in

Γεωργία Βασιλειάδου: Η πληρωμένη απάντηση που έδωσε σε θεατή όταν τόλμησε να πει μπροστά της πόσο άσχημη είναι

Η Γεωργία Βασιλειάδου εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξή της το 1972 ότι έδωσε πληρωμένη απάντηση σε θεατή που την είπε άσχημη.

Η Γεωργία Βασιλειάδου, μια από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, δεν άφησε ποτέ τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή της να επηρεάσουν την καριέρα της.

Σε μια συνέντευξή της το 1972, η Βασιλειάδου μοιράστηκε μια αστεία ιστορία για ένα περιστατικό που συνέβη στο λαϊκό μουσικό κέντρο «Σπηλιά του Παρασκευά».

Η Γεωργία Βασιλειάδου αντιμετωπίζει την κριτική με χιούμορ
«Δούλευα στη ‘Σπηλιά του Παρασκευά’ (Το 1954 εμφανίστηκε στη ‘Σπηλιά του Παρασκευά’ το δίδυμο Γεωργίας Βασιλειάδου, Ρένας Βλαχοπούλου). Καθώς έβγαινα στην πίστα περνώντας από τα τραπέζια, κάποια επίτηδες φώναξε, για να την ακούσω ‘Πόσο άσχημη είναι η Βασιλειάδου!’. Το νόμισμα που της πλήρωσα ήταν πολύ ακριβό. Ανεβαίνοντας στην πίστα, πριν αρχίσω το νούμερό μου, είπα: ‘Τώρα που ερχόμουν στην πίστα, κάποια φώναξε για την ακούσω: ‘Πόσο άσχημη είναι η Βασιλειάδου’. ‘Κυρία μου’, της απάντησα, ‘εγώ με την ασχήμια μου έγινα διάσημη. Εσάς ποιος σας ξέρει;’».

Η Βασιλειάδου αντιμετώπισε δυσκολίες στην αρχή της καριέρας της λόγω της εμφάνισής της. Παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να γίνει μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κοινού. Η ιστορία με τον θεατή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευφυΐας και του χιούμορ της Βασιλειάδου. Η Γεωργία Βασιλειάδου αποτελεί πρότυπο αυτοπεποίθησης και θάρρους. Η ιστορία της μας υπενθυμίζει ότι η ομορφιά δεν ορίζεται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και από την προσωπικότητα και το ταλέντο.

Η ζωή της ηθοποιού που αγαπήθηκε μέσα από τους ρόλους της «άσχημης» του ελληνικού κινηματογράφου

Γεωργία Βασιλειάδου: Η «πιο όμορφη-άσχημη» του ελληνικού κινηματογράφου
Η Γεωργία Βασιλειάδου (1897-1980) υπήρξε μια από τις πιο αγαπημένες και ταλαντούχες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Γνωστή για το χιούμορ, την αυθεντικότητα και την εκφραστικότητά της, άφησε το δικό της στίγμα στην ελληνική υποκριτική σκηνή.

Πρώιμα χρόνια και καριέρα

Γεννημένη στην Αθήνα το 1897, η Βασιλειάδου ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο το 1923. Έπαιξε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με θιάσους όπως της Κυβέλης, της Μαρίκας Κοτοπούλη και του Αιμίλιου Βεάκη.

Η μεγάλη της επιτυχία ήρθε όμως με τον κινηματογράφο. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1930 στην ταινία «Το όνειρο του γλύπτη».

Στη δεκαετία του ’50, η Βασιλειάδου πρωταγωνίστησε σε πλήθος δημοφιλών κωμωδιών, όπως «Η θεία από το Σικάγο», «Η κληρονόμος», «Ο μπαμπάς μου κι εγώ» και «Γάμος στα ελληνικά».

Η χαρακτηριστική φωνή της, η εκφραστικότητα του προσώπου της και η κωμική της δεινότητα την έκαναν αγαπημένη στο κοινό.

Προσωπική ζωή

Η Βασιλειάδου παντρεύτηκε δύο φορές, αλλά και οι δύο γάμοι της κατέληξαν σε διαζύγιο. Απέκτησε μια κόρη, τη Φωτεινή Βασιλειάδου, η οποία ακολούθησε επίσης καριέρα ηθοποιού.

Αξιομνημόνευτα στοιχεία

Η Γεωργία Βασιλειάδου έγινε γνωστή ως η «πιο όμορφη-άσχημη» του ελληνικού κινηματογράφου, λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της. Συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Νίκος Κούρκουλος, ο Θανάσης Βέγγος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η ταινία «Η θεία από το Σικάγο» θεωρείται μια από τις καλύτερες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η Βασιλειάδου τιμήθηκε με διάφορα βραβεία για την προσφορά της στην υποκριτική.

Χαρίστε στα παιδιά σας απλόχερα αγάπη, βάλτε όρια και επιδιώξτε ο χρόνος που περνάτε μαζί τους να είναι ποιοτικός

Μπαμπινιώτης: «Απάνθρωπες oι πανελλήνιες – Προτεiνω εıσαγωγή στα πανεπιστήμια με το απολυτήρıο Λυκείου»