Την ερωτική ζωή και το φλερτ πρέπει να το ζεις όπως του αξίζει!
«Κι ενώ η ζωή κυλούσε σχετικά ήρεμα (λέμε τώρα) ήρθε ο κ. Μαρκ Ζούκερμπεργκ και μας βάζει στο τρυπάκι του like. Έτσι αντί να μετράμε τ’ άστρα πλέον μετράμε τα like…!
Κι αν είναι μύθος ότι αν μετράς αστέρια βγάζεις σπυράκια, έρχεται μια ωραιότατη πρωία το facebook να σου αποδείξει ότι σπυράκια βγάζεις μετρώντας και βλέποντας τα άτομα που κάνουν like.
Για να το πάρουμε το έργο από την αρχή.
Στα πρώτα βήματα της ζωής μας στο αθώο τότε facebook το like δεν το μετρούσε κανείς.
Μπορεί να έκανες λογαριασμό, να έβρισκες παλιούς φίλους και συμμαθητές, να έπαιζες φουλ παιχνίδια, να ανέβαζες λίγες φωτογραφίες, τραγούδια σπάνια, να σχολίαζες στον τοίχο του φίλου σου, αλλά τα like ήταν αμελητέα ποσότητα και το καλύτερο είναι ότι δεν τα κοιτάξαμε ποτέ. Οι φίλοι είναι φίλοι και τους αρέσαμε ούτως η άλλως.
Μετά από χρόνια (όχι πολλά) μεγαλώνεις και αλλάζεις, αλλάζει ο τρόπος σκέψης σου, η συμπεριφορά σου, οι παρέες σου ακόμα και ο τρόπος που φλερτάρεις είναι διαφορετικός. Κι έτσι ξαφνικά το πρόσωπο που σε κοίταζε επίμονα χθες βράδυ, σε λιγότερο από 24ώρες και χωρίς να ξέρεις πώς, σου έχει κάνει αίτημα φιλίας.
Εκτός λοιπόν από φίλους και γνωστούς, αποκτάς για «φίλους» και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που θα ήθελαν να σε γνωρίσουν αλλά ωσάν κοτούλες δεν τόλμησαν.
Κρυφοκοίταξαν τη ζωή που εσύ θέλεις να προβάλλεις μέσα από μία σελίδα, κι αν τελικά τους αρέσεις (γιατί το βράδυ με κανα δυο ποτάκια παραπάνω σίγουρα τους άρεσες), αλλά και αφού σε δούνε καλύτερα και με την ησυχία τους από τα άλμπουμ, αν τους αρέσουν και αυτά που ανεβάζεις, αν δεν έχεις και κανένα πρώην τους κοινό φίλο, αν εγκρίνουν και οι φίλοι τους, μπορεί και να σου προτείνουν να βγείτε…
Μην βιάζεσαι δεν είναι κι απλό!!!! Θα πάρει χρόνο αυτό… Θα ανταλλάξετε πρώτα καμιά 50αρια like και καμία 1000αρα μηνύματα και μετάααααααα!!!!
Τι γίνεται όμως με το like που μεγάλωσε κι αυτό όπως εσύ και πήρε άλλες διαστάσεις στο μυαλό μας. Έγινε στρατηγική, έχει νόμους και κανόνες.
Νο1: Δεν κάνουμε like σε κανέναν πρώην μας. Δεν ήμαστε ανώτεροι άνθρωποι βρε αδερφέ, όταν τελειώνουμε-τελειώνουμε.
Βέβαια μπορούμε να τους έχουμε ακόμα στην λίστα των φίλων μας, εκτός αν μας έχουν κερατώσει οπότε τους μπλοκάρουμε και τους βλέπουμε μόνο από το προφίλ των κολλητών μας, μόνο και μόνο για να δούμε αν είναι και περνάνε καλά, από καθαρό ενδιαφέρον λέμε τώρα,
θα θέλαμε να πάθει τα ίδια και χειρότερα. Τα like λοιπόν σε πρώην απαγορεύονται διά ροπάλου. Τρελαίνονται οι νυν και θα βρεθεί το κεφαλάκι σου παραπεταμένο σε καμία γωνία και μην γυρίσεις να μου πεις τίποτα, γιατί θα σου πω στα λεγα και θα θυμώσεις.
Νο2: Aπαγορεύονται τα like σε αχώνευτους φίλους.
Εννοώ εκείνους που δέχτηκες από ντροπή και τους έχεις για να μαθαίνεις κουτσομπολιά, είτε δικά τους είτε γενικά και να τα σχολιάζεις με τους δικούς σου φίλους. Άντε το πολύ πολύ σε κανένα γάμο ή βάφτιση επιτρέπεται για λόγους ευγένειας να κάνεις, άσχετα που αν είχε dislike θα λύσσαγες να το πατήσεις.
Νο3: Κάνουμε like σε όποιον μας κάνει. Όταν σταματήσουν και ξέρουμε το λόγο σταματάμε κι εμείς, δεν το αναλύω περισσότερο όλοι καταλαβαινόμαστε.
Νο4: Kάνουμε like σε όσους δεν μας κάνουν έτσι για σπάσιμο….(ο 3ος και ο 4ος κανόνας αντικρούονται και ο τελικός θα ψηφιστεί μόλις ευκαιρεί η Βουλή, προς το παρόν και μέχρι να κατασταλάξουμε κάντε ότι σας φωτίσει ο Θεός).
Νο5: Tυφλά like σε φίλους!!! Ότι σαχλαμαρίτσα κι αν ανεβάζουν είναι οι φίλοι σου. Όσο άσχημοι και αν είναι στις φωτογραφίες εσύ απλά τους αγαπάς. Ειδικά αν ο φίλος είναι στεναχωρημένος, γρήγορα και μαζικά like σε ότι έχετε ξεχάσει να κάνετε (α!και αυτοκόλλητα με καρδούλες για την ψυχική οδύνη).
Νο6: Δεν πατάμε like σε άτομα που μας ενδιαφέρουν ερωτικά και έχουν σοβαρή σχέση. Δεν είναι καθόλου φίλοι μας, ούτε γνωστοί μας. Ξέρεις τι πρόβλημα, τι κρεβατομουρμούρα, τι γκρίνια, τι ερωτήσεις δέχονται αυτοί οι άνθρωποι επί καθημερινής βάσης;
Από πού γνωρίζεστε; Ποιος είναι αυτός; Γιατί σου πατάει σε όλα like εκτός από τις φωτογραφίες που είμαστε μαζί; Ανταλλάζετε και μηνύματα; Δώσε μου το κωδικό σου τώρα!!!!
Εκτός εάν έχετε τριπλοτσεκαρισμένο ότι η σοβαρή σχέση δεν έχει facebook, οπότε χωρίς τύψεις, μπορείτε να τον διεκδικήσετε κάνοντας like και να πάρετε την θέση του τρίτου προσώπου. Το ρίσκο θέλει θάρρος και θράσος κι ο τολμών νικά.
Aυτοί ήταν μόνο λίγοι από τους τύπου κανόνες που έχουμε στο μυαλό μας…
Και καταλήγω…
Αναρωτηθήκατε μήπως πόσο πολύ απογοητεύεστε όταν βλέπετε κάποιον που σας αρέσει, τον ψάχνετε στο facebook και ουπς δεν έχει;
Κάποτε οι άνθρωποι βγαίναν έξω, φλέρταραν με τα μάτια, αντάλλασσαν τηλέφωνα σε χαρτάκια και το πρώτο ραντεβού είχε πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν ήξερες ούτε τι μουσική ακούει, ούτε με τι ασχολείται, ούτε που πήγε διακοπές τα τελευταία 5 χρόνια, ούτε τους πρώην από φωτογραφίες.
Κάνοντας φίλους στο facebook αυτούς που μας αρέσουν χάνουμε τουλάχιστον τα 3 πρώτα ραντεβού, δεν έχεις τι να ρωτήσεις, τα περισσότερα τα ξέρεις ήδη και στο τέλος ξενερώνεις. Ποιος ξέρει ίσως αν σου μίλαγε για την ζωή του, μπορεί και να τον ερωτευόσουν.
Ναι κάποιοι το πέτυχαν και το βρήκαν δεν λέω ότι είναι κακό, απλά δεν γίνεται να συμβεί σε όλους. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το facebook με τους φίλους σας, να ανεβάζετε φωτογραφίες, τραγούδια και status, αλλά την ερωτική σας ζωή και το φλερτ να το ζείτε όπως του αξίζει.
Μάτια μου ο έρωτας δεν θέλει like για να καταλάβει, να τον κοιτάς στα μάτια θέλει».
Γεωργία Τζουμάκα
«Τελείωσα βιομηχανικό σχέδιο… κι επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα να σχεδιάσω, σχεδιάζω με λέξεις τις σκέψεις μου!»