in

9 Κορυφαίες Επιστημονικές Ανακαλύψεις που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια

Τελευταία, η επιστήμη έχει αναπτυχθεί σημαντικά και έφερε πολλά ευεργετικά επιτεύγματα σε όλους τους τομείς. Και ενώ νομίζατε ότι όλα έχουν ήδη ανακαλυφθεί και μελετηθεί μέσα και έξω, οι ανεξάρτητοι επιστήμονες και οι μεγάλες εταιρείες καταλήγουν σε ακόμη πιο φιλόδοξα σχέδια και ιδέες. Μερικοί από αυτούς θέλουν να κατακτήσουν το διάστημα, άλλοι θέλουν να θεραπεύσουν και να αποτρέψουν ασθένειες για εκατομμύρια ανθρώπους.

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένα 9 απίστευτα επιτεύγματα στον τομέα της επιστήμης. Ορισμένα από αυτά θα γίνουν πραγματικότητα το επόμενο έτος!

9. Παγκόσμιo Wi-Fi

© depositphotos

Πάνω από το 50% των αγροτικών περιοχών του κόσμου στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία εξακολουθούν να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια αξιόπιστη σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί εάν η πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είναι παγκόσμια κάποια μέρα;

Υποστηριζόμενο από την Virgin Group, το OneWeb θα το καταστήσει δυνατό σε μόλις 10 χρόνια. Σύμφωνα με τον Γκρεγκ Γουάιλερ, τον ιδρυτή της εταιρείας, χτίζουν μια νέα παγκόσμια υποδομή γνώσης, προσιτή σε όλους, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.

Το 2018 σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν 10 δορυφόρους που θα γίνουν τα πρώτα κομμάτια του δορυφορικού παζλ γύρω από τη Γη. Η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κάθε σχολείο, σπίτι ή κέντρο υγείας το 2022. Μέχρι το 2027, με 900 δορυφόρους σε τροχιά, θα γεφυρώσει πλήρως το ψηφιακό χάσμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

8. Μια μάσκα που επιτρέπει τις «υπεράνθρωπες» αισθήσεις

© millieclivesmith

Όλοι οι υπερήρωες φορούν μάσκες, ασπίδες και σιδερένια κοστούμια, ακόμη και εκείνοι που δεν διαθέτουν υπερδυνάμεις. Η τεχνολογική πρόοδος έχει αποδείξει ότι σήμερα ο καθένας μπορεί να μοιάζει με υπερήρωα ή τουλάχιστον να ενισχύσει σημαντικά τις αισθήσεις της όρασης και της ακοής του. Αναπτύχθηκε από φοιτητές από το Royal College of Art στο Λονδίνο, η μάσκα που ονομάζεται Eidos ενισχύει το πώς βλέπουμε και ακούμε τον κόσμο γύρω μας.

Η μάσκα ήχου Eidos μπορεί να ενισχύσει συγκεκριμένους ήχους και να αποκλείσει το θόρυβο του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας ένα κατευθυντικό μικρόφωνο. Επιτρέπει στον χρήστη να ακούει τις φωνές που θέλει. Αυτή η μάσκα θα έχει σημαντικό πρακτικό αντίκτυπο για όσους έχουν προβλήματα ακοής ή για όσους δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν σε ένα δυνατό περιβάλλον.

7. Το έξτρα δάχτυλο

© dezeen

Η Ντάνι Κλόουντ, μια σχεδιάστρια της Νέας Ζηλανδίας με έδρα το Λονδίνο, εισάγει ένα νέο έργο, το «thumbs up» με τη μορφή ενός επιλεγμένου από το πόδι τρισδιάστατου δακτύλου για το χέρι σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε ένα βραχιολάκι στο χέρι σας και να τοποθετήσετε 2 αισθητήρες πίεσης στις μπότες σας. Επικοινωνούν με το Thumb μέσω Bluetooth και ανταποκρίνονται σε όλες τις κινήσεις.

Σύμφωνα με την Κλόουντ, πάντα την ενδιέφερε για την προσθετική και ήθελε να καταλάβει τη σχέση μεταξύ του φορέα και του μέλους, όπως μερικοί την αισθάνονται ως μέρος αυτών. Το δάχτυλο αυτό έχει ένα ελπιδοφόρο μέλλον στη μουσική, στην ιατρική και σε κάθε πεδίο όπου ένα άτομο χρειάζεται να πιάσει κάτι. Το έργο της Κλόουντ χρησιμεύει για την επέκταση της ικανότητας, όχι για την βοήθεια της αναπηρίας.

6. Δοκιμές φαρμάκων για το AIDS

© pixabay

Ο κόσμος περιμένει να συμβεί αυτό εδώ και δεκαετίες. Τέλος, μια επιστημονική πρόοδος προσφέρει ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου κατά του AIDS. Το AIDS επηρεάζει περισσότερα από 36,7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Σύμφωνα με το περιοδικό Science, οι επιστήμονες από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αντίσωμα που επιτίθεται στον ιό HIV από τις 3 πλευρές, δημιουργώντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης του εμβολίου και αντιμετώπισης της νόσου στο μέλλον.

Εργαστηριακή έρευνα έχει δείξει ότι ακόμη και ο ιός HIV, γνωστός για την ικανότητά του να μεταλλάσσεται πολύ, μπορεί να εξουδετερώνεται από αυτά τα αντισώματα. Εάν τα αντισώματα ταξινομηθούν ως ασφαλή για τους ανθρώπους, μέχρι το τέλος του 2018 το φάρμακο θα χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για άτομα που ήδη ζουν με HIV / AIDS. Σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων, το φάρμακο θα εμφανιστεί στην αγορά μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια.

5. Έξυπνος φακός επαφής από την Google

© googleblog

Φαίνεται ότι η Google δεν βλέπει όρια στον κόσμο των τεχνολογιών και φέρνει στη ζωή τα πράγματα που έχουμε ονειρευτεί εδώ και χρόνια. Μαζί με τον φαρμακευτικό γίγαντα Novartis, η Google έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο για έξυπνο φακό επαφής εδώ και 3 χρόνια. Ο κύριος σκοπός της συσκευής βρίσκεται στον τομέα της ιατρικής: ο φακός μπορεί να μετρήσει τα επίπεδα γλυκόζης στα δάκρυα χρησιμοποιώντας ένα μικροσκοπικό ασύρματο τσιπ. Τι καινοτομία για όσους πάσχουν από διαβήτη!

Οι ερευνητές στην Google X αποφάσισαν γενναία να δημιουργήσουν «τσιπ και αισθητήρες τόσο μικρούς που μοιάζουν με κομμάτια λάμψης και μια κεραία λεπτότερη από μια ανθρώπινη τρίχα». Τώρα δοκιμάζουν τα πρωτότυπα, αλλά μπορούμε ήδη να δούμε πολλές δυνατότητες της χρήσης τους.

4. Χάπια ανίχνευσης καρκίνου από το Google X

© depositphotos

Λες και δεν κάναν ήδη αρκετά, έτσι; Τα εργαστήρια Google X προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να αλληλεπιδρούν με την ιατρική και τις νανοτεχνολογίες. Η νανοτεχνολογία είναι ένα περίπλοκο πεδίο μελέτης που μπορεί να πάει τη σύγχρονη ιατρική σε ένα νέο επίπεδο. Τα εργαστήρια εργάζονται σε ένα νανοσωματιδιακό χάπι που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και την πρόληψη του καρκίνου και ακόμη και των καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κόνραντ, επικεφαλής των επιστημών της ζωής στο ερευνητικό εργαστήριο της Google, τα νανοσωματίδια απαιτούν πολύπλοκες και βαθιές έρευνες επειδή μπορούν να βλάψουν ένα ανθρώπινο σώμα εάν δεν ελέγχονται σωστά. Πριν από τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου, η Google X θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της απόδειξης της ασφάλειας των χαπιών νανοσωματιδίων. Ωστόσο, αξίζει να περιμένετε.

3. Η Κίνα σχεδιάζει να προσγειωθεί στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης το 2018.

© pixabay

Το 2016, η Κίνα ξεκίνησε επίσημα ένα νέο στάδιο σεληνιακής εξερεύνησης και έθεσε στόχο να προσγειωθεί στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης το 2018. Σκοπεύουν να στείλουν το Chang’e-4 στην άκρη της Σελήνης, η οποία δεν έχει ποτέ έχουν εξερευνηθεί από τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, τα σχέδιά τους για τις εξερευνήσεις της Σελήνης είναι αρκετά φιλόδοξα και σχεδιάζουν ήδη την έναρξη της αποστολής Chang’e-5.

2. Οργανικά ηλεκτρονικά που μπορούν να διαλύονται σε ένα σώμα

Η καθηγήτρια της Χημικής Μηχανικής Στάνφορντ Ζενάν Μπάο και μια ομάδα συναδέλφων του δημιούργησαν το πρώτο ηλεκτρονικό βιοπολυμερές που μπορεί να διαλύεται σε ανθρώπινο σώμα μετά τη χρήση. Στην εργασία τους, περιγράφουν τη δημιουργία τους ως ελαφρύ, βιοσυμβατό, εξαιρετικά λεπτό και εντελώς ακίνδυνο. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς για να παρέχει έρευνα χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον.

Η Τινγκ Λέι, ο επικεφαλής συγγραφέας του βιβλίου, λέει: «Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει επίσης τη διεύρυνση της χρήσης αυτών των αποικοδομήσιμων πολυμερών, όπως χημικοί / βιοαισθητήρες και ακόμη πιο περίπλοκο ηλεκτρονικό σύστημα».

1. Μεταμόσχευση κεφαλής

Για περισσότερο από 35 χρόνια, οι πιο λαμπροί γιατροί και επιστήμονες στον πλανήτη μας προσπάθησαν να θεραπεύσουν την παράλυση της σπονδυλικής στήλης και να αλλάξουν τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού προς το καλύτερο. Αν τα κατάφερναν, θα είχαν καταφέρει να κάνουν και μεταμόσχευση κεφαλής. Αλλά δεν το έκαναν.

Το μέλλον είναι εδώ! Ο Δρ Σέρτζιο Καναβέρο, διευθυντής της Ομάδας Προχωρημένων Νευροδιαμορφώσεων του Τορίνο, είναι έτοιμος να εκτελέσει την πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση κεφαλής. Θέλει να κόψει το νωτιαίο μυελό, να τον επισκευάσει και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει μαγνητική διέγερση. Η ομάδα του σχεδιάζει να εκτελέσει τις δοκιμές χρησιμοποιώντας πτώματα. Το εκτιμώμενο κόστος μιας τέτοιας ενέργειας είναι σχεδόν 16 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο Καναβέρο συνεργάζεται με ασθενείς από την Κίνα και τη Ρωσία και πιστεύει ότι θα εκτελέσει τη λειτουργία με έναν Κινέζο ασθενή λόγω περισσότερων ελπίδων χρηματοδότησης.

tilestwra

20 Χαριτωμένα Κουταβάκια που είναι για να τα ζουλήξεις μέσα στην αγκαλιά σου

18 άνθρωποι που δεν παρέλαβαν αυτό ακριβώς που είχαν παραγγείλει