in

Ψευδείς ισχυρισμοί σχετικά με πολύδυμες γεννήσεις

Μια έρευνα του ellinikahoaxes.gr

Σε φωτογραφίες της συνέντευξης, φαίνεται η κυρία Gosiame Thamara Sithole σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα, η γυναίκα είχε γεννήσει στις 7 Ιουνίου 2021 στην Πρετόρια, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται κάποιο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων που αναπαράγουν την είδηση:

Μια γυναίκα από τη Νότια Αφρική γέννησε 10 μωρά σε μια μόνο κύηση, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο σύζυγος της Gosiame Thamara Sithole , είπε ότι έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι περιμένουν δέκα μωρά καθώς στους προγεννητικούς ελέγχους είχαν φανεί μόνο τα οκτώ.

«Είναι επτά αγόρια και τρία κορίτσια. Είμαι χαρούμενος. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ», δήλωσε ο σύζυγός, Teboho Tsotetsi στο Pretoria News μετά τη γέννηση των μωρών το βράδυ της Δευτέρας. (πηγή Lifo)

Ωστόσο, η είδηση αυτή καταρρίφθηκε από άρθρα των BBC, New York Post, Guardian, Times Now News και in.gr, που αναφέρουν ότι η 37χρονη γυναίκα έλεγε ψέματα και δεν ήταν ποτέ έγκυος.

Επίσης, η επαρχιακή κυβέρνηση του Γκαουτένγκ, μετά την έρευνα που διεξήγαγε σε όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας για να διαπιστώσει την ακρίβεια ή μη των αναφορών, ανακοίνωσε στις 23 Ιουνίου 2021 ότι:

Κανένα από τα νοσοκομεία της επαρχίας, δημόσιο και ιδιωτικό, δεν είχε κανένα αρχείο τέτοιων γεννήσεων στις εγκαταστάσεις του.
Έχει πλέον διαπιστωθεί από τους ιατρούς ότι η κα Sithole δεν γέννησε κανένα μωρό τον τελευταίο καιρό. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι δεν ήταν έγκυος τον τελευταίο καιρό. Η επαρχιακή κυβέρνηση του Γκαουτένγκ θα συνεχίσει να παρέχει ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στην κα Sithole και να παρέχει οποιαδήποτε συμβουλευτική μπορεί να χρειαστεί.

Τέλος, το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness με τα περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν σε μία γέννα και επέζησαν, κατέχει η Halima Cissé από το Μάλι που γέννησε εννέα μωρά, στις 4 Μαΐου 2021, σε μια κλινική στο Μαρόκο. Σήμερα, όλα τα μωρά, πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια είναι υγιή, σύμφωνα με το BBC.

Συμπέρασμα
Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι και οι δύο ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Στην περίπτωση της Ινδής μητέρας παρατίθενται, στα άρθρα που διαδίδουν τον ισχυρισμό περί γέννησης εντεκάδυμων, δύο πραγματικές φωτογραφίες για να παρουσιάσουν μια ψευδή ιστορία. Δεν δείχνουν τη μητέρα 11 μωρών πριν τον τοκετό αλλά την 51χρονη Μερσέντες Ταλαμάντες από το Μεξικό, που υποβλήθηκε σε επέμβαση για ένα τεράστιο όγκο στην κοιλιά της, ενώ στη φωτογραφία των 11 νεογνών παρουσιάζονται απλώς 11 βρέφη που προέρχονται από διαφορετικούς τοκετούς που έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα στην ίδια κλινική.

Στην περίπτωση της Νοτιοαφρικανής μητέρας, που ισχυρίστηκε ότι είχε ρεκόρ γέννας 10 μωρών, αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα, με βάση επίσημες έρευνες και δημοσιεύματα.

via

Ο διαφορετικός χάρτης της Ελλάδας που θα σας κάνει να… δακρύσετε από τα γέλια

Παράλυτη Νύφη Ετοιμάζει Την Πιο Συγκλονιστική Έκπληξη Στον Γάμο Της & Κάνει Όλους Τους Καλεσμένους Να Δακρύσουν