in

Νόμιζαν ότι η γάτα είναι έγκυος, αλλά κανείς δεν φανταζόταν αυτό που βρίσκουν οι κτηνίατροι

Ένα viral βίντεο του TikTok που αποκάλυψε τι βρήκαν οι κτηνίατροι κατά τη διάρκεια της εξέτασης εγκυμοσύνης μιας αδέσποτης γάτας έκανε τους θεατές να γελάσουν.

Αυτή η μαύρη αδέσποτη γάτα που ζει τώρα με μια οργάνωση διάσωσης, την Save-a-Pet Illinois, οδηγήθηκε στον κτηνίατρο αφού η “κοιλιά της φαινόταν μεγαλύτερη”. Οι υπάλληλοι υπέθεσαν ότι η μεγάλη κοιλιά οφειλόταν στην πιθανότητα να είναι έγκυος. Και ποιος καλύτερος τρόπος να ελεγχθεί η εγκυμοσύνη από έναν υπέρηχο;

Όμως το απόσπασμα της 27ης Ιανουαρίου, το οποίο κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του TikTok @vetproducts, αποκάλυψε ότι αυτή η γάτα δεν ήταν έγκυος.

@vetproducts This little girl was a stray and ended up with a rescue. Her belly has been looking larger so she was brought in for a pregnancy check. She just been eating tons of food 😅 #ecc #cat #vetmed ♬ original sound – ECC rules

Η Jezebel η μαύρη γάτα ήταν απλώς γεμάτη από φαγητό.
Μια ματιά στα μεγάλα, λαμπερά μάτια της θα έλεγε την ιστορία, καθώς ήταν πέρα για πέρα μπερδεμένη για τον λόγο που της έκαναν το υπερηχογράφημα. Ή ίσως είχε άγχος ότι το μυστικό της θα αποκαλυπτόταν επιτέλους. Δεν μπορεί πλέον να φάει όσο θέλει.

Οι γάτες, όπως και οι άνθρωποι, μπορούν να σκάσουν από το φαγητό. Συνεχίζουν να καταβροχθίζουν φαγητό χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έχουν χορτάσει. Τότε, ξαφνικά, δεν μπορείτε να κινηθείτε. Και οι γάτες μπορούν να νιώσουν την ίδια δυσφορία και το ίδιο πρήξιμο που νιώθουν οι άνθρωποι μετά την υπερκατανάλωση τροφής. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που οι γάτες μπορεί να φουσκώσουν.

Ένα άρθρο στην ιστοσελίδα για κατοικίδια ζώα Rover αναφέρει ότι αν μια γάτα φάει πάρα πολύ ή πολύ γρήγορα, μπορεί να καταπιεί αέρα. Αυτό κάνει τη γάτα να αισθάνεται φουσκωμένη. Η ταχεία αλλαγή της τροφής μιας γάτας μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο φουσκώματος, καθώς και διάρροια. Το είδος της τροφής παίζει επίσης ρόλο. Η χαμηλής ποιότητας γατοτροφή μπορεί να αλλάξει την πεπτική διαδικασία ενός αιλουροειδούς, η οποία και πάλι, οδηγεί σε φούσκωμα.

Ως γονείς κατοικίδιων ζώων, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα σημάδια του φουσκώματος των αιλουροειδών, ειδικά καθώς το φούσκωμα μπορεί να είναι σύμπτωμα υποκείμενων ιατρικών προβλημάτων.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αναζητούν τα ακόλουθα συμπτώματα του φουσκώματος:

  • Πρησμένο ή σκληρό στομάχι
  • Κοιλιακή δυσφορία/ευαισθησία
  • Ξαφνική ή ανεξήγητη αύξηση βάρους
  • Εμετός

Τροποποιημένη στάση του σώματος που περιλαμβάνει σκύψιμο ή μη φυσιολογικό τέντωμα
Αλλαγές στην όρεξη και στις συνήθειες περιποίησης
Ανησυχία ή αδυναμία εύρεσης μιας άνετης θέσης
Μείωση της τυπικής δραστηριότητας, κρύψιμο ή αποφυγή κοινωνικοποίησης

Το κλιπ έφτασε γρήγορα σε 3,9 εκατομμύρια προβολές, 838.100 likes και 3.368 σχόλια. Οι θεατές δεν μπορούσαν να σταματήσουν να γελάνε με το αποτέλεσμα, αλλά και να καταλαβαίνουν.

“Εγώ και αυτή είμαστε ίδιοι”, έγραψε ένας θεατής.

Ένα ξεχωριστό σχόλιο έγραφε: “Λέει ότι καλύτερα να πάρω λίγο φαγητό γι’ αυτό μετά την αμηχανία”. Πείτε το ως αμοιβή για την ταλαιπωρία.

“Είναι τόσο γενναία, έχει καλή συμπεριφορά, δεν φοβάται”, σημείωσε ένας άλλος.

Ο δημιουργός του βίντεο τείνει να πιστεύει ότι οι εθελοντές έχουν περάσει κρυφά λιχουδιές στην Jezebel. Θα ήταν δύσκολο να μην μοιραστούν λιχουδιές με αυτές τις αξιολάτρευτες φατσούλες τους.

Ο δημιουργός του βίντεο δήλωσε ότι η Jezebel θα είναι προς υιοθεσία μόλις στειρωθεί. Επιπλέον, της επιβλήθηκε ήπιος περιορισμός στο φαγητό και η κοιλιά της έχει μειωθεί σημαντικά.

Εννέα Λόγοι που οι Καλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να βρουν την ευτυχία στη ζωή τους

Μια σκυλίτσα βρισκόταν σε άθλια κατάσταση μέχρι που μια μέρα έφτασε η στιγμή της διάσωσής της