in

Μάνα αναγκάζεται να αποχαιρετίσει τον γιο της που σβήνει απο καρκίνο και τα τελευταία λόγια του ραγίζουν και τις πιο σκληρές καρδιές

H Ruth μοιράστηκε την τραγική ιστορία του γιου της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια επιθετική μορφή καρκίνου “χτύπησε” το σώμα του άτυχου παιδιού της μέχρι που το αγόρι απεβίωσε 4 Φεβρουαρίου 2017. Ήθελε να περιγράψει την τρομερή ταλαιπωρία που είχε να υπομείνει, αλλά και την καθαρότητα της καρδιάς του και το θάρρος του σε όλη αυτή τη μάχη.

Δύο μήνες μετά το θάνατο του 4χρονου γιου της, η Ruth Scully από την Leonardtown της Μέριλαντ, δημοσίευσε μια σπαρακτική ιστορία που περιγράφει τις τελευταίες της ημέρες με τον αγαπημένο της γιο. Ο γιος της, Ruth Nolan, απεβίωσε τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από την 15μηνη μάχη του με το ραβδομυοσάρκωμα, ή RMS, μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου που προσβάλλει τον μαλακό ιστό των οστών του σώματος και γίνεται ιδιαίτερα ανθεκτικός σε όλες τις μορφές θεραπείας.

Η Ruth θέλοντας να δείξει την ζοφερή πραγματικότητα του καρκίνου μοιράστηκε μια φωτογραφία του Nolan, στην οποία το παιδί κοιμάται στο χαλάκι του μπάνιου, μη θέλοντας να αφήσει στιγμή τη μαμά του, ακόμα και όταν εκείνη ήθελε να κάνει μπάνιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Nolan διαμαρτυρόταν για τη βουλωμένη μύτη του, και οι γονείς του θεώρησαν ότι ήταν απλώς ένα κρύωμα. Σύντομα, η αναπνοή του έγινε πιο δύσκολη, και η κατάσταση της υγείας του δεν βελτιωνόταν. Το Νοέμβριο, ο γιατρός ανακάλυψε ότι την απόφραξη των ρινικών διόδων του την προκάλεσε ένας όγκος. Οι ασθενείς με αυτή τη μορφή καρκίνου μπορεί να υποφέρουν από πονοκεφάλους, ναυτία, και να έχουν δυσκολία στην ούρηση.

Μετά από αρκετές χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες, τα μαλλιά του Nolan έπεσαν, ενώ το σώμα του άρχισε να γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Όταν ο καρκίνος αυτός εξαπλωθεί, το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών πέφτει μεταξύ 40 έως 20%.

Η μητέρα του ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο αυτούς τους τελευταίους μήνες με το γιο της.

Ο πατέρας του Nolan, ο Jonathan, και η μητέρα του, εξέφρασαν το πόσο δυνατό ήταν το παιδί τους ήταν καθ’ όλη τη μάχη του με την ασθένεια, ενώ η Ruth μοιράστηκε το δικό της πόνο, λέγοντας πως «αυτή η αγωνία δε μοιάζει με καμία άλλη».

Όταν πήρε τον Nolan στο νοσοκομείο για τελευταία φορά, μετά από ένα χρόνο σκληρής μάχης, το αγόρι δεν είχε φάει για ημέρες, αφού έκανε συνεχώς εμετό.

«Όταν έφερα τον Nolan στο νοσοκομείο για τελευταία φορά,» λέει η Ruth σε ανάρτησή της, « ήξερα ότι κάτι άλλο έφταιγε. Το ήξερα, και νομίζω πως το ήξερε κι εκείνος.»

«Την 1η Φεβρουαρίου μιλούσαμε με την ιατρική του ομάδα. Όταν μας μίλησε η ογκολόγος του, είδα τον πόνο στα μάτια της.» είπε η Ruth.

«Ήταν πάντα ειλικρινής μαζί μας και ήταν πάντα στο πλευρό μας, αλλά η νέα αξονική τομογραφία του έδειξε μεγάλους όγκους, οι οποίοι αποκτήθηκαν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων από την ανοικτή χειρουργική επέμβαση στο στήθος του.»

«Το ραβδομυοσάρκωμα εξαπλώνεται μέσα του σαν φωτιά.»

«Εξήγησε πως εκείνη τη στιγμή ο καρκίνος του δεν ήταν θεραπεύσιμος, πως είχε γίνει ανθεκτικός σε όλες τις θεραπείες που είχαμε δοκιμάσει και ο στόχος μας ήταν απλά να μην πονάει.»

Κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες φορές που μίλησε με το γιο της, η Ruth του είπε ότι «δεν πρέπει να πολεμάμε πια», και αυτός απάντησε ότι θα πολεμήσει για χάρη της.

«Ruth: Γλυκέ μου… Δεν μπορούμε να το κάνουμε πια αυτό. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σε προσέχω είναι στον ουρανό…

«Nolan: Τότε, θα πάω στον Παράδεισο και θα παίζω μέχρι να έρθεις! Θα έρθεις, έτσι δεν είναι;»

Ο Nolan κοιμόταν συνέχεια τις τελευταίες ημέρες του πριν έρθει η 4η Φεβρουαρίου…

Στη συνέχεια, η Ruth δημιούργησε μια σελίδα στο GoFundMe για να μπορέσει να πληρώσει όλα τα ιατρικά τους έξοδα. Μέχρι στιγμής, έχουν μαζευτεί $50.000. Μοιράστηκε, επίσης, τη μάχη του γιου της σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο Facebook, περιγράφοντας τον ως «έναν πολεμιστή που έχασε τη ζωή του με αξιοπρέπεια και αγάπη». Η ιστορία της έχει γίνει viral από τότε και έχει αποκτήσει περισσότερες από 611.000 κοινοποιήσεις.

Χαραγμένη στη μνήμη της Ruth έχει μείνει η εικόνα του γιου της να κοιμάται στο χαλάκι του μπάνιου.

“Τώρα φοβάμαι να κάνω ντους,” έγραψε. “Τώρα είμαι με ένα άδειο χαλάκι μπάνιου στο οποίο κάποτε ένα όμορφο μικρό αγόρι ξάπλωνε και περίμενε τη μαμά του…”

διαφορετικό

Ξέθαψαν ολόκληρο άρμα του 1944 μέσα από μια λίμνη (photos)

Από μακριά Φαίνεται σαν μια συνηθισμένη Σπηλιά. Όταν όμως κάνει ZOOM η Κάμερα; Θα μείνετε με το στόμα Ανοιχτό!