in

Πληρώνεις ελάχιστα και πας με αμάξι: Ο μαγευτικός παραθαλάσσιος οικισμός με το πιο όμορφο γραφικό λιμανάκι στην Μάνη

Αν ψάχνετε μια ανοιξιάτικη απόδραση που θα σας ανανεώσει τότε σας έχουμε τον κατάλληλο προορισμό. Εξερευνήστε τον Γερολιμένα που κοντράρει στα ίσια τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά.

Στον Γερολιμένα, η γαλήνη της μανιάτικης γης συναντά την αύρα του γαλάζιου πελάγους. Εδώ, η χαλάρωση έρχεται αβίαστα, καθώς ατενίζετε το ακρωτήριο Ταίναρο ενώ νιώθετε την αρμονία του τοπίου. Σε αυτόν το μαγικό προορισμό υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για μια άνετη διαμονή, χωρίς όμως την πολυκοσμία και την ένταση που συχνά συνοδεύουν τα τουριστικά θέρετρα.

Εάν αναζητάτε μια ήρεμη βάση για να εξερευνήσετε τα μυστικά της Λακωνικής Μάνης, ο Γερολιμένας αποτελεί ιδανική επιλογή. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια, χαλαρώστε στις παραλίες και αφεθείτε στην αυθεντική γοητεία της μανιάτικης γης. Τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια σχεδόν ακουμπούν τη θάλασσα, το άγριο επιβλητικό τοπίο της Μάνης αποτελεί το καλύτερο σκηνικό ενώ τα νερά είναι διάφανα, ώρες ώρες νομίζει κανείς πως είναι ψεύτικα.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Γερολιμένα
Ο Γερολιμένας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πλούσια ναυτική παράδοση της Μάνης και φέρει τα σημάδια μίας ένδοξης εποχής. Η ιστόρια του τόπου ξεκίνησε ως ορμητήριο των Μανιατών πειρατών κατά την Οθωμανική περίοδο και μετέπειτα εξελίχθηκε σε ακμάζον αλιευτικό κέντρο μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η οικονομία του Γερολιμένα βασίστηκε στο πλήθος εγκαταστάσεων διάθεσης πάγου, αλιευτικών καταστημάτων και σπογγαλιευτικών σκαφών που δραστηριοποιούνταν στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία δημιούργησαν ένα γεμάτο από ζωή λιμάνι. Η άνθηση αυτή άφησε το στίγμα της στην αρχιτεκτονική του οικισμού, με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά και πέτρινα κτίσματα να χαρακτηρίζουν τον Γερολιμένα.

Τι να κάνετε στον Γερολιμένα
Φθάνοντας στον Γερολιμένα έχετε πάρα πολλές επιλογές για βόλτες και sightseeing. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα των εξορμήσεών σας στη γύρω περιοχή όπως:

Nα περπατήσετε τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού για να θαυμάσετε τα μανιάτικης αρχιτεκτονικής πυργόσπιτα.

Να πάτε να φάτε στην Ταβέρνα του Τάκη που έχει βραβευτεί ως μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Ελλάδας. Εκεί θα επιλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά τα οποία θα απολαύσετε ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Θα τη βρείτε στο Λιμένι, περίπου 25’ οδικώς από τον Γερολιμένα, ακολουθώντας το δρόμο προς Αρεόπολη.

Να οργανώσετε οδοιπορικά στις γύρω περιοχές και χωριά. Απόλυτο must μια επίσκεψη στην μαγευτική Βάθεια. Θα την προσεγγίσετε αφότου διανύσετε απόσταση μισής ώρας περίπου οδικώς με κατεύθυνση προς Μαρμάρι και Ακρωτήριο Ταίναρο. Με το που αντικρίσετε το χωριό θα αισθανθείτε δέος.

Η εύκολη πρόσβαση σε αυτό, το γεγονός ότι αποτελεί ένα ήσυχο σημείο με μοναδική θέα αλλά και η φιλοξενία που συναντά κανείς το καθιστούν ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσετε έστω και μια φορά είτε περνώντας από τη Λακωνία, είτε κανονίζοντας ένα ταξίδι αποκλειστικά γι’ αυτό τον οικισμό.

Όταν βρέθηκε αυτό το κακόμοιρο μη αναγνωρίσιμο ζώο σε μια τρύπα έξω από την επιχειρηματική περιοχή Canary Wharf του Λονδίνου, ήταν εντελώς καλυμμένο με λάσπη.

Κουνούπια τέλος: Τα 5 φυσικά κόλπα για να μην σας ξαναπλησιάσουν