in

Γυρίστηκε 60 φορές: Η σκηνή του Poor Things που χρειάστηκε πάνω από 12 ώρες για να ολοκληρωθεί

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου ετοιμάζεται για τα Όσκαρ κι εμείς ρίχνουμε φως σε μία από τις πιο δύσκολες σκηνές της ταινίας.(βίντεο)

Η βραδιά των Όσκαρ πλησιάζει (11/3) κι εκεί η Ελλάδα περιμένει με αγωνία να δει τι θα κάνει το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, το οποίο είναι υποψήφιο σε 11 διαφορετικές κατηγορίες. Δεν ξέρουμε πόσα χρυσά αγαλματίδια θα πάρει η ταινία, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως έκανε το ελληνικό κοινό να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού σάρωσε σε εισιτήρια.

Για όσους δεν το έχουν δει, δεν θα κάνουμε κάποιο σπόιλερ σχετικά με την πλοκή της ταινίας. Θα μιλήσουμε, ωστόσο, για μία από τις πιο δύσκολες σκηνές της, η οποία χρειάστηκε τουλάχιστον 12 ώρες γυρισμάτων. Μιλάμε για τη σκηνή που η Μπέλα, την οποία υποδύεται η Έμμα Στόουν, βρίσκεται στη Λισαβώνα μαζί με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν, στο ρόλο του οποίου βλέπουμε τον εξαιρετικό Μαρκ Ράφαλο, και οι δυο τους ξεκινούν να χορεύουν.

Ο χορός της Μπέλα έγινε αμέσως θέμα συζήτησης στα social media, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να τον μιμηθούν, ανεβάζοντας τα βίντεό τους στο TikTok. Σύμφωνα με την χορογράφο της ταινίας, Κοστάνσα Μάκρας, η οποία έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο Business Insider, κανείς δεν περίμενε ότι ο χορός θα γίνει viral. Η ίδια είχε συνεργαστεί ξανά με τον Λάνθιμο για την ταινία η Ευνοούμενη.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, λοιπόν, την πήρε ξανά τηλέφωνο και της ζήτησε να φτιάξει μια χορογραφία για το Poor Things. Της έστειλε το σενάριο και εκείνη άρχισε να παίρνει στοιχεία από πορτογαλικούς παραδοσιακούς χορούς για να δημιουργήσει την περίφημη σκηνή με τη Μπέλα και τον Ντάνκαν. Στη συνέχεια, ένας χορευτής της χόρευε καθημερινά για δύο ώρες με τη Στόουν και ένας άλλος με τον Ράφαλο, προκειμένου να μάθουν τα βήματα.

Όπως είπε η Μάκρας στο BI, «ο Μαρκ φοβόταν λίγο τον χορό στην αρχή. Από την άλλη, η Στόουν ήταν πιο άνετη και μάλιστα ζήτησε να προσθέσει και μια δική της πινελιά στη χορογραφία». Η σκηνή ήταν αρκετά δύσκολη και χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες για να γυριστεί. «Την κάναμε πάνω από 60 φορές για να είναι τέλεια», δήλωσε η χορογράφος της ταινίας.

Η Μάκρας αποκάλυψε επίσης ότι κανένας από τους ανθρώπους που εμφανίζονται στη σκηνή του χορού δεν είναι επαγγελματίας χορευτής. Στον Λάνθιμο άλλωστε αρέσει να επιλέγει τους κομπάρσους του με βάση την εμφάνιση που αναζητά κι όχι με βάση τις χορευτικές τους ικανότητες. Αυτό, βέβαια, έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά της χορογράφου.

Στη σκηνή του χορού υπάρχουν στιγμές που ολόκληρη η πίστα – συμπεριλαμβανομένων των δύο πρωταγωνιστών – χορεύει συγχρονισμένα μαζί. Ο συντονισμός των κομπάρσων ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως είπε η χορογράφος του Poor Things. Γι’ αυτό και χρειάστηκε να γυρίσουν τόσες φορές τη συγκεκριμένη σκηνή. Αν είναι να πάρει κάποιο Όσκαρ, όμως, χαλάλι.

 

Διαβάστε τι απαιτούσε ο Νόμος για να γίνει κάποιος βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα

Του έκαναν πάρτι έκπληξη στο σχολείο επειδή η μαμά του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα