in

Οχτώ λάθη που μπλοκάρουν την καύση του λίπους στο σώμα σας και πως να τα διορθώσετε

Δεν έχει σημασία τι κάνετε, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προπονήστε, εξακολουθείτε να μην είστε σε θέση να χάσετε αυτό το επίμονο λίπος ! Εάν μπορείτε να ταυτιστείτε με αυτό, τότε δεν είστε μόνοι. Εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να χάσουν βάρος και αποτυγχάνουν. Πιστέψτε το ή όχι, 600 εκατομμύρια ενήλικες και 100 εκατομμύρια παιδιά είναι παχύσαρκοι.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με 8 κοινά λάθη που σας δυσκολεύουν να αποκτήσετε το τέλειο σώμα που πάντα θέλατε, ανεξάρτητα από το πόσο ιδρώνετε στο γυμναστήριο.

Αντιμετωπίζετε όλες τις θερμίδες με τον ίδιο τρόπο.

Όλες οι θερμίδες δεν είναι ίσες. Η κατανάλωση 100 θερμίδων από λαχανικά δεν είναι η ίδια με την κατανάλωση 100 θερμίδων παγωτού και δεν πρόκειται να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στο σώμα. Όσον αφορά την απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να εξετάσουμε πόση ποσότητα ινσουλίνης απελευθερώνεται από τον οργανισμό με βάση τον τύπο θερμίδων που λαμβάνουμε.

Όταν μια μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης απελευθερώνεται από το σώμα σταθερά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο αποτρέπει την απώλεια λίπους, αλλά ενθαρρύνει επίσης το σώμα να αποθηκεύει ενέργεια ως λίπος σώματος. Οι τύποι θερμίδων που ανταποκρίνονται περισσότερο στην ινσουλίνη είναι αυτές από υδατάνθρακες με τη μορφή απλής ζάχαρης. Έτσι, εάν θέλετε να τρώτε υδατάνθρακες, καταναλώστε υγιεινούς υδατάνθρακες από τρόφιμα που παίρνουν χωνεύονται αργά. Μαζί με τους υδατάνθρακες, η πρωτεΐνη μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα ινσουλίνης σας, ειδικά αυτά που προέρχονται από γαλακτοκομικά, όπως το αποβουτυρωμένο γάλα και το γιαούρτι.

Δεν εστιάζετε αρκετά στην άπαχη σωματική μάζα.

Αν βρεθείτε να κόβετε τις θερμίδες σας και να κάνετε αερόβια γυμναστική, αλλά το πρόσθετο λίπος εξακολουθεί να μην εξαφανίζεται, ίσως είναι καλή ιδέα να επικεντρωθείτε στην άπαχη σωματική σας μάζα. Η αύξηση της άπαχης σωματικής μάζας ξυπνάει τον μεταβολισμό σας. Επίσης, επηρεάζει πολλές διαφορετικές ορμόνες στο σώμα, όπως η ινσουλίνη, η λεπτίνη και η γκρελίνη. Αυτές οι ορμόνες επικοινωνούν με τα κύτταρα σας και τα καθοδηγούν για το αν είναι ώρα να αποθηκεύσετε το λίπος ή να το απελευθερώσετε.

Πιστεύετε ότι η κατανάλωση περισσότερων γευμάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να κάψετε λίπος.

Υπάρχει μια ειδική διατροφή που ονομάζεται νηστεία και είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να κάψετε λίπος. Η νηστεία μειώνει επίσης τα επίπεδα ινσουλίνης περισσότερο από άλλες διατροφικές μεθόδους. Η νηστεία αναγκάζει το σώμα να απελευθερώσει το γλυκαγόνο για να αντλήσει ενέργεια από τα κύτταρα σας, συμπεριλαμβανομένων των λιποκυττάρων σας. Αντί να τρώτε γεύματα 400 θερμίδων σε μια μέρα, είναι καλύτερα να καταναλώσετε ένα γεύμα 1.600 θερμίδων στο τέλος της ημέρας.

Πιστεύετε ότι κάνετε πολλά αερόβια γυμναστική είναι ο μόνος τρόπος για να χάσετε λίπος.

Δεδομένου ότι η αερόβια άσκηση δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο άλλες ασκήσεις, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος. Αλλά επειδή μπορεί να γίνει μάλλον βαρετό, οι άνθρωποι σταματούν την προσπάθεια να χάσουν βάρος εντελώς. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να κάψετε λίπος χωρίς να χρειάζεται να περάσετε πολλές ώρες στο διάδρομο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκομίσετε τα οφέλη της αερόβιας γυμναστικής είναι να την συνδυάσετε με ασκήσεις με βάρη.

Ο εκπαιδευτής σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ειδικές ασκήσεις γύρω από τους δικούς σας στόχους γυμναστικής.

Μην πιστεύετε διαφημίσεις για μαγικά χάπια καύσης λίπους.

Δεν υπάρχουν συντομεύσεις για απώλεια λίπους. Τα συμπληρώματα καύσης λίπους θα αυξήσουν απλώς τον καρδιακό ρυθμό σε πολύ υψηλά, ανθυγιεινά επίπεδα. Η συμβουλή μας είναι να μείνετε μακριά από χάπια όπως αυτά και να επιμείνετε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής αντίθετα.

Δεν κοιμάστε αρκετά.

Η έλλειψη ύπνου εκτοξεύει τα επίπεδα ορμονών του σώματός σας και τα οποία στη συνέχεια επηρεάζουν τα επίπεδα της πείνας σας την επόμενη μέρα. Οι 2 ορμόνες που επηρεάζουν την όρεξή μας είναι η γκρελίνη (η ορμόνη που μας κάνει να νιώθουμε πεινασμένοι) και η λεπτίνη (η ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι). Όταν δεν έχουμε αρκετό ύπνο, το επίπεδο της γκρελίνης αυξάνεται ενώ τα επίπεδα λεπτίνης μειώνονται. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι..

Για να κοιμηθείτε καλά, προσπαθήστε να πάτε για ύπνο λίγο νωρίτερα από ό, τι συνήθως, και να κοιμηθείτε για τουλάχιστον 7-8 ώρες.

Αισθάνεστε άγχος.

Το άγχος που αισθανόμαστε μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στο σώμα μας. Το άγχος προκαλεί το σώμα να παράγει μια στεροειδή ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία αυξάνει την επιθυμία για ζαχαρούχα τρόφιμα που παρέχουν στιγμιαία ενέργεια και ευχαρίστηση. Όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης παραμένουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αυξήσει την ποσότητα λίπους που αποθηκεύει η κοιλιά σας.

Προσπαθείτε πάρα πολύ σκληρά.

Το σώμα χρειάζεται υγιεινή ισορροπία άσκησης και ανάπαυσης. Η άσκηση υπερβολικά αποτρέπει το σώμα να μετατοπίζει το υπερβολικό λίπος. Η άσκηση χωρίς να έχετε σωστή ανάπαυση επηρεάζει το επίπεδο κορτιζόλης στο σώμα σας προκαλώντας αύξηση στο επίμονο λίπος που αποθηκεύεται στην κοιλιά.

via

Τα κρυμμένα μυστικά των σπόρων του καρπουζιού – Οι περισσότεροι αγνοούν τα τεράστια οφέλη τους

Η Ελληνίδα επιστήμονας που ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία