in

Τα 10 πιο σπάνια και ξεχωριστά γενετικά χαρακτηριστικά που έχει μόνο το 5% των ανθρώπων πάνω στη γη

Υπάρχουν γενετικά χαρακτηριστικά τόσο σπάνια, που εμφανίζεται σε έναν για κάθε 1 εκατομμύριο ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι γνωστό πως κάθε άνθρωπος διαφέρει από τον άλλον και καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Υπάρχει, όμως, ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως, με χαρακτηριστικά τρομερά σπάνια και αξιοπερίεργα.

Δείτε ποια είναι αυτά τα 10 χαρακτηριστικά και μάθετε αν ανήκετε στον 1 από τους 1.000.000 των ιδιαίτερων ανθρώπων.

Μακρύς παλαμιαίος μυς

Ο μυς αυτός είναι «κληρονομιά» από τους προγόνους μας που τον χρειάζονταν για να σκαρφαλώνουν στα δέντρα. Αν δεν τον έχετε σημαίνει ότι είστε ένας πραγματικά σύγχρονος άνθρωπος.

Ικανότητα αντίληψης «αόρατων» χρωμάτων

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που αφορά κυρίως τις γυναίκες είναι η τετραχρωμία, δηλαδή η ικανότητα να αναγνωρίζουν αποχρώσεις πολύ καλύτερα από άλλους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που το έχουν βλέπουν περίπου 99 εκατομμύρια χρώματα, τη στιγμή που ο μέσος άνθρωπος βλέπει μόλις 1 εκατομμύριο.

 

Γενετική ανεπάρκεια που προφυλάσσει από καρδιακά επεισόδιο

Ένα ειδικό πρωτεϊνικό γονίδιο που ονομάζεται «kexin τύπου 9», υπάρχει σε σχεδόν όλους τους ανθρώπους. Ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει λιγότερη ποσότητα αυτού, κάτι που τους προφυλάσσει από τις παθήσεις της καρδιάς.

 Γενετικός χιμαιρισμός

Πρόκειται για ένα επιπλέον σετ στο DNA κάποιων ανθρώπων που μπορεί να εκδηλώνεται με κάποια εταιροχρωμία, όπως αυτή της φωτογραφίας ή με μορφή μωσαϊκού στην επιδερμίδα ή που μπορεί να μην έχει και κανένα εμφανές σύμπτωμα.

Εξαιρετικά πυκνά οστά

Μελετώντας το γονίδιο LRP5, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μεταλλάξεις που προκαλούν ασθένειες σχετικές με την ευθραυστότητα των οστών. Ωστόσο υπάρχει και μία ακόμα μετάλλαξη αυτού του γονιδίου: Αυτή που δημιουργεί στον άνθρωπο εξαιρετικά πυκνά οστά που είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσουν και δέρμα που δεν έχει τάση να γερνά.

«Χρυσό» αίμα

Πρόκειται για αίμα που δεν έχει καθόλου αντιγόνα. Μόλις 40 άνθρωποι παγκοσμίως είναι γνωστοί για το αίμα Ρέζους 0 που έχουν, 9 εκ των οποίων είναι πολύτιμοι δωρητές αφού το αίμα τους είναι συμβατό με κάθε ασθενή ανεξαιρέτως.

Επιπλέον πλευρά

Το χαρακτηριστικό αυτό εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες. Τα πλευρά αυτά εμφανίζονται συνήθως στην αυχενική περιοχή της σπονδυλικής στήλης και μερικές φορές, αν είναι αρκετά μεγάλα, μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία.

Τρυπίτσα κοντά στο αυτί

Πρόκειται για ένα συγγενές ωτικό συρίγγιο που δημιουργείται κατά τον σχηματισμό του εμβρύου στην κοιλιά. Θεωρείται αταβισμός, με την έννοια ότι οι πρόγονοί μας, όπως και όλα τα έμβια όντα, κάποτε είχαν βράγχια, και κληροδοτείται από γενιά σε γενιά στο ένα ή και στα δύο αυτιά. Δεν έχει, βέβαια, καμία επικινδυνότητα.

Μικρή ανάγκη για ύπνο

Κι όμως κάποιοι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν απολύτως ξεκούραστοι με τις μισές ώρες ύπνου από αυτές που χρειαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι. Κάποιοι από αυτούς ήταν οι: Margaret Thatcher, Salvador Dali, Winston Churchill και Nikola Tesla.

Διπλή σειρά βλεφαρίδων

Πρόκειται για μία σπάνια γενετική διαταραχή, την οποία είχε και η Elizabeth Taylor. Ονομάζεται και «διστιχίαση» και συνήθως δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε όποιον την έχει.

enimerotiko

Πώς να Ελέγξετε τη Στάθμη μιας Φιάλης Υγραερίου εύκολα και αξιόπιστα (Βίντεο)

«Έδιωξα την πεθερά μου από το σπίτι επειδή δεν ήθελε να φωνάζει το εγγόνι της, με το όνομά του»