in

Παπούτσια που μυρίζουν άσχημα: 6 εύκολοι τρόποι που θα τα κάνουν να μοσχοβολούν «φρεσκάδα»

Κακοσμία παπουτσιών – Χρήσιμες πληροφορίες: Μία από τις δυσάρεστες μυρωδιές, που μπορεί να συναντήσει κάποιος, είναι και αυτή των παπουτσιών.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία όμως έχει λύση. Για να τη βρει κάποιος, δεν έχει παρά να διαβάσει την ακόλουθη λίστα.

Ακολουθούν έξι κόλπα για την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών

1. Φλούδα λεμονιού: Η φλούδα των εσπεριδοειδών έχει ευχάριστη αλλά ισχυρή οσμή, καθώς έχουν ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτά τα καθιστούν το τέλειο εργαλείο για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από επίμονες μυρωδιές που έχουν εγκατασταθεί στα αγαπημένα σας αθλητικά σαν ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Η χρήση της φλούδας του λεμονιού αρκετές φορές την εβδομάδα απομακρύνει τις οσμές και απολυμαίνει το εσωτερικό μέρος των υποδημάτων. Βοηθά, επίσης, στην αναστολή της ανάπτυξης των επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων που προκαλούν οσμές.

Πώς να τη χρησιμοποιήσετε: Πάρτε τη φλούδα από αρκετά λεμόνια, πορτοκάλια ή άλλα εσπεριδοειδή και κόψτε την σε μερικά κομμάτια. Στη συνέχεια, απλά τοποθετήστε τα μέσα στα παπούτσια που θέλετε να απολυμάνετε και αφήστε τα όλη τη νύχτα για να δράσουν.

Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές την εβδομάδα μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η οσμή.

2. Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου για την κακοσμία των παπουτσιών: Στη συνέχεια, το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιακό και αντιβακτηριακό προϊόν. Όταν χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας βοηθήσει να πείτε αντίο στις ενοχλητικές οσμές που επηρεάζουν τα υποδήματα κατά διαστήματα.

Επιπλέον, βοηθά στην αποδυνάμωση των επιβλαβών μικροβίων που δημιουργούνται στα παπούτσια σας. Το καλύτερο είναι ότι αποκαθιστά το σωστό επίπεδο pH, το οποίο μπορεί να εξισορροπηθεί εξαιτίας της υπερβολικής εφίδρωσης των ποδιών.

Πως να το χρησιμοποιήσετε: Εφαρμόστε 5 με 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου στο εσωτερικό των παπουτσιών σας και αφήστε το για μια νύχτα για να απορροφηθεί στο υλικό. Εάν η κακή οσμή επιμένει την επόμενη μέρα, επαναλάβετε τη διαδικασία. Εάν έχετε να αντιμετωπίσετε μια εξαιρετικά δυνατή οσμή, συνδυάστε το αιθέριο έλαιο με λίγη μαγειρική σόδα.

Κι άλλα κόλπα για την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών

3. Μαγειρική σόδα: Η μαγειρική σόδαείναι ένα από τα ισχυρότερα, πιο αποτελεσματικά και πιο δημοφιλή φυσικά αποσμητικά. Λόγω των αντιμικροβιακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων της, βοηθά στην εξάλειψη των βακτηρίων και των μυκήτων που συνήθως ευθύνονται για τις δυσάρεστες οσμές που προέρχονται από τα παπούτσια μας.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε: Πάρτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και απλά τοποθετήστε τη σκόνη μέσα σε κάθε παπούτσι. Αφήστε την όλη τη νύχτα για να απορροφήσει την υγρασία και τα μικρόβια που προκαλούν ενοχλητικές οσμές. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα μέχρι να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές εντελώς.

4. Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Οι αντιμικροβιακές ενώσεις που βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο αιθέριο έλαιο του φυτού της λεβάντας είναι ένας πολύ αποτελεσματικός σύμμαχος στον αγώνα για να απαλλαγείτε από τις έντονες οσμές που συγκρατούνται τόσο εύκολα στα είδη υποδημάτων.

Για να μην αναφέρουμε και τις γνωστές αρωματικές ιδιότητες της λεβάντας. Σε γενικές γραμμές, η χρήση της λεβάντας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και την πρόληψη της υπερβολικής εφίδρωσης.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε: Βάλτε 5 ή 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας μέσα σε κάθε παπούτσι και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε την διαδικασία 2 ή 3 φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε τα παπούτσια σας καθαρά και χωρίς μικρόβια.

Τα υπόλοιπα κόλπα για την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών
5. Μηλόξυδο για την κακοσμία των παπουτσιών: Αυτό το φυσικό προϊόν περιέχει μια ουσία που ονομάζεται μηλικό οξύ. Λόγω της ικανότητάς του να ρυθμίζει το pH, καταπολεμά τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν άσχημες οσμές. Αυτές οι ενώσεις αναστέλλουν τις έντονες μυρωδιές μέσα στα υποδήματα. Παρεμπιπτόντως, συμβάλλουν στην πρόληψη λοιμώξεων που μπορεί να επηρεάσουν τα πόδια σας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Προμηθευτείτε κάποιο βιολογικό μηλόξυδο, το οποίο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε πολλά καταστήματα στην περιοχή σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στο εσωτερικό των παπουτσιών σας με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε το να δράσει για 10 έως 12 ώρες και επαναλάβετε εάν η μυρωδιά επιμένει.

6. Χυμός λεμονιού για την κακοσμία των παπουτσιών: Ενώ η φλούδα λεμονιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξουδετερωθούν οι άσχημες μυρωδιές, ο φυσικός χυμός του ίδιου ισχυρού φρούτου μπορεί επίσης να είναι ένας φανταστικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Αυτό οφείλεται στην αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση του. Ο χυμός έχει την ικανότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών που κρύβονται πίσω από τις κακές οσμές.

Πώς να τον χρησιμοποιήσετε: Στύψτε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και εφαρμόστε τον στο εσωτερικό των παπουτσιών που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως. Συνεχίστε να το κάνετε σε καθημερινή βάση μέχρι να εξαφανιστεί η οσμή.

Ανέκδοτο: Οι 3 νταλικέρηδες και οι γυναίκες τους

9 σημάδια του υπερβολικού στρες που μπορεί να αγνοείτε