in ,

Η απίστευτη ιστορία του Brenden Baker, ενός νεαρού αγοριού που αποτελεί έμπνευση για πολλούς

Ο Brenden Baker ήταν ένα αγόρι από τις ΗΠΑ με μια σπάνια μορφή νανισμού που ονομάζεται «σύνδρομο Desbuquois». Έγινε πρωτοσέλιδο το 2016 όταν ζήτησε ευγενικά από τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές στην τοπική φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά αντί να του κάνουν δώρα για τα 13α γενέθλιά του.

Ένα βίντεο του Brenden να χορεύει στη σκηνή με την The Fly Dance Company έχει γίνει viral στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Brenden, στο βίντεο, έχει μήκος 27 και τέταρτο ίντσες και βάρος 24 κιλά – οι χορευτικές του κινήσεις κάνουν όλο το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Ο Brenden γεννήθηκε το 2002 και έγινε ένας από τους μόλις 32 ανθρώπους παγκοσμίως που διαγνώστηκαν με σύνδρομο Desbuquois. Ωστόσο, ποτέ δεν άφησε τη διάγνωσή του να εμποδίσει να δείξει στον κόσμο πώς συμπεριφέρεται ένας υπέροχος άνθρωπος.

Η στάση του Μπρέντεν ήταν τόσο σπάνια επίδειξη γενναιοδωρίας που το ABC κάλυψε την ιστορία του. Πήραν συνέντευξη από τον πατέρα του, Κρις Μπέικερ, ο οποίος είπε, «Νομίζω ότι αυτός είναι μόνο ο Μπρέντεν, αυτός ακριβώς κάνει αυτό που κάνει. Νοιάζεται περισσότερο για τους άλλους παρά για τον εαυτό του. Αυτό είναι που με εκπλήσσει σε αυτό το παιδί. Έχει τόσο μεγάλη καρδιά. Για τα περισσότερα παιδιά στα γενέθλιά τους, θέλουν απλώς τα δώρα τους. Οχι αυτόν. Είναι απλά διαφορετικός.”

Ο πατέρας του Brenden είπε επίσης: «Δεν τον έχω δει ποτέ να έχει μια θλιβερή μέρα στη ζωή του». Ο Brenden στόχευε να συγκεντρώσει $3000 για την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά. Είπε στο ABC News ότι θα ήθελε να μπορεί να παρέχει στα παιδιά παιχνίδια για να τα κάνει χαρούμενα.

Αφού οι υπέροχες ενέργειές του έγιναν πρωτοσέλιδα και τα ταλέντα του στο χορό κοινοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο, ο Brenden απέκτησε τους θαυμαστές του στο διαδίκτυο. Η τεράστια προσωπικότητά του και οι γενναιόδωρες ενέργειές του οδήγησαν επίσης στο να είναι εξαιρετικά γνωστός γύρω από το μέρος που ζει στο Abilene του Τέξας.

Δυστυχώς, ο Brenden πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 2018 σε ηλικία 15 ετών. Ο θάνατός του έγινε έντονα αισθητός στην Abilene και για όσους τον γνώριζαν ή απλώς τον γνώριζαν, λείπει πολύ.

Ο πατέρας του Κρις είπε : «Ήταν μια χαρά που ήταν κοντά και είχε τέλεια στάση απέναντι στη ζωή. Τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει» . Ο Brenden άγγιξε τόσες πολλές ζωές και ήταν τόσο δημοφιλής που ζωγράφισαν μια εικόνα που έκανε ο ίδιος ο Brenden πριν από χρόνια σε έναν τοίχο στο κέντρο της Abilene.

Στο σύντομο διάστημα του Brenden σε αυτή τη γη, κατάφερε να επηρεάσει τόσο πολύ. Παρείχε απίστευτη φιλανθρωπική υποστήριξη για το Children’s Miracle Network και το Abilene Community Theatre, για να αναφέρουμε μόνο δύο. Το βίντεο με τον Μπρέντεν να χορεύει θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για πολύ καιρό. Το εκπληκτικό του έργο για τα παιδιά στην τοπική του κοινότητα θα συνεχίσει να επηρεάζει τον κόσμο προς το καλύτερο και δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Από τις Ράχες Στυλίδας… Επικεφαλής γενετικών ερευνών στο Χάρβαρντ!!

Η Καρκινοπαθής μαμά που έγραφε κάρτες για να διαβάσει μεγαλώνοντας η κόρη της. Μία ιστορία για να ξανασκεφτούμε τα σημαντικά της ζωής…