in

H Pitsos έγινε Pyramis: Ανοίγει το εργοστάσιο και είναι 100/100 ελληνικό

Το νέο εργοστάσιο της Pyramis βρίσκεται στα Οινόφυτα και θα ξεκινήσει την παραγωγή ως το τέλος του μήνα

Έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, αναζητήσεων αλλά και προετοιμασιών η Pyramis της οικογένειας Μπακατσέλου είναι εδώ και ανοίγει την παλιά και γνωστή σε όλους μας Pitsos.

Το νέο εργοστάσιο, που βρίσκεται στα Οινόφυτα, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή ως το τέλος του μήνα.

Προηγήθηκε μία περίοδος κατά την οποία έπρεπε να βρεθεί το κατάλληλο ακίνητο μιας και η BSH εξαρχής να δεν συμφώνησε να παραχωρήσει έστω μέρος του ακινήτου όπου βρισκόταν το εργοστάσιο της Πίτσος στον Αγ. Ι. Ρέντη. Επίσης να γίνει η στελέχωση της ομάδας που θα αναλάμβανε και το στήσιμο του νέου εργοστασίου στο οποίο πέραν των νέων μηχανών χρησιμοποιήθηκε και μηχανολογικός εξοπλισμός της Πίτσος που αγοράστηκε απ’ την Pyramis.

Ακόμη, γίνονται ήδη οι προετοιμασίες για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό με τους απολυμένους της Pitsos να έχουν προτεραιότητα όπως εξάλλου έχει δεσμευθεί η διοίκηση της Pyramis.

Επίσης, η ομάδα των σχεδιαστών, μηχανικών κοκ που έχουν στελεχώσει ήδη από πέρυσι την βασική ομάδα προετοιμασίας της επένδυσης προέρχεται απ’ την πρώην Pitsos που κατέβασε «ρολά» τις τελευταίες ημέρες του 2020.

Γρήγορα όμως οι απασχολούμενοι θα αυξηθούν, αφού μέχρι το τέλος του έτους η διοίκηση της εταιρείας, θα προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον 60 εργαζομένων, απολυμένων της Pitsos με στόχο τη στελέχωση της δεύτερης γραμμής παραγωγής φούρνων που φέρουν κεραμικές εστίες.

Σε πρώτη φάση θα παράγονται εστίες φούρνων
Σε πρώτη φάση στο νέο εργοστάσιο θα παράγονται εστίες φούρνων με την παραγωγική δυνατότητα να φθάνει το ανώτατο όριο των 150 χιλιάδων. Σε δεύτερη φάση η γκάμα των προϊόντων που θα παράγονται στο εργοστάσιο των Οινοφύτων θα επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας φούρνους και απορροφητήρες, όπως σημειώνει. Όλα με το brand Pyramis. Μέχρι την εκκίνηση της δεύτερης φάσης εκτιμάται ότι το προσωπικό του εργοστασίου θα προσεγγίσει τα 100 άτομα.

Η συνέχιση της δραστηριότητας της Pitsos, εν προκειμένω μέσω της Pyramis, αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Πυραμίς Μεταλλουργία Νίκου Μπακατσέλου.

Στο δε επίκεντρο του επιχειρηματικού σχεδίου του βρίσκονται οι εξαγωγές, οι οποίες σχεδιάζεται να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της νέας δραστηριότητας για την Pyramis αφού η ελληνική αγορά θεωρείται σχετικά μικρή για να απορροφήσει την παραγωγή της μονάδας. Ο στόχος είναι περίπου το 80% της παραγωγής να διοχετεύεται στη διεθνή αγορά.

Σημειωτέον πως η Pyramis, η οποία σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα πάνω από 1,5 εκατομμύριο τεμάχια ετησίως, διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ως βάση.

Μάλιστα εδώ και χρόνια έχει παρουσία στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών αφενός με προϊόντα που παράγονται γι αυτήν προς πώληση είτε με το λογότυπο της είτε ως PL (Private Label) και αφετέρου με την αντιπροσωπεία των brands Körting & Gorenje.

Το επενδυτικό πλάνο
Μεταξύ των εταιρειών με τις οποίες η Pyramis έχει μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες είναι η ΙΚΕΑ, η Kingfisher, η Adeo κοκ

Το επενδυτικό πλάνο της Pyramis για τη «νέα Πίτσος» είναι συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας με νέα προϊόντα και ενίσχυση της δραστηριότητας.

Να λες σ’ αγαπώ: Σuγκλονiζει ο Λίαμ Νίσον μιλώντας για την αγάπη και τη ζωή

Θανάσης Βέγγος: «Με αγάπησαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και με μίσησαν τρεις»