in

6 Κόλπα που θα σας κάνουν να νικήσετε τα πιο γνωστά παιχνίδια

Εάν χάνετε συνεχώς όταν παίζετε Τρίλιζα ή Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί, μπορεί να είναι επειδή δεν γνωρίζετε τη στρατηγική για να νικήσετε … ή μπορεί να την γνωρίζει ο αντίπαλος σας.

Θα σας ενημερώσουμε για τις στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε σε αυτά τα δημοφιλή παιχνίδια! Στο τέλος του άρθρου, θα μάθετε πώς να κερδίζετε πάντα σε ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι.

1. Monopoly

Η Monopoly είναι ένα παιχνίδι όπου πολλά πράγματα εξαρτώνται από την τύχη στην αρχή του παιχνιδιού και από τις δεξιότητες διαπραγμάτευσης στη συνέχεια. Αλλά για να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες σας να νικήσετε, πρέπει να τηρήσετε ορισμένους κανόνες.

© depositphotos

1. Αγοράστε σιδηροδρομικούς σταθμούς αντί για οτιδήποτε άλλο. Οι σταθμοί θα σας κάνουν πλούσιους στην αρχή του παιχνιδιού, ενώ τα υπόλοιπα θα σας φέρουν πολύ λίγα χρήματα και δεν αξίζει τον κόπο.

2. Μην ανησυχείτε για τα ξενοδοχεία. Αφού αγοράσετε μια περιοχή του ίδιου χρώματος, πρέπει να χτίσετε 3 σπίτια όσο πιο γρήγορα μπορείτε. 3 σπίτια είναι το σημείο στο παιχνίδι που σας φέρνει το καλύτερο κέρδος έναντι των εξόδων. Είναι εύκολο να χτιστούν και δίνουν πολύ καλά κέρδη.

3. Οι καλύτερες περιοχές είναι οι πορτοκαλί, οι κόκκινες και οι μπλε. Έχουν καλές τοποθεσίες, σας δίνουν υψηλά κέρδη και είναι ένας τρόπος για να νικήσετε.

2. Δύναμη χεριών

Ακόμα κι αν έχετε έναν αντίπαλο που είναι πολύ πιο δυνατός και μεγαλόσωμος από εσάς, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος για να τον κερδίσετε αν χρησιμοποιείτε τη σωστή τεχνική τοποθέτησης του σώματος και του χεριού σας.

  • Σκύψτε προς το τραπέζι, βάλτε το δεξί σας πόδι μπροστά και τον δεξί σας αγκώνα στο τραπέζι. Αν είστε αριστερόχειρας, τοποθετήστε το αριστερό σας πόδι μπροστά.
  • Δώστε προσοχή στην απόσταση μεταξύ του βραχίονα σας και του σώματός σας – πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τη δύναμη του χεριού σας αλλά και τη μάζα του σώματός σας, η οποία θα σας δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα.
  • Βάλτε τον καρπό σας από πάνω. Το χέρι σας θα πιέζει προς τα κάτω και ο καρπός του αντιπάλου σας θα λυγίσει. Αυτό θα τους τους δυσκολέψει, ενώ η λαβή σας θα γίνει πιο δυνατή. Εάν δεν μπορείτε να λυγίσετε τον καρπό σας, απλά κρατήστε τον ίσιο. 
  • Τώρα όταν πιέζετε, τραβήξτε το χέρι του αντιπάλου σας προς εσάς και μετακινηθείτε πιο κοντά και συνεχίστε να πιέζετε με τον ώμο σας. Είναι σημαντικό να κρατάτε το σώμα και τον βραχίονα σας κοντά.
  • Για να νικήσετε τον αντίπαλό σας, γυρίστε λίγο το σώμα σας και σπρώξτε με τον ώμο σας προς την απαραίτητη κατεύθυνση. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε τον αντίπαλό σας προς τα εσας και να σπρώξετε προς τα κάτω. Κερδίσατε!

3. Μπιλιάρδο

Το Μπιλιάρδο είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί προπόνηση και υψηλή συγκέντρωση. Έτσι εάν παίζετε εναντίον ενός έμπειρου αντιπάλου, θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσετε. Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας, ακολουθήστε μερικούς βασικούς κανόνες.

© depositphotos

Μην αφήνετε τον αντίπαλό σας να σπάσει την πυραμίδα με επιτυχία. Αυτός είναι ένας από τους κύριους κανόνες. Εάν παίζετε εναντίον ενός έμπειρου παίκτη, μπορεί να σπάσει την πυραμίδα τόσο καλά που δεν θα έχετε καν την ευκαιρία να παίξετε σε αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήστε λοιπόν να είστε ο πρώτος.

Μη βιαστείτε. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ασήμαντο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν επειδή προσπαθούν να χτυπήσουν την μπάλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κάντε δοκιμές, στοχεύστε και κοιτάξτε προσεκτικά. Μην δώσετε προσοχή στον αντίπαλό σας εάν σας ζητήσει να βιαστείτε. Αυτό το παιχνίδι απαιτεί υπομονή.

Χτυπήστε σωστά. Εάν η μπάλα σας χάσει την τροχιά που σχεδιάσατε, σημαίνει ότι δεν χτυπήσατε το κέντρο της μπάλας. Βάλτε την στέκα έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το σημείο που θέλετε να χτυπήσετε. Εάν είστε δεξιόχειρες, βάλτε το δεξιό σας πόδι κάθετα στη γραμμή και βάλτε το αριστερό σας πόδι προς τα εμπρός. Ο ώμος, ο γοφός, ο αγκώνας και το πηγούνι θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

4. Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι που αποτελείται από απολύτως τυχαίες επιλογές. Στην πραγματικότητα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κερδίσετε αν μάθετε μερικά ψυχολογικά κόλπα.

Οι επιστήμονες από το Εργαστήριο Πειραματικών Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Zhejiang πραγματοποίησαν έναν τεράστιο αριθμό πειραμάτων και βρήκαν κάποια κόλπα.

© depositphotos
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν πάντα με την «πέτρα». Επιπλέον, οι άντρες αρχίζουν με «πέτρα» δύο φορές πιο συχνά από ότι οι γυναίκες. Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το ίδιο πράγμα 3 φορές στη σειρά. Έτσι, χρησιμοποιήστε «χαρτί» 3 φορές στη σειρά, και κερδίσατε.
  • Οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι προβλέψιμοι. Εάν ο αντίπαλός σας χρησιμοποίησε «πέτρα» δύο φορές στη σειρά, είναι πολύ πιθανό ότι η επόμενη κίνηση του θα είναι «ψαλίδι».
  • Παρακολουθήστε τα δάχτυλα του αντιπάλου σας. Θα σας πουν ποια κίνηση θα κάνει. Εάν όλα τα δάχτυλα είναι σφιχτά – «πέτρα». Εάν όλα τα δάχτυλα είναι χαλαρά – «χαρτί.» Αν μόνο 2 δάχτυλα είναι τεταμένα, τότε έρχεται το «ψαλίδι».

5. Τρίλιζα

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές για να νικήσετε στην τρίλιζα, αλλά αρκεί να απομνημονεύσετε μόνο αυτές τις 2.

Όταν κάνετε την κίνησή σας πρώτοι, βάλτε το Χ σε μια γωνία. Αν ο αντίπαλός σας βάλει το Ο σε οποιοδήποτε σημείο εκτός από τη μέση, πιθανότατα θα κερδίσετε το παιχνίδι. Βάλτε το Χ σε οποιαδήποτε από τις ελεύθερες γωνίες. Ο αντίπαλός σας πιθανότατα θα σταματήσει τους συνδυασμούς για να νικήσει και θα βάλει το O μεταξύ των Χ για να σας αποτρέψει να νικήσετε.

Τώρα πάρτε ακόμη μια γωνία. Δεν πειράζει πού ο αντίπαλός σας θα βάλει O. Θα κερδίσετε ούτως ή άλλως.

Ωστόσο, εάν ο αντίπαλός σας πήρε τη μέση στην πρώτη του κίνηση, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος για να κερδίσετε.

Απλά βάλτε ένα Χ διαγώνια από το πρώτο Χ που βάλατε. Τώρα, εάν ο αντίπαλός σας πάρει μία από τις ελεύθερες γωνίες, θα κερδίσετε. Εάν δεν το κάνει, το παιχνίδι θα έρχεται ισοπαλία.

Μπόνους: Πώς να κερδίζετε πάντα στο μποξ!

© Arenda Attrakcionov   © robotail.ru

Έχετε δει πιθανώς τέτοια μηχανήματα σε πάρκα ψυχαγωγίας. Οι κανόνες είναι συνήθως ότι χτυπάτε τον σάκο και το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος. Αν κάνετε υψηλότερο σκορ, κερδίζετε ένα βραβείο. Οι ιδιοκτήτες είναι συνήθως μικρά παιδιά που δεν μοιάζουν να μπορούν να κερδίσουν, αλλά πάντα κερδίζουν ούτως ή άλλως. Όπως αποδεικνύεται, αυτό το μηχάνημα δεν αντιδρά στη δύναμη της γροθιάς σας αλλά στο σημείο που χτυπάτε. Υπάρχει ένα κρυφό κουμπί στον σάκο που πρέπει να χτυπήσετε για να κάνετε το υψηλότερο σκορ. Βρίσκεται ακριβώς στη μέση. Τώρα ξέρετε το μυστικό και θα κερδίζετε κάθε φορά!

tilestwra

18 Παράξενα πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην Ινδία

15 σοφά αποφθέγματα του Σωκράτη που αξίζει να διαβάσετε