in

Παράλυτη Νύφη Ετοιμάζει Την Πιο Συγκλονιστική Έκπληξη Στον Γάμο Της & Κάνει Όλους Τους Καλεσμένους Να Δακρύσουν

Κάθε κορίτσι ονειρεύεται τη μέρα του γάμου της από μικρή ηλικία.
Η Jaquie Goncher ήξερε ότι δεν μπορούσε να αφήσει τίποτα να την κρατήσει πίσω, την τέλεια μέρα του γάμου της. Ήξερε ότι έπρεπε να κάνει αυτό που όλοι πίστευαν ότι ήταν αδύνατο: επρόκειτο να περπατήσει στο διάδρομο μαζί με το γαμπρό.

Το 2008, η Jaquie είχε ένα ατύχημα που την έκανε να παραλύσει. Οι γιατροί της είπαν ότι οι πιθανότητές της να περπατήσει και πάλι, ήταν πολύ λίγες. Προς έκπληξη όλων, η Jaquie όχι μόνο περπάτησε στο διάδρομο, αλλά ήταν επίσης σε θέση να χορέψει με το σύζυγό της και να πατάει στα πόδια της για τέσσερις ώρες!

Το 2008, η Jaquie επισκέφτηκε έναν φίλο και απολάμβανε μια μέρα κολυμπώντας στην πισίνα. Μετά από μια συγκεκριμένη κατάδυση στην πισίνα του φίλου της, η μέρα της διασκέδασης μετατράπηκε σε εφιάλτη. Μετά την κατάδυση, η Jaquie σηκώθηκε στην επιφάνεια του νερού και άρχισε να επιπλέει. Συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι αν και προσπάθησε, δεν μπορούσε να κινήσει το σώμα της.

Νομίζοντας ότι ήταν αστείο, ο φίλος της γέλασε για ένα λεπτό πριν συνειδητοποιήσει ότι κάτι όντως δεν πήγαινε καλά. Ενώ οι φίλοι της την τράβηξαν από την πισίνα, ο λαιμός και το κεφάλι της Jaquie κουνήθηκαν και έχασε τις αισθήσεις της.

Μετά τη μετάβασή της στο νοσοκομείο, ανακάλυψαν ότι η Jaquie είχε καταστρέψει τον σπόνδυλο C5 και είχε σπάσει τους σπονδύλους C2 και C3. Αυτοί είναι οι σπόνδυλοι που αρχίζουν στη βάση του κρανίου και εκτείνονται κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού.

Μετά από χειρουργική επέμβαση, η κατάσταση της Jaquie δυστυχώς δεν βελτιώθηκε. Έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω. Όταν ρώτησαν για το αν η Jaquie θα περπατούσε και πάλι, η μητέρα της έλαβε την απάντηση, «οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ λεπτές για να βάλεις ακόμη και έναν αριθμό σε αυτό».

Μη νιώθωντας ευχαριστημένη από την απάντηση αυτή, η Jaquie προσπάθησε να καταφέρει να αποδείξει ότι ο γιατρός της έκανε λάθος. Αισθάνονταν τα πόδια της, αλλά δεν μπορούσε να τα κινήσει. Κατάφερε να λυγίσει το πόδι της, αλλά η φυσική θεραπεία ήταν ένας αγώνας. Η αρτηριακή πίεση της Jaquie ήταν ακόμα πολύ χαμηλή και συνεχώς λιποθυμούσε.

Η κινητικότητά της αυξήθηκε μετά από τη φυσική θεραπεία, αλλά όχι τόσο όσο ήλπιζε. Ίσως νιώθοντας ελαφρώς νικημένη, ο Jaquie άρχισε να κάνει μικροπράγματα. Άρχισε να κάνει τα καθημερινά πράγματα με το καλό της χέρι, επειδή ήταν ταχύτερο από το να πιέσει τον εαυτό της να χρησιμοποιήσει το αδύναμο χέρι. Μπορούσε να περπατήσει πολύ μικρές αποστάσεις, αλλά εξαντλούνταν όσο έσερνε το αριστερό της πόδι πίσω. Είχε χάσει τα κίνητρά της και προσπάθησε να βελτιωθεί.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο φίλος της Jaquie, Andy, της έκανε πρόταση γάμου. Έβαλε όλα αυτά τα συναισθήματα αμφιβολίας στην άκρη και αποφάσισε ότι ήταν σημαντικό γι’ αυτήν να περπατήσει κάτω στο διάδρομο της εκκλησίας με το σύζυγό της και να χορέψει μαζί του την ημέρα του γάμου τους.

Έχοντας νέα σημασία το περπάτημα για εκείνη, η Jaquie απέκτησε ένα τεράστιο κίνητρο. Πήγε σε ένα γυμναστήριο για να χτίσει τη δύναμή της και κατάφερε να διπλασιάσει το χρόνο που μπορούσε να περπατήσει ή ακόμα και να σταθεί μετά από το ατύχημα.

 

Η Jaquie είπε: «Το έκανα για 10 λεπτά σκέφτηκα ότι ήταν καταπληκτικό. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη, γιατί δεν έκανα θεραπεία για σχεδόν ενάμισι χρόνο».

Η Jaquie αφιέρωνε δύο ώρες κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Έκανε σανίδα, σήκωνε βάρη και περπατούσε για να χτίσει τη δύναμη και τους μυς των ποδιών της.

Ενώ περνούσε χρόνο στο γυμναστήριο, οι περαστικοί δεν μπορούσαν να βοηθήσουν παρά να μοιραστούν την υποστήριξή τους προς την Jaquie. Είπε: «Ήταν υπέροχο που είχα αυτή την υποστήριξη από ξένους».

Το ζευγάρι, σκέφτηκε ότι έπρεπε να κρατήσει κρυφό από του επισκέπτες, ότι η Jaquie θα προσπαθούσε να περπατήσει στο γάμο της.

Την ημέρα του γάμου τους στις 22 Μαΐου, ντυμένη με όμορφο φόρεμα και λουλούδια στα μαλλιά, η Jaquie προχώρησε ως την άκρη του διαδρόμου με το καροτσάκι της. Σταμάτησε και σηκώθηκε. Όλα τα μάτια ήταν πάνω στη Jaquie. Είμαστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι ήταν γεμάτοι με δάκρυα, όπως η Jaquie περπατούσε στο διάδρομο.

Κοιτάζοντας πίσω στις εικόνες της ιδιαίτερης ημέρας της, η Jaquie κατακλύζεται από τα συναισθήματα που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του γεγονότος. «Ήταν συγκινητικό», πρόσθεσε η Jaquie, «δεν ήταν ότι περπάτησα στο διάδρομο, που ήταν τόσο καταπληκτικό για τον Andy και εμένα, αλλά ότι στεκόμουν στα πόδια μου για τέσσερις ώρες και αυτό δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ. Και αυτό μας συνεπήρε και τους δύο.

Η Jaquie, δεν σταμάτησε εκεί με τους στόχους της. Εξακολουθεί να γυμνάζεται τακτικά και προσπαθεί όλο και περισσότερο να περπατά με τη βοήθεια του μπαστουνιού της. Ο στόχος της Jaquie έχει μεγαλώσει σημαντικά και πιστεύει ότι μια μέρα θα «τρέχει με τη βοήθεια του Θεού.

Μετά τον γάμο, η Jaquie και ο σύζυγός της Andy, ανακοίνωσαν ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί!

Η Jaquie έχει κάνει εκπληκτική δουλειά μέχρι στιγμής, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να συμβεί κάτι όταν το δουλεύετε. Στέλνουμε απεριόριστη υποστήριξη στη Jaquie και την οικογένειά της για να φτάσει τους νέους της στόχους!

 

Πριν λίγες μέρες ήταν τα 45α γενέθλια μου και δεν αισθανόμουν ιδιαίτερα καλά γι’ αυτό.

14 Πράγματα που κάνουν μόνο οι καταπληκτικοί γονείς.