in

Πόσος χώρος θα χρειαζόταν εάν όλοι οι άνθρωποι έπρεπε να μείνουν στην ίδια πόλη;

Στις αρχές του 2017, ο πληθυσμός της Γης ανερχόταν περίπου στους 7,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ο αριθμός αυτός είναι τόσο εντυπωσιακός, που μπορούμε πολύ δύσκολα να φανταστούμε τόσους ανθρώπους μονομιάς.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε τι χώρο θα καταλάμβανε όλη η ανθρωπότητα, αν συγκεντρωνόταν σε μία μόνο πόλη του κόσμου.

Σήμερα, 50,5% του πληθυσμού του πλανήτη ζει σε πόλεις, οπότε θα έπρεπε να πείσουμε το υπόλοιπο 49,5% να εγκαταλείψει την επαρχία. Και μετά από αυτό, θα έπρεπε να αποφασίσουμε σε ποια ήπειρο ή νησί θα θέλαμε να ζήσουμε. Η περιοχή που θα επιλέγαμε, εξαρτάται από την πυκνότητα του πληθυσμού.

Έτσι θα έμοιαζε η πόλη μας, βάσει πραγματικών παραδειγμάτων…

© depositphotos© maps.google

Η ευρυχωρία του Ρέικιαβικ, είναι πολυτέλεια για τις μεγαλουπόλεις. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποίκηση όλης της ανθρωπότητας θα ήταν τεράστια.

© depositphotos   © maps.google

Το Κεμπέκ του Καναδά, θα μας προσέφερε τις ανετότερες συνθήκες.

© depositphotos   © maps.google

Το Σικάγο θα έμοιαζε με μια σύγχρονη μεγαλούπολη, όμως θα υπήρχε περισσότερη πολυκοσμία.

© depositphotos   © maps.google

Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου, παρά το μικρό της μέγεθος (719 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Η πόλη μας, όμως, θα ήταν εξαιρετικά σύγχρονη.

© depositphotos   © maps.google

Το Μανχάταν είναι άλλο ένα παράδειγμα της σωστής χρήσης κάθε μέτρου γης. Μια τέτοια πυκνότητα, θα μας επέτρεπε να κατοικήσουμε σε νησιά με περιορισμένη έκταση.

© depositphotos   © maps.google

Η Μανίλα είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, με έκταση μόλις 38.55 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μια τέτοια κατασκευή θα μας επέτρεπε να μειώσουμε την περιοχή ακόμη περισσότερο, όμως το τοπίο θα δημιουργούσε αμφιβολίες για τους δυνητικούς κατοίκους.

© reuters   © maps.google

Οι φτωχογειτονιές του Νταραβί στη Μουμπάι, είναι ένα παράδειγμα του μεγαλύτερου πληθυσμού ανά τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Με το σχετικά μικρό μέγεθος της πόλης μας, είναι απίθανο να μείνουν ευχαριστημένοι οι κάτοικοί της, αφού δε θα υπάρχει αρκετός χώρος.

© imgur   © maps.google

Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή όλων των εποχών, είναι το Καουλούν του Χονγκ Κονγκ. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ανθρωπότητα θα χωρούσε σε μια περιοχή 5.892 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που μπορεί να συγκριθεί με το τωρινό μέγεθος της Παλαιστίνης.

demographiahe Central Intelligence Agency , RealLifeLore

Kodak: Ξεκίνησε μόνη της την ψηφιακή επανάσταση που την χρεοκόπησε

Τι σημαίνει η φράση: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου»