in

Χάρτης δείχνει πόσο καιρό παίρνει να μάθει κάποιος μια διαφορετική γλώσσα

Ενδιαφέρεστε να μάθετε μια ξένη γλώσσα, αλλά χρειάζεστε μια που να είναι εύκολη και αποτελεσματική από πλευράς χρόνου για να την διαλέξετε; Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υπηρεσιών έχει φτιάξει εύχρηστους χάρτες των κύριων γλωσσών σε όλο τον κόσμο σε 5 κατηγορίες δυσκολιών, ανάλογα με τις διαφορές τους από τα αγγλικά και ο χρήστης του Reddit, Fummy, έχει μεταφράσει αυτά τα δεδομένα σε χρωματικά κωδικοποιημένο χάρτη για να τα καταστήσει απλούστερα.

Οι γλώσσες του Ρομαντισμού, βασισμένες κυρίως στα Λατινικά, είναι από τις πιο προσιτές και περιλαμβάνουν τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα ιταλικά. Οι γλώσσες όπως τα Ολλανδικά, τα Δανέζικα και τα Σουηδικά μοιράζονται τις κοινές ρίζες με τα αγγλικά, πράγμα που σημαίνει ότι η μισή δουλειά σας έχει γίνει ήδη αν αποφασίσετε να τις μάθετε. Χρειάζεστε περίπου 6 μήνες σπουδών για να αποκτήσετε επάρκεια σε οποιαδήποτε από τις γλώσσες της κατηγορίας Ι.

Εσείς κλίνετε προς τα Ιαπωνικά, τα Κορεάτικα ή τα Αραβικά; Ετοιμαστείτε για μια μεγάλη πρακτική δύο ετών, ένα από τα οποία θα πρέπει να είναι στο εσωτερικό της εκάστοτε χώρας. Αυτές είναι τρεις από τις γλώσσες που απαρτίζουν την τρομακτική ‘Κατηγορία V’, καθώς είναι διαφορετικές από την αγγλική όπως το μαύρο από το λευκό.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε όλες τις στατιστικές και αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα γλωσσικό ταξίδι, μπορείτε να βρείτε δωρεάν online μαθήματα απευθείας από το FSI εδώ.

Μια μαμά με δυο παιδιά ζήτησε από τον υπεύθυνο ενός σουπερμάρκετ τρόφιμα. Η απάντηση του: Ανεκτίμητη!

Το “σ’αγαπώ” στα… μαθηματικά!