Δεν πήγε και τόσο καλά η συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη (βίντεο)
Δεν πήγε και τόσο καλά η συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη για την τηλεόραση του MEGA. O γνωστός συνθέτης μίλησε μεταξύ άλλων για την πολιτική, την Άννα Βίσση και την Αννίτα Πάνια αλλά και την εκκλησία που το μόνο καλό που έκανε είναι ότι «ενίσχυσε τη σeξουαλική διέγερση».
Ειδικότερα, μιλώντας για την το πολιτικό τοπίο της χώρας αποκάλεσε «βόθρο» τη Βουλή με τη Νίκη Λυμπεράκη να εξανίσταται κάτι που έκανε έξαλλο τον συνθέτη. Ο ίδιος φανερά εκνευρισμένος τόνισε στη δημοσιογράφο πως αυτός απαντάει και πως δεν θα του υποδεικνύει πώς θα μιλάει, ενώ τόνισε πως η συζήτηση μαζί της είναι «λίγο απογοητευτική».
«Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική»
Πιο συγκεκριμένα της είπε: «Πιάνεσαι από μία λέξη. Δεν θα μου λες τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. Δεν σε ρώτησα εσένα, εσύ ρωτάς εμένα», με τη Νίκη Λυμπεράκη να προσθέτει: «Να λες ό,τι θέλεις. Εγώ επιτρέπεται να λέω; Χωράει και η δική μου γνώμη; Κανονικά στους θεσμούς οφείλουμε σεβασμό. Το αν δεν στέλνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους να το συζητήσουμε».
«Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστευα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς λες τα ίδια όπως όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα, πιανόμενοι από μία λέξη που είπα ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος, ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12 εκ. Έλληνες. Το τι λέω εγώ άσε να το κρίνει ο κόσμος. Εγώ εδώ ήρθα όχι για να μιλήσω με εσένα αλλά με τον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Δεν μπορείς να λες ότι είμαι απόλυτος» συνέχισε ο Νίκος Καρβέλας.
«Εγώ είμαι εδώ, αλλά μου απαγορεύεις να σου μιλήσω; Επιτρέπεται κάποιος άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου να έχει γνώμη;» ρώτησε η Νίκη Λυμπεράκη.
«Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι που πας να μπλέξεις, είναι δυστυχώς εκείνοι που έκαναν τη ζημιά στη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ’ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις ο άνθρωπος αυτός… Κατορθώνεις να χάνουμε μισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξ’ ολοκλήρου ένας βόθρος. Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική» είπε ο Νίκος Καρβέλας με τη Νίκη Λυμπεράκη να απαντάει: «Θες να συνεχίσουμε ή να το κλείσουμε; Μπορούμε να πάρουμε ένα διάλειμμα και να το σκεφτείς».
«Μόλις τελειώσω, θα με ρωτάς»
Η ένταση ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Όταν η δημοσιογράφος θέλησε να του υποβάλει μία ερώτηση για το βιβλίο που έγραψε, εκείνος ενοχλήθηκε ξανά. «Να σε ρωτήσω κάτι;» του είπε η Νίκη Λυμπεράκη με εκείνον να τονίζει: «Όχι, να με ακούς, μόλις τελειώσω, θα με ρωτάς».
«Θα ήταν σαν να κάναμε TEDx, που βγαίνει κάποιος σε μία σκηνή και μιλά για τη ζωή του, τα έργα του κ.λ.π. ανάλογα με το θέμα. Θέλω να ρωτάω και εγώ» του είπε η δημοσιογράφος με τον Νίκο Καρβέλα να λέει: «Είναι σαν πράξη αυτοικανοποίησης, συνεύρεσης. Θες να συνευρεθούμε». «Θέλω να σε ρωτώ κιόλας γιατί εσύ είσαι χειμαρρώδης και πρέπει να σε παρακολουθούμε» συμπλήρωσε η Νίκη Λυμπεράκη.
Το μόνο καλό της θρησκείας είναι ότι ενίσχυσε τη σeξουαλική διέγερση
Μεταξύ άλλων, μίλησε και για την εκκλησία, την πίστη και τη θρησκεία, όπου σημείωσε: “Η θρησκεία είναι ό,τι πιο κατάπτυστο υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Ξέρεις τι σημαίνει πιστεύω; Με αγάπη στο λέω. Πιστεύω σημαίνει ότι δεν γνωρίζω. Όταν λες πιστεύω σε κάτι είναι σαν να λες πιστεύω σε αυτό που δεν γνωρίζω. Η θρησκεία, ή μάλλον η εκκλησία, το μόνο καλό που έχει κάνει στην ανθρωπότητα και αυτό της το δίνω είναι η ενίσχυση της σeξουαλικής διέγερσης. Η θρησκεία έχει σχέση με το σeξ. Όπως στο λέω αυτό το πράγμα. Αν δεν υπήρχε η ηθική που λέει ότι απαγορεύεται να πας με άνδρα ή γυναίκα δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας.
Δεν υπάρχει θρησκεία. Υπάρχει εκκλησία. Η θρησκεία είναι μία έννοια η οποία σημαίνει “η θεϊκή παρουσία”. Τρίχες. Εμείς ξέρουμε την εκκλησιαστική παρουσία. Μόνο παπάδες βλέπουμε. Βλέπουμε ανθρώπους με εκκλησιαστική ιεραρχία, όπως ο στρατός. Ανθρώπους με μαύρα, με χρυσοποίκιλτα και τα λοιπά, οι οποίοι λένε ακατάληπτες φράσεις”, είπε αρχικά.
“Η θρησκεία έχει σχέση με το σeξ. Αν δεν υπήρχε η ηθική να σου απαγορεύει να πας με μια γυναίκα ή με έναν άνδρα, δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας με αυτόν τον άνθρωπο. Ο πόθος του απαγορευμένου. Άρα η θρησκεία έθεσε τις βάσεις. Είναι ενισχυτικό. Της το δίνω αυτό. Το σeξ είναι από τα πολύ βασικά τροφοδοτικά ευτυχίας”.