in

Τα Κατάφερε! «Καλημέρα», «Είμαι καλά»-Τα πρώτα λόγια του 29χρονου Νίκου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι – Ετοιμάζεται να παραδοθεί ο δράστης

«Καλημέρα», «Είμαι καλά».

Απλές, καθημερινές λέξεις, που όμως, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις, μοιάζουν με μικρά θαύματα. Και είναι θαύμα αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι λέξεις αυτές βγήκαν από τα χείλη του 29χρονου Νίκου, του παλικαριού που δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι από 22χρονο Μεσσαρίτη, ο οποίος εξακολουθεί να κρύβεται, αν και οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι πιθανότατα θα παραδοθεί στις Αρχές μέσα στην εβδομάδα, ίσως και σήμερα-αύριο.

Ο Νίκος πλέον βρίσκεται εκτός ΜΕΘ και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με τους γονείς του να παραμένουν άγρυπνοι φρουροί στο πλευρό του και να ευγνωμονούν τον Θεό και τους γιατρούς για την τιτάνια μάχη τους. Γι’ αυτόν τον συγκινητικό αγώνα μίλησε στο Cretalive ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής κ. Δημήτρης Κουτεντάκης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε προκειμένου να μας μεταφέρει τα νεότερα για την πορεία της υγείας του 29χρονου Νίκου.

«Μας εκπλήσσει θετικά κάθε μέρα» ήταν το πρώτο σχόλιο του έμπειρου γιατρού, ο οποίος μας περιέγραψε ότι η κατάσταση της υγείας του Νίκου βελτιώνεται διαρκώς και πλέον μπορούν να είναι αισιόδοξοι.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο Νίκος έχει πλήρη αντιληπτική ικανότητα. Απαντά στις ερωτήσεις που του κάνουν οι γιατροί και οι δικοί του άνθρωποι για να τεστάρουν την αντίληψη του, τη μνήμη του κλπ

Και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε αφασία εκπομπής (οι πάσχοντες μπορούν να κατανοήσουν τι τους λένε αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν με απόλυτα κατανοητό τρόπο), προσπαθεί και χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις προς το παρόν όπως «καλημέρα», «καλά είμαι» και καθημερινά προστίθενται και νέες στο λεξιλόγιο του. Και αυτό είναι συγκλονιστικό. Ο Νίκος αποδεικνύεται μεγάλος μαχητής.

Ακόμα, όπως περιγράφεται, είναι σε θέση να κινεί πλέον, έστω και με κάποια δυσκολία, και τα δύο του χέρια. Αυτό είναι εξίσου σημαντικό για τους γιατρούς που βλέπουν ότι ανταποκρίνεται και βελτιώνεται καθημερινά.

Η σφαίρα παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλο, όμως ο κ. Κουτεντάκης και οι συνάδελφοι του που χειρίζονται το περιστατικό, ξέρουν ότι αυτή θα αντιμετωπιστεί σε δεύτερο χρόνο όταν πλέον ο εγκέφαλος θα έχει ηρεμήσει, θα έχει εξαλειφθεί η αιμορραγία και θα έχει υποχωρήσει το οίδημα. Τότε θα είναι ασφαλές να προχωρήσουν σε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές ενέργειες για την απομάκρυνση της σφαίρας.

Σε πρώτη φάση η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Νίκος ήταν ζωτικής σημασίας για την ίδια του τη ζωή προκειμένου οι γιατροί να αποτρέψουν δευτερογενείς βλάβες.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν φέρει δάκρυα χαράς σε πολλά μάτια. Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί, γνωστοί, γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες στο νοσοκομείο, άπαντες, ήλπιζαν ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά για τον Νίκο.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε συναντήσει τους γονείς του 29χρονου έξω από τη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Ταλαιπωρημένοι, εξουθενωμένοι… Προσπαθούσαν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τόσο τρομερό στο παιδί τους, μία «ανάσα» από το σπίτι τους, χωρίς λόγο. Το μεγάλωσαν, το σπούδασαν στην Αθήνα και όταν πλέον επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, του «φύτεψαν» μία σφαίρα στο κεφάλι. Έτσι, χωρίς σοβαρό λόγο. Για τη μαγκιά και το πιώμα.

Ετοιμάζεται να παραδοθεί;

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι από το περιβάλλον του 22χρονου δράστη έχουν γίνει κάποιες επαφές προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία παράδοσης του στις Αρχές μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ίσως και σήμερα-αύριο.

Σε βάρος του 22χρονου εκδόθηκε πολύ γρήγορα ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου, όμως κάποιοι, όπως εκτιμάται, έσπευσαν να τον φυγαδεύσουν, αξιοποιώντας τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης όπως στ’ Ανώγεια και στα Σφακιά, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: cretalive.gr

Τραγωδία: Φωτιά στον Έβρο – Τουλάχιστον 26 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς

8 Ζόρικοι Γρίφοι! Ένα μεγάλο ποσοστό των Ανθρώπων ΔΕΝ Μπορούν να Βρουν Λύση. ΕΣΥ θα τα Καταφέρεις;