in

Ζαχαρίας Ρόχας: Τα 6.000 ευρώ το μήνα στη Λάμψη, το τροχαίο που τον παραμόρφωσε και η επίθεση από 30 άτομα

Ο Ζαχαρίας Ρόχας έγινε ευρέως γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή»!

Γράφει η Έπη Τρίμη

Βέβαια, στο βιογραφικό του υπάρχουν και άλλες σειρές όπως το «Εκμέκ Παγωτό» αλλά και ο «Δανεικός Πατέρας». Ο γνωστός ηθοποιός δε βρίσκεται συχνά στα φώτα της δημοσιότητας και έχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην τηλεόραση καθώς είναι χαμηλών τόνων και δεν θέλει να απασχολεί τα ΜΜΕ με ανούσιες ειδήσεις γύρω από το άτομό του. .

Ζωγράφιζα κρυφά και διάβαζα πολύ
Ο Ζαχαρίας Ρόχας είχε πει για τη νεανική του ηλικία: “Γεννήθηκα στη Δραπετσώνα το 1957. Από τη μεριά της μάνας μου κατάγομαι από τη Σμύρνη και από τη μεριά του πατέρα μου από την Ισπανία (εξ ου και το Ρόχας, που θα πει κόκκινος), δηλαδή μέσα μου όλη η Μεσόγειος σε μια γραμμή. Θυμάμαι απ’ τα πρώτα χρονιά στη Δραπετσώνα το χωματόδρομο μπροστά απ’ το σπίτι που κάθε απόγευμα τον κατάβρεχαν οι γυναίκες, τα κυριακάτικα μεσημέρια με τα οικογενειακά τραπεζώματα, το μεγάλο σχολείο με τη Μικέ και τις κοτσίδες της που έκανε την καρδιά μου να χτυπάει και τη δύσκολη απόφαση του πατέρα μου να μας ανεβάσει στην Αθήνα γιατί στη Δραπετσώνα πια… δεν είχαμε ζωή…

Έδωσα εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1976 μόνο και μόνο για να πάρω αναβολή στράτευσης. Με έκπληξή μου πέρασα. Πιο πριν δεν είχα πει ούτε ένα ποίημα στο σχολείο. Ζωγράφιζα κρυφά και διάβαζα πολύ. Φαίνεται ότι η άγνοιά μου στην Υποκριτική ήταν εντυπωσιακή και αυτό έκανε κάποιους να με προσέξουν”.

Η επεισοδιακή σχέση με τον Νίκο Φώσκολο
Ο Ζαχαρίας Ρόχας είχε πει σε συνέντευξή του: “Θυμάμαι την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε που ήταν επεισοδιακή, την προσωπική σχέση που είχαμε. Επίσης θυμάμαι όταν με είχε δει για να παίξω έναν μικρό ρόλο σε μία ταινία και μόλις με είδε μου έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο αμέσως (όμως μία πολύ γνωστή πρωταγωνίστρια έθεσε βέτο και δεν έπαιξα) μετά τον απέφευγα και με πολιόρκησε πολύ στενά και είπα το ναι σε ρόλο που θα έπαιζα στην Καλημέρα Ζωή που ξεκινούσε τότε, έτσι μου έκλεισε αποκλειστικό συμβόλαιο για έναν χρόνο, δεν ξεκίνησε αμέσως διότι είχε κάποια προβλήματα το συγκεκριμένο σήριαλ και αναγκαστικά για να δικαιολογήσω την πληρωμή μου με έβαλε να παίξω στην Λάμψη και ξαναέπαιξα και στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Θεωρώ ότι λείπει ο Νίκος Φώσκολος και υπάρχει μία κρυφή αντιγραφή από αυτούς που τον χλεύαζαν κτλ, επίσης λείπει η χαρακτηριστική πινελιά της προσωπικότητας-ματιάς που είχε ο Νίκος… Επίσης εμένα μου έχει λείψει η ματιά του που καθόταν στο τζάκι σε κοίταγε, σε μέτραγε και σου έδινε την αίσθηση της κρυφής υπερηφάνειας ότι είσαι κάτι δικό του…”

Στη Λάμψη έπαιρνα 6.000 ευρώ το μήνα
«Όπως όλοι στη γενιά μου έβγαλα χρήματα. Από τη Λάμψη εγώ πληρωνόμουν το μήνα. Οπότε δεν μπορώ να σου πω… Δεν θυμάμαι. Έπαιρνα 5000-6000 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Τώρα έχω βγει στη σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός σε μια από τις λιγοστές του συνεντεύξεις.

Το μισό μου πρόσωπο είναι θαύμα του πλαστικού Φουστάνου μετά το τροχαίο μου
Όπως είχε πει ο ίδιος ο Ανδρέας Φουστάνος ήταν αυτός που του «έσωσε» το πρόσωπο μετά από ένα τρακάρισμα.
«Τράκαρα με το αυτοκίνητο και τραυματίστηκα σοβαρά στο πρόσωπο. Το μισό μου πρόσωπο είναι θαύμα του Φουστάνου.

Είχε αλλοιωθεί, είχα 45 ράμματα στο μισό μου πρόσωπο -γιατί έσπασα το παρμπρίζ με το πρόσωπο. Τα σημάδια έμεινα 6 μήνες μέχρι να κάνω πλαστική. Πήγα στον κ. Φουστάνο. Τότε για να πας στον κ. Φουστάνο…

Βάλαμε λυτούς και δεμένους για να το κάνει. Αλλά ήταν ένας πολύ ωραίος τύπος, ο οποίος στο χειρουργείο μέσα άκουγε Πάριο».

Τριάντα Κούρδοι μαχαίρωσαν τον ηθοποιό Ζαχαρία Ρόχα

Το δράμα που έζησε προ ημερών περιέγραψε πριν λίγο διάστημα ο ηθοποιός Ζαχαρίας Ρόχας, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα Κούρδων που τον μαχαίρωσαν δίχως έλεος.
Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι αλλοδαποί «σφάζονταν» μεταξύ τους, και ο Ζαχαρίας Ρόχας «έκανε το λάθος» να καλέσει την αστυνομία. Για αυτήν του την κίνηση ο ηθοποιός στοχοποιήθηκε.
Κάποια στιγμή μέσα στην πολυκατοικία του, κάποιοι ένοικοι Κούρδοι του επιτέθηκαν.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος ήταν περίπου τριάντα, και τον μαχαίρωσαν ανελέητα στο πόδι, με αποτέλεσμα τα τραύματα να είναι μόλις δέκα εκατοστά από την κεντρική του αρτηρία. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ζαχαρίας Ρόχας αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του και να μετακομίσει σε άλλη περιοχή.

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσετε μια σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας

Είναι απόγονος του δεινοσαύρου ο παπαγάλος (;)