in

Ποιος θα έπρεπε να ήταν ο «μισθός» της μαμάς που μένει στο σπίτι, αν πληρωνόταν

Και δεν το λέμε εμείς, αλλά ειδικοί οικονομικοί αναλυτές! Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποιος θα πρέπει να ήταν ο μισθός της μαμάς που μένει στο σπίτι και μεγαλώνει τα παιδιά; Αν αναλογιστούμε ότι κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, εντός κι εκτός αυτού, ότι μεγαλώνει τα παιδιά, υπάρχουν και πολλές άλλες δουλειές/υποχρεώσεις που φέρνει εις πέρας αμισθί. Όταν στην αγορά εργασίας άλλοι πληρώνονται γι’ αυτές. 

Ας δούμε, λοιπόν, βάσει του Salary.com ποιος θα πρέπει να ήταν ο «μισθός» της μαμάς και ποιες είναι οι ατελείωτες δουλειές που κάνει και δεν πληρώνεται γι’ αυτές. Πρώτα απ’ όλα, ξεκινάμε από τα βασικά: πρόκειται για μία full-time εργασία, κάθε μέρα, όλη μέρα (ακόμη και τα βράδια, αν έχει μωρό που το θηλάζει ή ξυπνάει τα βράδια), όλο το χρόνο. Πρόκειται για μία δουλειά που δεν παίρνει ποτέ ρεπό, δεν κάθεται κανένα σαββατοκύριακο και δεν γνωρίζει τι σημαίνει αργίες ή διακοπές!

Έτσι, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές ο μισθός της ετησίως θα έπρεπε να ήταν σε ευρώ, στις 116 χιλιάδες! Σας φαίνεται τρελό ως νούμερο; Κι, όμως, τα αξίζει μέχρι τελευταίο λεπτό του ευρώ. Και δείτε γιατί:

1. Δουλεύει ασταμάτητα και τις 365 μέρες του χρόνου. Με υπερωρίες, όλα τα σαββατοκύριακα, όλες τις αργίες, χωρίς άδεια.

2. Καθημερινά δουλεύει ένα 8ωρο ως σεφ, ξεκινώντας με το πρωινό, ετοιμάζοντας σνακ για το σχολείο και το σύζυγο της, μαγειρεύει μεσημεριανό, ετοιμάζει σνακ για το απόγευμα, μαγειρεύει για το βράδυ. Επιπλέον, φτιάχνει γλυκά, κουλουράκια και πολλές άλλες συνταγές!

Pregnant Mother on Telephone Baking Muffins — Image by © Ant Strack/Corbis

3. Είναι part-time δικαστής, αφού καθημερινά θα πρέπει ακριβοδίκαια να δίνει τέλος στις διαμάχες ανάμεσα στα αδέλφια και δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και σίγουρα δεν είναι σύντομη!

4. Καθημερινά ξοδεύει ένα γεμάτο τρίωρο (μπορεί να κάνει και υπερωρίες) ως ψυχολόγος, ξεκινώντας να ακούει τα προβλήματα των παιδιών της, να τους μιλάει, να τα ενθαρρύνει, να τα βοηθάει. Κάνει, όμως, το ίδιο και για το σύζυγό της, ειδικά σε περιόδους που έχει άγχος στην εργασία του. κι εννοείται ότι είναι διαθέσιμη και για τις φίλες της, όταν ζητάνε τη συμβουλή της

5. Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώνεται για την καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού (που δεν έχει ωράριο), αλλά και ως οικονομολόγος του σπιτιού, νοσοκόμα, μεταφορέας (κοινώς εκτελεί και χρέη «ταξιτζή» για να μεταφέρει τα παιδιά στις υποχρεώσεις του), διακοσμήτρια, μοδίστρα, φωτογράφος, δασκάλα στο σπίτι (όταν βοηθάει η ίδια τα παιδιά στο διάβασμα), υδραυλικός, διατροφολόγος, γραμματέας, δημόσιες σχέσεις (αφού σε εκείνη πέφτει το βάρος να διευρύνει τον κύκλο με οικογένειες με παιδιά), υπεύθυνη catering (για γιορτές, γενέθλια), ζαχαροπλάστης και πολλές άλλες δουλειές.

[mothersblog.gr]

Κρατήσεις από πλατφόρμες αναζήτησης. Αλήθεια ή κοροιδία;

Θεοφάνεια: Τα ήθη και τα έθιμα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας μας