in

Μίλτος Πασχαλίδης: «Δεν θα λέμε στα κορίτσια να προσέχουν, να λέμε στα αγόρια να μην είναι μ@λ@κες»

Σε μια σπάνια συνέντευξη, ο Μίλτος Πασχαλίδης άνοιξε την καρδιά του στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα», προσφέροντας ένα ξεχωριστό ταξίδι μέσα από τις σκέψεις και τις εμπειρίες του.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία του στη μουσική, μοιράστηκε τις απόψεις του για τις αλλαγές που βιώνει η κοινωνία και σχολίασε τα πολιτικά γεγονότα που διαμορφώνουν το σήμερα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μουσική που επιλέγουν οι νέοι, εκφράζοντας τις ανησυχίες και την ελπίδα του για το μέλλον της τέχνης και της δημιουργίας.

Ο γνωστός τραγουδοποιός σε ερώτηση σχετικά με το έντεχνο τραγούδι και τη φιλοσοφία που επικρατεί γύρω από αυτό είπε χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση γύρω από το έντεχνο τραγούδι είναι μια παρεξήγηση».

Θεωρεί πως ο όρος «έντεχνο» δεν υφίσταται καθώς θα έπρεπε να ορίσουμε ταυτόχρονα και κάτι «άτεχνο». Ξεχωρίζει τα τραγούδια ανάμεσα σε αυτά που εδράζονται στη μνήμη ή στη λήθη, τοποθετώντας τον εαυτό του στην πρώτη κατηγορία.

Όσον αφορά το κομμάτι της «απώλειας» ο Μίλτος Πασχαλίδης τις βιώνει ως «τρύπες» που δεν γεμίζουν ποτέ.

«Ειδικά ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αλλά και ο Άλκης Αλκαίος, θα ήθελα να νιώθουν ότι είμαι αντάξιος τους», δήλωσε.

Σχετικά με το Ηρώδειο και ποιοι καλλιτέχνες θα πρέπει να τραγουδούν εκεί ο τραγουδοποιός σχολίασε:

«Ο κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να ξέρει αν μπορεί και αν έχει νόημα να παίξει στο Ηρώδειο. Το να υπάρχει μία “αισθητική αστυνομία” με βρίσκει αντίθετο».

Στη συνέχεια, η συζήτηση κατευθύνθηκε προς τα γεγονότα της βίας, τα εγκλήματα κατά των γυναικών, με τον Μίλτο Πασχαλίδη να τονίζει:

«Δεν θα λέμε στα κορίτσια να προσέχουν, να λέμε στα αγόρια να μην είναι μ…»

Ενώ σε ερώτηση σχετικά με τη τραπ μουσική απάντησε:

«Η τραπ μουσική δεν μου αρέσει. Η παρέμβαση όμως του ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) για την τραπ είναι ανοησία. Η λογοκρισία παραπέμπει στη χούντα»

Σχετικά με την πολιτική του στάση, ο σπουδαίος συνθέτης δήλωσε:

«Μετά από 30 και χρόνια τα το ΚΚΕ είναι κάτι σαν το σπίτι μου», ενώ σχετικά με την σημερινή πολιτική σκηνή που επικρατεί ανέφερε: «Στην πολιτική σκηνή με ενοχλεί που έχουν εμφανιστεί κόμματα ακροδεξιάς και υπάρχει πολύς κόσμος που τα ψηφίζει».

«Ο καλλιτέχνης δικαιούται να ψηφίζει ό,τι θέλει, τα έργα του ανήκουν στο λαό», είπε χαρακτηριστικά.

via

Ποια είναι τα 7 λάθη που κάνουμε πριν τα 30;

Παίρνει απλές κούκλες και τις δίνει ζωή μεταμορφώνοντας τις σε Celebrity