in

Μητέρα ξύπνησε από το κώμα 5 χρόνια μετά και γιόρτασε συγκινημένη τη γιορτή της μητέρας αγκαλιά με τα 3 παιδιά της

Η συγκινημένη γυναίκα γιόρτασε τη γιορτή της μητέρας, στο σπίτι, με τα παιδιά της, από τότε που ξύπνησε από το κώμα που βρισκόταν για πέντε χρόνια.

Ειδικότερα, η Jennifer Flewellen βρισκόταν σε κώμα, στο νοσοκομείο αποκατάστασης Mary Free Bed, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα το 2017 και ξύπνησε ξαφνικά το 2022.

Λίγους μήνες μετά το εξιτήριο που πήρε, γιόρτασε παρέα με τα τρία της παιδιά τη γιορτή της Μητέρας.

Πριν συμβεί το τροχαίο δυστύχημα, η άτυχη γυναίκα είχε μόλις αφήσει τους τρεις γιους της στο σχολείο. Ο μικρότερος γιος, ο Τζούλιαν, ήταν τότε 11 ετών, ενώ τώρα είναι 17 ετών και οι άλλοι δύο γιοι της έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο

Η μητέρα της δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τη βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη
Σε συνέντευξή της στο CBS News, στις 10 Μαΐου, η μητέρα της γυναίκας, Peggy Means, υπογράμμισε ότι δεν ήθελε ποτέ να βγάλει την κόρη της από τη μηχανική υποστήριξη – παρά το γεγονός ότι οι γιατροί της έλεγαν ότι «δεν πρόκειται να ξυπνήσει».

Στην ερώτηση αν αμφισβήτησε την απόφασή της να κρατήσει την κόρη της στη μηχανική υποστήριξη, επεσήμανε πως ακόμη και όταν η κόρη της ήταν σε κώμα για χρόνια, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ανακάμψει.

Τότε, τον Αύγουστο του 2022, η Flewellen ξύπνησε από το κώμα. Τον Δεκέμβριο του 2023, η Means και ο γιος της Flewellen, Julian, ανέφεραν στο PEOPLE τη στιγμή που ξύπνησε.

Η Means την επισκεπτόταν στο νοσοκομείο αποκατάστασης και της μιλούσε ως συνήθως, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι η κόρη της γελούσε με ένα αστείο που είχε πει.

Η προσπάθεια της μητέρας να κερδίσει το χαμένο έδαφος
Παρόλο που η μητέρα πήγε σπίτι της περίπου ένα χρόνο αφότου ξύπνησε στο νοσοκομείο, εξακολουθεί να έχει πολύ περιορισμένη ομιλία και κινητικότητα και χρησιμοποιεί χρήματα από μια καμπάνια GoFundMe, προκειμένου να καταφέρει να αποκτήσει βασικά αγαθά και ευκολίες, αλλά και ένα αυτοκίνητο με πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Τον Οκτώβριο του 2023, κατάφερε να παρακολουθήσει τη γιορτή ποδοσφαίρου της τελευταίας βραδιάς στο λύκειο του γιου της.

«Ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μου. Οπότε το να έχω τον μεγαλύτερο υποστηρικτή μου πίσω στην άκρη του γηπέδου να με επευφημεί, ήταν μια σουρεαλιστική στιγμή», σημείωσε ο Τζούλιαν στο PEOPLE.

Συζητώντας με το CBS, η Flewellen απάντησε «τα πάντα» στην ερώτηση «ποιο είναι το καλύτερο μέρος του να είσαι ξανά ανάμεσά μας;» και πρόσθεσε ότι ήταν έτοιμη να γιορτάσει τη Γιορτή της Μητέρας με τέσσερις απλές λέξεις «Αγαπώ τη μαμά μου».

“Νόμιζα ότι είχα έναν αθώο “τσιγαρόβηχα” & κατέληξα σε κώμα να παλεύω για τη ζωή μου. Προσοχή στα ύπουλα σημάδια”


Μία 49χρονη από την Αγγλία, που πίστευε ότι έχει έναν απλό τσιγαρόβηχα, κατέληξε σε κώμα, για μία εβδομάδα, παλεύοντας για τη ζωή της.

Ειδικότερα, η γυναίκα νόμιζε πως είχε επίμονο τσιγαρόβηχα, αλλά τελικά έπασχε από μία σπάνια νόσο του αίματος και αποφάσισε να αφηγηθεί την περιπέτειά της, ώστε να αυξήσει την ενημέρωση για τη νόσο.

Η Tracey I’anson διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Πρέστον, στο Λάνκασιρ, γιατί ο βήχας της επιδεινωνόταν και οι εξετάσεις που έκανε, έδειξαν ότι έπασχε από θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα (TTP) – μία νόσο που προκαλεί θρομβώσεις στα μικρά αγγεία του σώματος.

Οι γιατροί του Πρέστον την παρέπεμψαν σε εξειδικευμένο κέντρο για τη νόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ, αλλά στη διαδρομή άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και οι γιατροί του Λίβερπουλ αναγκάστηκαν να την βάλουν σε τεχνητό κώμα, με σκοπό να την σώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νόσος προσβάλλει περίπου 6 ανθρώπους ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού και είναι τόσο σπάνια, που στο Εξειδικευμένο Κέντρο TTP του Λίβερπουλ, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Αγγλία, παραπέμπονται περίπου 15 νέα περιστατικά τον χρόνο.

Η θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα προκαλείται από την έλλειψη ενός ενζύμου που λέγεται ADAMTS13. Η έλλειψη αυτή μπορεί να είναι κληρονομική ή επίκτητη. Η νόσος προσβάλλει περισσότερο γυναίκες παρά άνδρες. Αν δεν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να κοστίσει τη ζωή.

Οι πάσχοντες μπορεί να εκδηλώνουν συμπτώματα όπως:

Πυρετό

Κόπωση

Πονοκεφάλους

Σύγχυση

Δερματικά εξανθήματα

Μώλωπες

Συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου

Όπως υπογράμμισε η 49χρονη στον βρετανικό Τύπο «είχα βήχα που διαρκούσε αρκετό καιρό και δεν υποχωρούσε. Σκέφτηκα ότι τον προκαλούσε το κάπνισμά μου».

Ραγδαία επιδείνωση για τη 49χρονη

«Η διάγνωση της θρομβωτικής θρομβοπενικής πορφύρας είναι πολύπλοκη. Το ίδιο και η θεραπεία της», επισημαίνει η αιματολόγος Dr. Tina Dutt, διευθύντρια του Κέντρου TTP του Λίβερπουλ και συμπληρώνει πως «οι ασθενείς μπορεί να είναι ιδιαίτερα ασταθείς και να επιδεινωθούν ραγδαία».

«Δεν περιμένεις ποτέ ότι θα πας στο νοσοκομείο με βήχα και να καταλήξεις με κάτι εντελώς άγνωστο. Για να με σώσουν, μου έκαναν πλασμαφαίρεση», σημείωσε η 49χρονη.

Η πλασμαφαίρεση είναι μία διαδικασία κάθαρσης του αίματος για την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών.

Οι γιατροί του Λίβερπουλ δημιούργησαν μία ταινία με μαρτυρίες ασθενών για να ενημερώσουν το κοινό για τη θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα και μία από αυτές τις μαρτυρίες είναι της κυρίας I’anson, η οποία τόνισε πως η επαφή με άλλους πάσχοντες την βοήθησε να διαχειριστεί καλύτερα την ασθένειά της.

Τα ξοδεύουν όλα για τους άλλους: Για αυτά τα 3 ζώδια, το χρήμα είναι ένα απλό χαρτί

Slimane: O Γάλλος που κέρδισε τις εντυπώσεις και έσωσε ότι έχει απομείνει στη Eurovison με την ερμηνεία του