in

Ζευγάρι βλέπει φωτογραφία του πιο θλιμμένου σκύλου καταφυγίου και οδηγεί 6 ώρες για να τον υιοθετήσει

Όταν η Τζέσικα Γουίλιαμς και ο φίλος της Τζάρεντ μετακόμισαν πρόσφατα σε ένα διαμέρισμα που επέτρεπε σκύλους, η Γουίλιαμς ανυπομονούσε να εκπληρώσει το όνειρό της να υιοθετήσει έναν.

Το αγόρι της της είπε ότι θα υιοθετούσαν έναν σκύλο γύρω στα γενέθλιά της τον Νοέμβριο, αλλά εκείνη ήταν τόσο ενθουσιασμένη, που άρχισε αμέσως να περιηγείται στο διαδίκτυο σε διάφορα καταφύγια σκύλων – και έπεσε πάνω σε έναν σκύλο που τους χρειαζόταν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Η ιστορία του Benji

Τον Benji τον είχαν μαζέψει ως αδέσποτο στο Λος Άντζελες και τον είχαν μεταφέρει σε ένα μεγάλο δημόσιο καταφύγιο. Ήταν απίστευτα επιφυλακτικός απέναντι στους ανθρώπους και είχε επίσης μια σοβαρή αλλεργία στους ψύλλους που τον είχε κάνει να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της γούνας του. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο Benji δεν ήταν πιθανώς ο πρώτος σκύλος που θα επέλεγαν, αλλά η Williams δεν μπορούσε να τον βγάλει από το μυαλό της.

“Ήταν στο καταφύγιο για 10 ημέρες και δεν το αντιμετώπιζε καλά”, δήλωσε η Williams στο The Dodo. “Γύριζε και χτυπούσε τους ανθρώπους καθώς περνούσαν από δίπλα του. Δεν είχα ξαναδεί πιο λυπημένο σκύλο και ήξερα ότι δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε εκεί”.

Η Williams και ο φίλος της ζουν στο Σακραμέντο και ο Benji βρισκόταν μέχρι το Λος Άντζελες – έτσι το ζευγάρι προχώρησε σε οδήγηση έξι ωρών για να τον πάρει. Κατά κάποιο τρόπο, ήξεραν ότι ο Benji θα άξιζε τον κόπο να οδηγήσουν.

Όταν το ζευγάρι έφτασε τελικά στο καταφύγιο, μπήκαν μέσα και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον Benji. Το προσωπικό εκεί όμως δεν έδειχνε να πιστεύει πολύ στον Benji και προσπάθησε να αποτρέψει το ζευγάρι από το να τον υιοθετήσει.

“Το καταφύγιο μας είπε επίσης ότι δεν ήταν φιλικός και αρνήθηκε να μας πάει σε έναν ήρεμο χώρο αναμονής για να τον γνωρίσουμε, επειδή “δεν θα ήταν ένας σκύλος που θα ερχόταν κοντά μας για να είναι χαδιάρης””, είπε ο Williams. “Γνωρίζαμε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να του γίνει ευθανασία και δεν θέλαμε να πεθάνει”.

Παρά την απόμακρη φύση του Benji και τα προειδοποιητικά λόγια του καταφυγίου, το ζευγάρι είχε ήδη αποφασίσει να ρισκάρει τον Benji και τον υιοθέτησε επίσημα στην οικογένειά του. Η εξάωρη διαδρομή με το αυτοκίνητο πίσω στο Σακραμέντο ήταν δύσκολη, καθώς ο Benji ήταν ακόμα απίστευτα επιφυλακτικός απέναντι στους νέους του γονείς και πολύ μπερδεμένος για το τι του συνέβαινε. Όταν έφτασαν όλοι στο σπίτι, ο Benji προσπάθησε να κρατήσει για λίγο καιρό αποστάσεις από τους γονείς του – αλλά καθώς περνούσαν οι μέρες, κάτι εκπληκτικό άρχισε να συμβαίνει.

Μόλις ο Benji συνειδητοποίησε ότι ήταν ασφαλής και σε ένα αγαπημένο σπίτι, άρχισε να βγαίνει από το καβούκι του και μεταμορφώθηκε στο γλυκό, παιχνιδιάρικο σκυλί που οι γονείς του πάντα ήξεραν ότι είχε την ικανότητα να γίνει.

“Του αρέσει να έρχεται και να γλείφει τα πρόσωπά μας και να παίζει με τα παιχνίδια του”, δήλωσε η Williams. “Είναι τόσο χαζός τώρα! Κάνει τρελά ζουμ μετά το μπάνιο του. Επίσης, θα αρχίσει να γαβγίζει μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο, σαν να θέλει να πει: “Πρέπει να ξεκινήσουμε να κινούμαστε! Πάμε!””

Τώρα, ο Benji λατρεύει να περνάει χρόνο με την οικογένειά του και τους αρέσει να τον πηγαίνουν παντού. Του αρέσει να πηγαίνει σε εστιατόρια και να κάθεται στη βεράντα με τους γονείς του, αλλά και να αράζει στο σπίτι. Αν και έχει ακόμα κάποια πρόοδο να κάνει, είναι μόνο τρεις εβδομάδες με την οικογένειά του και έχει ήδη προχωρήσει τόσο πολύ, και οι γονείς του είναι τόσο ενθουσιασμένοι που αποφάσισαν να του δώσουν μια ευκαιρία.

Αγαπώ την πεθερά μου περισσότερο από την ίδια μου τη μάνα

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κάποιου που γκρινιάζει κάθε μέρα σύμφωνα με την επιστήμη