel και τον συνιδρυτή της OpenAI Inc. Σαμ Άλτμαν.

Οι εργασίες γίνονται στο Ροατάν, καθώς η Ονδούρα έχει παραχωρήσει στο νησί σημαντικές ελευθερίες ρυθμιστικά όσον αφορά στα τεχνολογικά και επιστημονικά εγχειρήματα. «Ετοιμαζόμαστε για δοκιμή στις ΗΠΑ και περνάμε από τον FDA. Αλλά είναι απαγορευτικά δαπανηρό, τόσο από άποψη χρόνου όσο και χρημάτων. Βρισκόμαστε εδώ στην Ονδούρα επειδή μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε τα πράγματα πιο γρήγορα» δήλωσε ο συνιδρυτής της επιχείρησης Ουόλτερ Πάτερσον.

Ο Πάτερσον βέβαια λέει ότι η εταιρεία δεν πήγε στην Ονδούρα για να είναι απερίσκεπτη ή επιπόλαιη, καθώς υποστηρίζει ότι οι εξελίξεις στη βιοτεχνολογία και τη μακροζωία είναι κοντά και οι άνθρωποι με υγιές μυαλό και σώμα μπορούν να συμμετέχουν. Στόχος της Minicircle είναι η θεραπεία να είναι προσβάσιμη σε όλον τον κόσμο, καθώς οι περισσότερες γονιδιακές θεραπείες κοστίζουν πάνω από 1 εκατομμύρια δολάρια.

Αμφιβολίες από τους επιστήμονες

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες που έχουν εξοικειωθεί με το έργο της εταιρείας αμφισβητούν ότι η αύξηση της φολλιστατίνης θα οδηγήσει σε έστω και μικρή αύξηση της διάρκειας ζωής. Μέχρι στιγμής η Minicircle δεν έχει δημοσιεύσει δεδομένα κλινικών μελετών και δεν θέλει να μιλήσει για τις μεθόδους ανάπτυξής της.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η θεραπεία λειτουργεί, δεν έχει νόημα από επιστημονική άποψη και πιθανότατα θα οδηγήσουν κάποιον στον θάνατο προκαλώντας καρκίνο ή ηπατική ανεπάρκεια γράφει η Κριστίν Γκλοριόζο, γιατρός και ευρωεπιστήμονας για τη φολλιστατίνη και άλλες μη ρυθμισμένες γονιδιακές θεραπείες στο ενημερωτικό δελτίο της για τη μακροζωία και την υγεία.

via

25 Ζώα που έχουν πολλές ομοιότητες με διασημότητες. (Φωτογραφίες)

Μάθε ποια ΖΩΔΙΑ κάνουν παράλληλες σχέσεις!