in

Μιμή Ντενίση για τον θάνατο του Γιάννη Φέρτη: «Στενοχωριέμαι πολύ που έφυγε με αυτόν τον τρόπο»

Με βαριά θλίψη, ο καλλιτεχνικός κόσμος της Ελλάδας αποχαιρετά τον θρυλικό ηθοποιό Γιάννη Φέρτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου σε ηλικία 86 ετών.

Η Μιμή Ντενίση, η οποία συνδέθηκε στενά με τον ηθοποιό τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, μίλησε με συγκίνηση για τον αείμνηστο ηθοποιό. Γνωρίστηκαν στα νιάτα τους, στα πρώτα βήματα της Ντενίση στον χώρο των τεχνών, και μοιράστηκαν μια δεκαετή σχέση, όντας παντρεμένοι για επτά χρόνια. Παρόλο που ακολούθησαν χωριστούς δρόμους, η σχέση τους διατηρήθηκε ζεστή και φιλική, με τη Ντενίση να μιλά πάντα με αγάπη και τρυφερότητα για τον Γιάννη Φέρτη σε κάθε συνέντευξή της.

Η Μιμή Ντενίση μίλησε στο tlife μετά την είδηση θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού εμφανώς συγκινημένη:

Η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη

Γιάννης Φέρτης

«Πως να περιγράψω με δυο λόγια τα δέκα χρόνια που πέρασα μαζί του; Έζησα 10 χρόνια μαζί του. Σε τέτοιες περιπτώσεις δε χρειάζεται να λέμε πολλά. Αυτό που θα πω μόνο είναι ότι ο Γιάννης ένας από τους ανθρώπους που είχαν τρομερό ήθος στο θέατρο. Ένας άνθρωπος με ήθος, αυτό τον χαρακτήριζε. Πάνω και από το ταλέντο του, και από όλα.

Για μένα, ο Γιάννης ήταν ο πυγμαλίωνάς μου κατά κάποιο τρόπο. Όλες τις πόρτες μου τις άνοιξε ο Γιάννης. Αυτό είναι κάτι που το λέω, και θα το λέω όλα μου τα χρόνια. Ήμουν πολύ μικρή και καινούργια στο θέατρο όταν τον γνώρισα, μου έδωσε το περιθώριο να μεταφράζω, να δουλεύω μαζί με τους σκηνοθέτες, να γίνω πρωταγωνίστρια. Ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που μου άνοιξε τον δρόμο στο θέατρο.

Πέρα από αυτό όμως, ήταν ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος με πάρα πολύ χιούμορ, μαύρο χιούμορ, με αυτοσαρκασμό και κυρίως με ήθος. Ο Γιάννης ήθελε να τους προβάλλει όλους, δεν είχε καμία έπαρση, δε θεωρούσε ότι έκανε κάτι σημαντικό, σε σημείο που έριχνε τον εαυτό του. Ήταν από μια οικογένεια πάρα πολύ καλών ανθρώπων. Τον έχω και θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου με πολλή αγάπη.

xr:d:DAF-RAql2nY:1040,j:1351504734528516480,t:24041413

Μιμή Ντενίση για Γιάννη Φέρτη: «Ζήσαμε δέκα χρόνια μαζί και δεν έχω να θυμηθώ τίποτα άσχημο»
Με τον Γιάννη δε χωρίσαμε με τσακωμούς. Απλώς ήταν πολύ διαφορετικοί οι χαρακτήρες μας, από τη μια ο έντονος τρόπος που λειτουργούσα εγώ στη δουλειά και από την άλλη, ο πολύ πιο ήπιος τρόπος του Γιάννη. Τίποτα δεν είναι αιώνιο. Ζήσαμε όμως δέκα χρόνια μαζί και δεν έχω να θυμηθώ τίποτα άσχημο.

Όσες φορές τον συναντούσα από τότε, πάντα μου έλεγε, “Α, ήμασταν παντρεμένοι; Προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια γιατί μου φαίνονται αιώνες”, και του έλεγα, “άπειρα Γιάννη”. Πάντα είχε μια καλή κουβέντα στο στόμα. Εγώ πάντα του έλεγα να παίξουμε ξανά μαζί και εκείνος με ρώταγε για πλάκα ποιο όνομα θα μπει πρώτα, “το δικό σου” του έλεγα, κι εκείνος απάνταγε, “όχι, το δικό σου, εσύ τώρα έκανες πιο πολλά”. Ήταν πάντα το αστείο μας αυτό.

Δυστυχώς δεν προλάβαμε να την κάνουμε αυτή τη συνεργασία. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ που έφυγε, και που έφυγε με έναν τέτοιο άδοξο τρόπο. Απ’ όσο ξέρω βασανίστηκε τα τελευταία χρόνια, κι αυτό δε θα το ήθελα για έναν τόσο καλό άνθρωπο. Πιστεύω ότι ο Γιάννης θα μείνει στη μνήμη του κόσμου και μέσα από τις ταινίες του αλλά κυρίως από όσα σημαντικά έχει κάνει στο θέατρο.

Με τον Γιάννη κάναμε έργα που έχουν μείνει σύμβολα, το Αμαντέους, τις Επικίνδυνες σχέσεις, τα Οργισμένα νιάτα, έργα πολύ σημαντικά. Νομίζω ότι όλοι θα τον θυμούνται με αγάπη και κανείς δεν είχε τίποτα να χωρίσει με τον Γιάννη» κατέληξε η Μιμή Ντενίση.

Το συγκινητικό «αντίο»

«Ήταν αυτός που μ έκανε να αγαπήσω το θέατρο.. Να πιστέψω στον εαυτό μου …αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ότι εγινα. !! Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα κ δημιουργία. Σήμερα έφυγες… αλλά δεν Σ αποχαιρετώ.Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου !! Όπως κ όλοι όσοι σε αγάπησαν. Κ είναι πολλοί!!! Όλο το θέατρο πενθεί για εσενα. Αγαπημένε μου…»

 

17 Σύγχρονα αγάλματα που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και την τόλμη τους

Μπέσσυ Μάλφα: «Ερωτεύτηκα τα πάντα στον Γεράσιμο. Τον αγαπώ τόσο πολύ που δεν με νοιάζει η απιστία»