in

Ο γιατρός με τη “μαγική” συσκευή που εξαπάτησε εκατομμύρια ανθρώπους και έφυγε πάμπλουτος από τη ζωή

Άλμπερτ Έιμπραμς: Στο παρελθόν η επιστήμη της ιατρικής ήταν σε μεγάλο βαθμό πιο ελεύθερη και υπήρχαν αρκετά σκάνδαλα ανά εποχές.

Άλμπερτ Έιμπραμς: Η επανάσταση της ιατρικής

Το 1912 ο Δρ. Άλμπερτ Έιμπραμς έφερε επανάσταση στην Ιατρική στις ΗΠΑ

Ο ίδιος είχε πει :«Το πνεύμα της εποχής είναι το ράδιο και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ράδιο στη διάγνωση». Ο Έιμπραμς ανέπτυξε μια επαναστατική τεχνική, τη σπαγχοδιάγνωση. Με τη χρήση του δυναμιστή που ηταν μια ηλεκτρική συσκευή ανέλυε το αίμα των ασθενών του. Έτσι μπορούσε να βρει από το τι πάσχει ο καθένας.

Ο Έιμπραμς υποστήριζε πως κάθε ασθένεια προκαλεί διαφορετικές «ηλεκτρονικές αντιδράσεις». Σύμφωνα με τον Έιμπράμς, ο θαυματουργός δυναμιστής έκανε πολλά περισσότερα από μια απλή διάγνωση. Έβρισκε:

  • την ηλικία
  • τη φυλή
  • ακόμη και τη θρησκεία των ασθενών

Θεωρήθηκε πρωτοπόρος εφευρέτης. Πολλοί άνθρωποι που θεωρούσαν τον εαυτό τους υγιή όταν εξετάσθηκαν βρεθήκανε να νοσούν από διάφορες ασθένειες. Ευτυχώς ο Έιμπραμς είχε την θεραπεία. Ο ίδιος εφηύρε τον παλμοδέτη, ο οποίος συντονιζόταν κατάλληλα και δημιούργησε δονήσεις στην ίδια συχνότητα με την ασθένεια και την κομμάτιαζε, όπως μπορούν να σπάσουν το κρύσταλλο οι ψηλές νότες μιας τραγουδίστριας της όπερας.

Άλμπερτ Έιμπραμς: Ο περίγελος του επιστημονικού κύκλου
Ο γιατρός μπορεί να είχε γίνει περίγελος από τους επικριτές του. Παρόλα αυτά ομως μέσο τον ομιλιών του και επειδη είχε γίνει αγαπητός από το κοινό είχε βγάλει εκατομμύρια. Για να προστατέψει την τεχνολογία του, απαγόρευε στους πάντες να ανοίξουν τις συσκευές του και να τις εξετάσουν.

Ο Έιμπραμς είχε μεγάλη κάλυψη από τον Τύπο και τον υποστήριζαν εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά στα τελευταία του χρόνια οι επιθέσεις εναντίον του κορυφώθηκαν. Ο νομπελίστας φυσικός Ρόμπερτ Μίλικαν εξέτασε μία από τις συσκευές του Έιμπραμ ως εμπειρογνώμονας, σε μια δίκη το 1923.
Το σχόλιο του ήταν αιχμηρό: «Είναι ένα πράγμα που θα μπορούσε να το έχει φτιάξει κι ένας 10χρονος με λίγες γνώσεις ηλεκτρισμού για να εντυπωσιάσει έναν 8χρονο, που δεν ξέρει από ηλεκτρισμό».

Κάποιες από τις λεπτομέρειες στη λειτουργία του συστήματος του Έιμπραμς αρκούσαν για να προειδοποιήσουν τον κόσμο. Οι ασθενείς έπρεπε να δίνουν αίμα σε σκοτεινό θάλαμο, κοιτάζοντας δυτικά με σηκωμένα χέρια. Ο Έιμπραμς είχε ισχυριστεί μέχρι και ότι η μηχανή του μπορούσε να δουλέψει με δείγμα του γραφικού χαρακτήρα ενός ασθενή αντί για το αίμα του.
Ο Δρ. Έιμπραμς διέπραξε τη μεγαλύτερη ιατρική εξαπάτηση στην ιστορία, αλλά πέθανε πάμπλουτος, πάνω που είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται η αλήθεια.

απόσπασμα από το βιβλίο “Συναρπαστικές επιστημονικές ιστορίες που δεν ειπώθηκαν ποτέ”

Το μωρό μου έχει σύνδρομο Down είναι η χαρά της ζωής μου”

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί υπάρχουν πέτρες δίπλα στις ράγες των σιδηρόδρομων; – Δεν είχαμε ιδέα