in

Διπλοσάγωνο: 7 Απλές Ασκήσεις για να Απαλλαγείτε Γρήγορα από το Διπλό Πηγούνι

Το διπλό πηγούνι, γνωστό και ως διπλοσάγονο, είναι ένα επιπλέον στρώμα λίπους κάτω από το πρόσωπό μας, γεγονός πιο συχνό σε υπέρβαρους. Μερικές φορές οφείλεται και σε γενετικούς παράγοντες ή σε λόγους γήρανσης.

Χρόνια τώρα οι αισθητικοί χειρουργοί δοκιμάζουν νέες μεθόδους θεραπείας, αφαιρώντας χειρουργικά το λίπος που βρίσκεται κάτω από το πηγούνι.

Πρόσφατα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε ένα φάρμακο που υπόσχεται να αφαιρέσει το επιπλέον στρώμα λίπους κάτω από το πηγούνι, έχοντας ως στόχο άτομα που είναι υπέρβαρα.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι τρόποι, πιο υγιεινοί, με τους οποίους μπορούμε να απαλλαγούμε από το διπλοσάγονο, όπως διάφορες ασκήσεις.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΗΓΟΥΝΙ:

Άσκηση «σέσουλα».
Η άσκηση αυτή μπορεί να εξασφαλίσει ότι το επιπλέον στρώμα λίπους κάτω από το πηγούνι θα μειωθεί και είναι μια βασική άσκηση που μπορεί να γίνει εύκολα από όλους.

Για να κάνετε την άσκηση σωστά, πρέπει αρχικά να ανοίξετε το στόμα σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κάτω χείλος σας πάνω από τα κάτω δόντια σας. Φανταστείτε ότι με την κάτω γνάθο συγκρατείτε μια γουλιά νερό.

Στη συνέχεια, κλείστε το στόμα σας και προσπαθήστε να σηκώσετε το κεφάλι σας, με τα χείλη χαλαρά. Αυτή η άσκηση αυξάνει την τάση και την πίεση στις γνάθους, τονώνει το σαγόνι και το τεντώνει για να γίνει πιο ελαστικό. Η επανάληψη της άσκησης για πέντε έως επτά φορές θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το λίπος κάτω από το πηγούνι σας.

Αγγίζω τη μύτη μου!
Η άσκηση είναι απλή, απλώς προσπαθήστε να αγγίξετε τη μύτη σας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα σας. Τεντώστε τη γλώσσα όσο μπορείτε, μέχρι να φτάσετε στην άκρη της μύτης σας.

Η άσκηση είναι εύκολη και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τους κάτω μύες του πηγουνιού. Η επανάληψη αυτής της άσκησης πολλές φορές την ημέρα βοηθά στη μείωση του λίπους κάτω από το σαγόνι.

Στροφή του κεφαλιού!

Στρέφετε το κεφάλι προς τα αριστερά και τραβήξτε τη κάτω γνάθο σας προς τα εμπρός. Τεντώστε τους μύες του λαιμού και νιώστε την πίεση.

Χαλαρώστε, γυρίστε το κεφάλι προς τα δεξιά και εκτελέστε την ίδια άσκηση. Πρέπει να επαναλάβετε αυτήν την άσκηση πέντε φορές για να δείτε αποτελέσματα.

Φιλήστε την καμηλοπάρδαλη!
Φανταζόμαστε ότι φιλάμε κάποιον πολύ πιο ψηλό από εμάς – όπως μια καμηλοπάρδαλη. Σφίγγουμε τα χείλη και τους μύες του λαιμού, μένουμε έτσι για πέντε έως οκτώ δευτερόλεπτα.

Μόλις η πίεση αρχίσει να αυξάνεται, χαλαρώνουμε και νιώθουμε χαλάρωση στους μύες. Η έντονη πίεση στον λαιμό βοηθά στη μείωση του λίπους. Επαναλαμβάνουμε για πέντε φορές.

Αντίσταση!
Τοποθετούμε τις δύο γροθιές μας ακριβώς κάτω από το πηγούνι. Στη συνέχεια, μετακινούμε την κάτω γνάθο πιέζοντας με τις γροθιές και αυξάνουμε την πίεση σταδιακά.

Η αύξηση της πίεσης σε αυτή την περιοχή θα σφίγγει τους μύες γύρω από το πηγούνι. Κρατάμε για τέσσερα δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε για πέντε έως επτά φορές για καλύτερα αποτελέσματα.

Φουσκώνω τα μάγουλα!
Εισπνέουμε μεγάλη ποσότητα αέρα και μόλις τα μάγουλα αρχίσουν να φουσκώνουν, πιέζουμε τις παλάμες πάνω στα μάγουλα χωρίς να απελευθερώνεται ο αέρας.

Μένουμε τρία έως πέντε δευτερόλεπτα, πριν χαλαρώσουμε και αφήσουμε τον αέρα να φύγει. Επαναλαμβάνουμε για πέντε έως έξι φορές και συνδυάζουμε με άλλες ασκήσεις που βοηθούν να απαλλαγούμε από το λίπος.

Χαμογελάμε!
Είναι η πιο απλή άσκηση και απαιτεί μόνο χαμόγελα. Σφίγγουμε τα δόντια με το στόμα κλειστό και στη συνέχεια σπρώχνουμε τη γλώσσα προς τα επάνω.

Σταδιακά πιέζουμε τη γλώσσα και μόλις νιώσουμε την ένταση μένουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Η ένταση που νιώθουμε σημαίνει ότι η άσκηση εκτελείται αποτελεσματικά. Επαναλαμβάνουμε πολλές φορές.

Εκτός από τις ασκήσεις που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως συνδυασμός ασκήσεων, ισορροπημένη διατροφή και τροφές που αποτοξινώνουν τον οργανισμός.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ ΜΑΣ:
Τσίχλες χωρίς ζάχαρη!
Η μάσηση βοηθά στην απομάκρυνση του λίπους κάτω από το πηγούνι, καθώς η επαναλαμβανόμενη ενέργεια ενισχύει τους μύες.

Έλαιο φύτρου σίτου!
Εφαρμόστε το λάδι από φύτρο σιταριού κάτω από το πηγούνι σας και κάντε μασάζ για περίπου δέκα έως δεκαπέντε λεπτά. Αφήστε το λάδι για ένα βράδυ και το πρωί ξεπλύνετε με νερό. Πολλοί αναφέρουν θετικά αποτελέσματα σχετικά με την απομάκρυνση του λίπους.

Μάσκα από αυγό!
Μια μάσκα προσώπου από ασπράδι αυγού χαρίζει σφρίγος και θα βελτιώσει τη χαλάρωση. Η εφαρμογή αυτής της μάσκας σε καθημερινή βάση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε νεανική εμφάνιση και να απομακρύνει το στρώμα λίπους κάτω από το πηγούνι.

Η τέλεια μάσκα προσώπου με αυγό, περιέχει δύο ασπράδια αυγών, μία κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο μέντας, μία κ.γ μέλι και μία κ.σ. χυμό λεμονιού.

Συμπλήρωμα Βιταμίνης Ε!
Η βιταμίνη Ε είναι κάνει το δέρμα πιο νεανικό. Το στρώμα λίπους και η χαλάρωση ίσως βελτιωθούν με την τακτική λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σας να ξαναγίνει υγιές.

Βούτυρο κακάο!

Το βούτυρο κακάο φαίνεται πως ενεργεί θεραπευτικά στο διπλό πηγούνι. Εφαρμόστε ομοιόμορφα στο πηγούνι και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά για να δείτε αποτελέσματα.

Ανακεφαλαιώνοντας!

Η εκτέλεση των ασκήσεων αποκαθιστά την απομάκρυνση του λίπους κάτω από το πηγούνι σε τακτικές χρονικές περιόδους. Θα πρέπει να δείτε αποτελέσματα μέσα σε λίγες ημέρες αφού ξεκινήσετε τις ασκήσεις. Ωστόσο, βοηθήστε τον οργανισμό σας χάνοντας βάρος και φυσικά με την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

20 ειλικρινή σκίτσα για το πως είναι να είσαι μητέρα.

Βελτιώστε τη Μνήμη σας Μυρίζοντας Δεντρολίβανο