in

Αρκετά σκυλιά έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας συγκεκριμένα για την ράτσα τους. Πρέπει να ξέρετε κάποια πράγματα γιατί ίσως κάποια μέρα σώσετε την ζωή του σκύλου σας.

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα pug, άλλοι τα doberman,τα Pitbull… Όταν συμπαθούμε μια ράτσα, δεν είναι σαν τους ανθρώπους. Πρώτα μας έλκει το βλέμμα τους – το πρόσωπό τους, τα κατεβασμένα αυτιά ή η τουφωτή ουρά τους. Μετά αρχίζουμε να γνωρίζουμε την υπέροχη προσωπικότητά τους – την εξυπνάδα τους, την υπακοή και την όρεξή τους για παιχνίδι.

Σπάνια σκεφτόμαστε προβλήματα υγείας που συνήθως παρουσιάζει η ράτσα που μας αρέσει. Αλλά η γνώση είναι δύναμη και θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια σοβαρά θέματα γύρω από τις ασθένειες του σκύλου. Αρκετά σκυλιά έχουν σοβαρά προβλήματα συγκεκριμένα για την ράτσα τους. Αυτά τα προβλήματα συνδέονται με ανεύθυνους εκτροφείς που δίνουν περισσότερη σημασία στην εμφάνιση του ζώου και όχι στην καλή υγεία, έτσι περνούν τα προβλήματα και στα ανύποπτα θύματα ιδιοκτήτες.

Παρακάτω θα μάθετε ποια ράτσα είναι επιρρεπής σε ποια ασθένεια λόγω γενετικών παραγόντων. Σας τα εξηγούμε γιατί ίσως κάποια μέρα σώσετε την ζωή του σκύλου σας.

Ιρλανδικό Σέτερ: Επιληψία
1450
Αν και τα σκυλιά αυτά είναι συνήθως υγιή χωρίς κληρονομικά προβλήματα υγείας, η ράτσα αυτή έχει πάνω από τον μέσο όρο κίνδυνο να υποφέρει από επιληψία, γράφει τοTerrificpets.com. H νευρολογική ασθένεια κληρονομείται και είναι αποτέλεσμα της εκτροφής.
Ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταλάβει την κρίση από την συμπεριφορά του ζώου πριν συμβεί και η ασθένεια μπορεί να ρυθμιστεί με φάρμακα.

Ντόμπερμαν Πίντσερ: Ασθένειες καρδιάς
1451
Αυτή η όμορφη ράτσα είναι γνωστή για την ετοιμότητα, το θάρρος και την υπακοή που δείχνει. Στην πραγματικότητα είναι το 14ο κατά σειρά πιο δημοφιλές σκυλί, σύμφωνα με τονAmerican Kennel club
Είναι όμως επιρρεπής στην διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Μια κατάσταση κατά την οποία, ‘το τοίχωμα της καρδιάς είναι λεπτό και εύθραυστο με αποτέλεσμα μια μεγάλη αλλά αδύναμη καρδιά που δεν μπορεί να πρεσάρει το αίμα,’ σύμφωνα με το Pet Health Network.

Γερμανικός Ποιμενικός: Δυσπλασία στα ισχία
1452
Σύμφωνα με το WebMD, η δυσπλασία του ισχίου είναι η κατάσταση κατά την οποία, η άρθρωση δεν ταιριάζει καλά στην υποδοχή της και έτσι προκαλείται πόνος, προβλήματα με τα πόδια και αρθρίτιδα.
Πολλά μεγαλόσωμα σκυλιά έχουν αυτό το πρόβλημα αλλά οι Γερμανικοί ποιμενικοί τείνουν να το έχουν πιο συχνά.
Αν όμως οι γονείς του κουταβιού δεν είχαν πρόβλημα, είναι πιθανόν να μην έχει ούτε αυτό. Να γιατί είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον εκτροφέα εάν οι γονείς του είχαν δυσπλασία.
Είναι επίσης επιρρεπείς στο μελάνωμα και τις καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με το The Official German Shepherd Resource Guide.

Ο Μεγάλος Δανός: Πρήξιμο
1453
Είναι η 15η πιο δημοφιλής ράτσα. Αν και αυτός ο ευγενικός γίγαντας είναι αγαπητός για την φιλικότητά του και την υπομονή, το τεράστιο μέγεθός του δεν είναι χωρίς κόστος – πράγμα που ίσως βλέπετε και στον λογαριασμό για τον κτηνίατρο.
Επειδή εκτρέφεται για να διατηρεί το μεγάλο μέγεθος, είναι γεμάτος προβλήματα.
Κινδυνεύει από πρήξιμο, λόγω του ότι το στήθος του είναι μεγάλο και βαθύ. Το φούσκωμα δυσκολεύει την αναπνοή, διαρρηγνύει το τοίχωμα του στομάχου και εμποδίζει το αίμα να πάει στην καρδιά.
Επίσης μπορεί να αναπτύξει καρδιομυοπάθεια, δυσπλασία των ισχίων και καταρράχτη, λέει το Great Dane Club of America

Ροτβάιλερ: Προβλήματα στις αρθρώσεις1454

Νομίζετε ότι η δυσπλασία ακούγεται άσχημη;Προσθέστε και δυσπλασία στους αγκώνες και αρθρίτιδα και θα έχετε το πολλαπλό πρόβλημα ενός Ροτβάιλερ.
Η γεμάτη αυτοπεποίθηση αγαπητή ράτσα υποφέρει και από ένα άλλο είδος κακής άρθρωσης που λέγεται διαχωριστική οστεοαρθρίτιδα, μια αρρώστια που ο χόνδρος στην άρθρωση δεν σχηματίζεται σωστά, σύμφωνα με το WebMD.
Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει το κουτάβι να φτιάξει υγιείς αρθρώσεις αλλά πολλά σκυλιά του είδους πρέπει να υποβληθούν σε εγχείρηση για αφαίρεση του μη φυσιολογικού χόνδρου.

Μπάσετ Χάουντ: Θρόμβωση αίματος1455

Αυτή η αξιολάτρευτη ράτσα με το γλυκό πρόσωπο και τα μακριά αυτιά είναι καλή για τα παιδιά αλλά δεν τα πάει καθόλου καλά με την υγεία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η θρόμβοπάθεια, σαν την αιμοφιλία στους ανθρώπους. Εύκολα παθαίνουν μώλωπες και αιμορραγίες, σύμφωνα με το Pedigree Dog Health
Μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στην μύτη ή αίμα στα ούρα και μώλωπες στα μάτια, τα ούλα και τα αυτιά.

Μαστίφ: Προβλήματα αερίων1456

Πολλοί αγαπούν αυτή την μεγαλοπρεπή ράτσα γιατί ξέρουν ότι κάτω από την σκληρή εξωτερική εμφάνιση χτυπά η καρδιά ενός καλόβολου κουταβιού.
Αλλά τα αέρια που αφήνει μπορεί να βγάλουν όλους από το δωμάτιο.
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Μπορεί να υποφέρει από καταρράχτη, δυσπλασία, επιληψία, καρκίνο και καρδιά, αλλά αυτά είναι μόνο λίγα από την λίστα των προβλημάτων,σύμφωνα με το Mastiff Club of America.
Η αγάπη όμως που δίνει στον ιδιοκτήτη του δεν συγκρίνεται με κανένα ιατρικό κόστος.

Δαλματίας: Κώφωση1457

Αυτό το ελκυστικό σκυλί με τις βούλες δεν είναι μόνο ομορφιά. ‘Έχει και μυαλό, σύμφωνα με το American Kennel Club.
Αλλά, σύμφωνα με το Purina Pro Club, ‘Τα Δαλματίας είναι ένα από τα 92 είδη που υποφέρουν από κώφωση. Αυτή είναι υψηλότερη από πολλές άλλες ράτσες και με ποσοστό 29,9%, των σκύλων να γεννιούνται με κώφωση στο ένα ή και στα δυο αυτιά.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 75% των σκύλων αυτής της ράτσας έχουν κανονική ακοή.

Μπουλντόγκ: Αναπνευστικά προβλήματα
1458
Αγαπάτε αυτό το πρόσωπο; Δυστυχώς, όσο χαριτωμένο είναι τόσα προβλήματα έχει.
Σύμφωνα με το WebMD, ο συνδυασμός μικρών ρουθουνιών, μακρόστενου ουρανίσκου και στενής τραχείας, έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο το ροχαλητό αλλά και αναπνευστικά προβλήματα.
Αλλά τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ. Σύμφωνα με το Caesar Milan.com, τα μπουλντόγκ υποφέρουν και από δυσπλασία αλλά και χρειάζεται να καθαρίζονται οι πτυχές του δέρματος για να αποφεύγονται δερματικά προβλήματα. Επίσης, είναι ευαίσθητα στον καύσωνα.

Γκόλντεν Ριτρίβερ: Δερματικές αλεργίες1459

Είναι το αγαπημένο σκυλί των περισσότερων οικογενειών. Σύμφωνα με τοAmerican Kennel Club,, λατρεύεται για την αφοσίωση, την φιλικότητα και την εξυπνάδα του.
Αλλά έχετε παρατηρήσει ότι γλύφονται υπερβολικά;
‘Αντίθετα με τους ανθρώπους, τα σκυλιά δεν φταρνίζονται όταν έχουν αλλεργία,’ γράφει τοWebMD. ‘Αντίθετα, έχουν φαγούρα στο δέρμα. Και συχνά γλύφουν, ξύνουν και δαγκώνουν με αποτέλεσμα κοκκινίλες και πληγές.’

Για να ελαττωθεί η φαγούρα, κάντε τους μπάνιο με σαμπουάν βρώμης και προσθέστε ωμέγα 3 στην διατροφή.
Έχετε κάποιο από αυτά τα σκυλιά;

via

ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ : Διαλέξτε ένα από τα σύμβολα του πίνακα και δείτε τι θα αποκαλύψει για τη ζωή σας

«Η ζωή ενός σκύλου»: Υπέροχες φωτογραφίες σκύλων από την μικρή τους ηλικία μέχρι τα γεράματα τους.