in ,

Δυσοσμίες σώματος: 10 Τροφές που κάνουν το σώμα μας να βρωμάει ΦΩΤΟ

Η δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος είναι μία δυσάρεστη κατάσταση, είτε για τον ίδιο τον άνθρωπο, είτε γι’ αυτούς που βρίσκονται δίπλα του.

Eχει τύχει σε όλους. Είτε να βρεθούν στη θέση αυτού που μυρίζει η αναπνοή του και το σώμα του, είτε στη θέση του απέναντι, αυτού που το μυρίζει.

Και μπορεί όλοι να γνωρίζουμε ότι το σκόρδο προδίδει για ώρες όποιον το έχει καταναλώσει, αλλά δεν είναι η μοναδική τροφή που επηρεάζει τον τρόπο που μυρίζει το ανθρώπινο σώμα. Γι’ αυτό υπάρχει σαφώς και επιστημονική εξήγηση, σύμφωνα με την οποία, αυτό συμβαίνει γιατί απλά ο ανθρώπινος οργανισμός δυσκολεύεται να μεταβολίσει ενώσεις του θείου που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα.

Δείτε ποιες τροφές προκαλούν οσμές και σε περίπτωση που τις έχετε καταναλώσει, πως θα περιορίσετε την επίδρασή τους.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από κόκκινο κρέας

Το 2006 Τσέχοι ερευνητές, συλλέγοντας και συγκρίνοντας δείγματα ιδρώτα από κρεατοφάγους και χορτοφάγους άνδρες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δεύτεροι μυρίζουν σαφώς πολύ καλύτερα από τους πρώτους. Ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν οι επιδράσεις του είναι ο περιορισμός της κατανάλωσής του.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από κύμινο-κάρυ

Η μυρωδιά του κυμίνου και του κάρυ μπορεί να παραμείνει στο ανθρώπινο σώμα για μέρες. Πάντως, μπορεί κανείς να περιορίσει την επίδρασή τους καταναλώνοντας λίγο τζίντζερ.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από σκόρδο

Η μυρωδιά του σκόρδου, και ιδιαίτερα αν έχει καταναλωθεί ωμό, μπορεί να παραμείνει στο ανθρώπινο σώμα για μέρες. Και αυτό γιατί, πέρα από τις ενώσεις του θείου, περιέχει και άλλη μία που απελευθερώνεται όταν το σκόρδο κόβεται και το οποίο εν συνεχεία και αφού έχει καταναλωθεί μετατρέπεται σε άλλες ουσίες που προκαλούν τη δημιουργία βακτηριδίων. Τα τελευταία αναμειγνύονται με τον ιδρώτα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Και αν για το ζήτημα της αναπνοής λύση δεν υπάρχει, στο θέμα του ιδρώτα μπορεί να βοηθήσει το ξύδι μηλίτης ή οποιοδήποτε άλλο λευκό ξύδι, αν απλωθεί στην περιοχή της μασχάλης.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από σπαράγγια

Τα σπαράγγια κάνουν το σώμα να μυρίζει ιδιαίτερα έντονα, καθώς η τροφή διασπάται στο πεπτικό σύστημα. Λύση για να το σώσει κανείς δεν υπάρχει, γι’ αυτό συστήνεται η κατανάλωση σπαραγγιών με σύνεση.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες ενώσεων του θείου και είναι λογικό να κάνουν το σώμα να μυρίζει. Ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν, έστω και λίγο, οι επιδράσεις τους είναι το καλό βράσιμο.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από κρεμμύδια

Μέχρι τα κρεμμύδια να αποβληθούν από το ανθρώπινο σώμα, δεν σταματούν να το κάνουν να μυρίζει. Ένας τρόπος για να περιορίσει κανείς τη μυρωδιά τους είναι τα σοτάρει ή να τα περάσει με λίγο λάδι πριν τα καταναλώσει.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Πάνω από πέντε γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, όσο παράξενο και αν ακούγεται, είναι δυνατό να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές, καθώς περιέχουν υδρογόνο, διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο. Ένας τρόπος για να περιοριστεί η επίδρασή τους είναι το να πίνει κανείς αρκετό νερό μετά την κατανάλωσή τους.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από κόλιανδρο

Ο κόλιανδρος προκαλεί δυσάρεστες μυρωδιές λόγω της ένωσης σολοτόνης που περιέχει. Ένας τρόπος για να περιορίσει κανείς την επίδρασή του είναι να ταμπονάρει τις μασχάλες του με ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού, που σκοτώνει τα βακτήρια.

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από ντούριαν

Πρόκειται για ένα ασιατικό φρούτο, που όσοι το έχουν δοκιμάσει θα έχουν αντιληφθεί τις επιδράσεις του στην οσμή τους. Η μυρωδιά που αναδίδει το σώμα μετά την κατανάλωσή του είναι έως και φρικτή. Ένας τρόπος για να την περιορίσει κανείς είναι η κατανάλωση εσπεριδοειδών…

Δυσοσμία του ανθρώπινου σώματος: Από καφέ

Και όμως ο καφές κάνει το σώμα να μυρίζει. Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, κάνοντας τους ιδρωτοποιούς αδένες να ενεργοποιούνται. Επίσης, είναι πολύ όξινος, με αποτέλεσμα να στεγνώνει το στόμα. Και ως γνωστόν, όταν το σάλιο λείπει αναπτύσσονται στο σώμα βακτήρια που τρέφονται από τις ενώσεις του θείου, δημιουργώντας έτσι δυσάρεστη αναπνοή.

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε εάν έχετε θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Να τι γίνεται στο σώμα μας με 10 λεπτά περπάτημα τη μέρα