in

Ζευγάρι πούλησε το σπίτι και τα υπάρχοντά του για να πάει σε 3ετή κρουαζιέρα – Το ταξίδι ακυρώθηκε και τώρα κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο

Περίπου την ίδια εποχή, η εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες και δεν διέθετε έναν λογαριασμό που να εγγυάται την ασφάλεια των καταθέσεων.

Τον Μάιο, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης, ο Mikael διέκοψε την συνεργασία του με τη Miray, γεγονός που άφησε τους Youssefs και εκατοντάδες άλλους ανθρώπους να ανησυχούν για τα χιλιάδες δολάρια που είχαν ήδη καταθέσει ως προκαταβολή.

«Αισθανόμασταν πολύ νευρικοί», παραδέχτηκε η Kara. Ωστόσο συμμετείχαν σε μια σειρά «διαδικτυακών σεμιναρίων» με άλλους επιβάτες και την αντιπρόεδρο στρατηγικής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Miray, Kendra Holmes, με αποτέλεσμα οι ανησυχίες που είχαν να εξαφανιστούν. «Η Kendra ήταν πολύ πειστική και αφοσιωμένη. Ήταν πολύ ρεαλίστρια, ενώ ο Mikael μας είχε υποσχεθεί τον ήλιο και το φεγγάρι».

Στις 31 Μαΐου, η Kendra διοργάνωσε ένα διαδικτυακό σεμινάριο και είπε σε όλους ότι η εταιρεία είχε αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσει λογαριασμό εγγύησης – προσθέτοντας ότι αντ’ αυτού θα χρησιμοποιούσε μια εγγύηση που κατατέθηκε στην Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή για να βοηθήσει στην προστασία των επιβατών. Ωστόσο, η εγγύηση δεν κατατέθηκε ποτέ, σύμφωνα με τους Times.

Ένα μήνα αργότερα, η «Life at Sea» ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε «πρωτοφανή ζήτηση» και αποκτούσε ένα πλοίο 627 καμπινών για να χωρέσει όλους. Ωστόσο, η αλήθεια ήταν ότι η εταιρεία προσπαθούσε να αγοράσει το μεγαλύτερο πλοίο με τη βοήθεια επενδυτών.

Μια άλλη επιβάτιδα, η 68χρονη Mary Rader, αποφάσισε να ζητήσει από ένα ταξιδιωτικό γραφείο να ερευνήσει την Miray Cruises για να μάθει αν ήταν αξιόπιστη εταιρεία πριν καταθέσει την προκαταβολή της.

Αφού το ταξιδιωτικό γραφείο της έδωσε το «ΟΚ», η συνταξιούχος κοινωνική λειτουργός από την Νέα Υόρκη έβγαλε 80.000 δολάρια από το αποταμιευτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμά της και πραγματοποίησε δύο πληρωμές στην Miray Cruises.

Ωστόσο, δεν έλαβε ποτέ απόδειξη. Η ίδια δήλωσε στους Times: «Τότε ήταν που άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά ήμουν παγιδευμένη επειδή είχα ήδη κάνει τις πληρωμές».

Η οριστική ακύρωση της κρουαζιέρας

Η Kara και ο Joe είχαν πουλήσει το διαμέρισμά τους προκειμένου να αντέξουν οικονομικά τις πληρωμές για την επερχόμενη κρουαζιέρα τους. Άλλοι επιβάτες άρχισαν να υποβάλλουν αιτήσεις για βίζες, να στέλνουν τα πράγματά τους στην Κωνσταντινούπολη, από όπου θα ξεκινούσε η κρουαζιέρα.

Μόνο 111 από τις 627 θέσεις είχαν καλυφθεί, ωστόσο οι επιβάτες ενημερώνονταν από την εταιρεία ότι το ταξίδι θα ξεκινούσε κανονικά.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, η Life at Sea επρόκειτο να αγοράσει το μεγαλύτερο πλοίο, αλλά ο κύριος επενδυτής αποσύρθηκε. Ο ιδιοκτήτη της Miray είπε στην Kendra ότι θα αναζητούσε άλλους επενδυτές. Εκείνη τη στιγμή, η Kendra αποκάλυψε ότι οι επιβάτες θα έπαιρναν πίσω μόνο το 10% της προκαταβολής τους αν προχωρούσαν σε ακύρωση της κράτησής τους.

Στις 27 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν από τον απόπλου της κρουαζιέρας, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το ταξίδι αναβλήθηκε για τις 11 Νοεμβρίου και θα έφευγε πλέον από το Άμστερνταμ – παρά το γεγονός ότι 30 επιβάτες περίμεναν ήδη στην Κωνσταντινούπολη. Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, αναβλήθηκε και πάλι για τις 30 Νοεμβρίου.

Στις 16 Νοεμβρίου, η Kara ανακάλυψε ότι το πλοίο στο οποίο υποτίθεται ότι θα βρισκόταν είχε αγοραστεί από διαφορετική εταιρεία. Και αργότερα έμαθε ότι η Kendra είχε παραιτηθεί από τη εταιρεία. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Vedat Ugurlu αποκάλυψε ότι οι επενδυτές είχαν εγκαταλείψει το πλοίο λόγω προβλημάτων στη Μέση Ανατολή. Την επόμενη μέρα, η κρουαζιέρα ακυρώθηκε.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τους επιβάτες να υπογράψουν ένα έγγραφο που ανέφερε ότι η Miray θα τους έδινε πίσω τα χρήματά τους μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Ωστόσο, όταν πέρασε η πρώτη προθεσμία στις 22 Δεκεμβρίου και μόνο μια χούφτα επιβάτες πήραν πίσω τα χρήματά τους, η εταιρεία κρουαζιέρας δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν σε πρόβλημα με την τράπεζα.

Στις 28 Δεκεμβρίου, η Kara και ο Joe αποκάλυψαν ότι δεν είχαν πληρωθεί ακόμα και ότι τον τελευταίο μήνα διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη – το οποίο είχε πληρωθεί από την εταιρεία κρουαζιέρας.

Η Kara τόνισε ότι φοβάται ότι σύντομα εκείνη και ο Joe θα έμεναν άστεγοι. Η Miray, η Kendra και ο Mikael φέρονται να εργάζονται ήδη για μια άλλη τριετή κρουαζιέρα – η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Εν τω μεταξύ, η Mary αποκάλυψε ότι δεν πιστεύει ότι θα πάρει τα χρήματά της πίσω. «Δεν έχω λάβει ακόμη τίποτα, αλλά δεν περιμένω ότι θα γίνει. Εικάζω ότι η εταιρεία θα κλείσει ή θα αναδιαρθρωθεί, και τα χρήματα που πλήρωσα δεν θα μου επιστραφούν ποτέ».

Ο ιδιοκτήτης της Miray, Vedat, δήλωσε ότι η ακύρωση έγινε λόγω έλλειψης κεφαλαίων και τόκων. «Προσπαθήσαμε τα πάντα για να βρούμε μια λύση, αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε τους επενδυτές και δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε αρκετές καμπίνες», είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

enikos.gr

Πελέ: Το 2005 πήγε στην Ξάνθη για να εγκαινιάσει το αθλητικό κέντρο

Η τραγική ιστορία που κρύβεται πίσω από… το μπικίνι!