in

Τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα έμφραγμα από μια κρίση πανικού

Η κρίση πανικού και η καρδιακή προσβολή, έχουν παρόμοια συμπτώματα όπως: έντονος πόνος στο στήθος, εφίδρωση, άγχος, ασταθή αναπνοή και ναυτία.

Το γεγονός ότι η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει πανικό, κάνει πιο πιθανό το να μπερδευτούν αυτές οι καταστάσεις. Παρά την φαινομενική ομοιότητα, μπορείτε να μάθετε να τις διαχωρίζετε αποτελεσματικά.

Είτε βιώνετε κρίσεις πανικού είτε όχι, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ τους ή αν συμβαίνει κάτι πιο σημαντικό.

-Οι άνθρωποι περιγράφουν τον πόνο κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, σαν σφίξιμο.

-Κατά κανόνα, ο πόνος εμφανίζεται στο κέντρο του στήθους και μπορεί να κινηθεί προς τα κάτω, κατά μήκος του αριστερού χεριού και κατά μήκος της πλάτης.

-Ο πόνος μπορεί επίσης να εξαπλωθεί στο λαιμό, τα δόντια και την περιοχή των γνάθων.

-Η ένταση του πόνου μπορεί να αλλάξει.

-Ο πόνος διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά και δεν επηρεάζει την αναπνοή ενός ατόμου.

-Το αίσθημα τσιμπήματος είναι γενικά περιορισμένο στις περισσότερες περιπτώσεις στο αριστερό χέρι. Συχνά συνοδεύεται από έναν κρύο, κολλώδη ιδρώτα, αίσθημα ναυτίας ακόμη και εμετό.

-Στο κυριότερο σημείο της καρδιακής προσβολής, οι άνθρωποι νιώθουν φόβο που επικεντρώνεται κυρίως στον πόνο που νιώθουν στο στήθος και φοβούνται πως θα πεθάνουν.

Κατά κανόνα, εκτός από τα παραπάνω, το άτομο συχνά έχει γρήγορη αναπνοή, εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η καρδιακή προσβολή προκαλεί κρίση πανικού.

Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα για περισσότερο από 5 λεπτά, καλέστε ένα ασθενοφόρο. Εάν δεν μπορείτε, ζητήστε από κάποιον να σας μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, το συντομότερο δυνατό.

Παρά την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη, μια κρίση πανικού μπορεί να συμβεί σε πιο συνηθισμένες περιστάσεις.

-Τα συμπτώματα συνήθως φτάνουν στο αποκορύφωμα μετά από 10 λεπτά.

–Ο πόνος συγκεντρώνεται στην περιοχή του θώρακα και έχει κυματιστή μορφή: ανεβαίνει και κατεβαίνει.

–Το αίσθημα τσιμπήματος και το μούδιασμα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν περιορίζονται μόνο στο αριστερό χέρι αλλά και στο δεξί χέρι, στα πόδια και στα δάχτυλα.

-Κατά τη διάρκεια των κρίσεων πανικού, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν παράλογους φόβους όπως ότι τρελαίνονται ή παθαίνουν ασφυξία.

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε αν παθαίνετε κρίση πανικού ή καρδιακή προσβολή, επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό. Η αναμονή, δεν αποτελεί λύση σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις. Αν αποδειχθεί πως βιώνετε καρδιακή προσβολή, η ιατρική βοήθεια μπορεί να σας σώσει τη ζωή.

Η έλλειψη ιατρικής υποστήριξης κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα και να οδηγήσει σε συχνότερες εμφανίσεις. Η έγκαιρη εξέταση και φροντίδα από έναν ειδικό, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σας.

Λιναρόσπορος: Παρενέργειες – Ποιοι Δεν Πρέπει Να Τον Καταναλώνουν!

Η Αντιοξειδωτική Ασπίδα του Βασιλικού που Καθαρίζει το Αίμα από τις Τοξίνες & Ρίχνει τη Χοληστερίνη