in

Χρήστος Σιμαρδάνης: Ο αεροσυνοδός που έγινε η φωνή του Mega, η μάχη με τον καρκίνο και το τέλος

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν Έλληνας ηθοποιός ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τους ρόλους του. Γεννήθηκε το 1956 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ενώ «έφυγε» νικημένος από τον καρκίνο το 2018.

Χρήστος Σιμαρδάνης: Οι τηλεοπτικές παραγωγές που συμμετείχε
Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων «Η ζωή του Αττίκ», «Πέτρινα χρόνια» κ.ά. Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες, με γνωστότερες το «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» και «Ο Ηλίας του 16ου».

Χρήστος Σιμαρδάνης: Πριν γίνει ηθοποιός ήταν αεροσυνοδός!
Τον ηθοποιό Χρήστο Σιμαρδάνη τον ξεχωρίσαμε αρχικά για την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και στην συνέχεια για το υποκριτικό του ταλέντο. Ο επιτυχημένος ηθοποιός πριν ξεκινήσει το “ταξίδι” του στην τηλεόραση και το θέατρο έκανε πραγματικά ταξίδια ως αεροσυνοδός.

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως ο ηθοποιός ήταν αεροσυνοδός στο παρελθόν. Ο ίδιος είχε πει σχετικά: “Έχω κάνει πολλά ταξίδια. Δούλευα σε μια αεροπορική εταιρία παλιά ως αεροσυνοδός και είχα τζάμπα εισιτήρια”.

Χρήστος Σιμαρδάνης: «Δεν είναι επιλογή μου να χρωστάω…»
Ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει το 2014 και για την κακή διαχείριση στα οικονομικά του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν είναι επιλογή μου να χρωστάω! Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να έχω κάνει καβάτζα… Επειδή δεν έχει ποτέ μου άνεση, όταν την απέκτησα από κοπιαστική δουλειά, αποφάσισα να περνάω καλά. Θα προτιμούσα βέβαια να κοιμάμαι πιο ήρεμα”.

Χρήστος Σιμαρδάνης: «Η φωνή του Mega»
Ο Χρήστος Σιμαρδάνης «έντυνε» με τη φωνή του επί πολλά χρόνια τα σποτ του Mega, ενώ από το 1985 έως το 2013 έπαιξε σε πολλές γνωστές σειρές του καναλιού, μεταξύ των οποίων ήταν «Η ζωή του Αττίκ», «Η νταντά» και «Λατρεμένοι μου γείτονες».

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Χρήστου Σιμαρδάνη
Ο αγαπημένος ηθοποιός ανέβαινε τους τελευταίους μήνες προ του θανάτου ανέβαινε έναν γολγοθά, δίνοντας τη δική του μάχη να σταθεί όρθιος καθώς είχε μια βαριά περίπτωση καρκίνου του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, o 61χρονος ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, απέναντι στο οποίο στεκόταν με περίσσια αξιοπρέπεια. Κάποιες οργανικές ενοχλήσεις τον είχαν οδηγήσει πριν από έναν χρόνο στον γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Η συνέχεια βρήκε τον ηθοποιό να νοσηλεύεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για περίπου 15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του ηθοποιού, ο ίδιος αντιμετώπιζε το πρόβλημα της υγείας του με θάρρος και χαμόγελο.

“Ο Χρήστος Σιμαρδάνης “έφυγε” χωρίς πόνους»
Ο ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος είχε αποκαλύψει το 2018 για την αρρώστια του Χρήστου Σιμαρδάνη: “Έφυγε χωρίς πόνους. Δεν πόνεσε καθόλου, δεν μπήκε στην διαδικασία των ενέσεων και των χημειοθεραπειών, απλώς μέρα με τη μέρα τον κατέβαλε η ασθένεια στο να μην μπορεί να περπατήσει, να κάνει πράγματα, ούτε να δει καλά, γιατί είχε μείωση της όρασης. Κατέπεσε τώρα τελευταία, χωρίς να νιώθει πόνο, καθόλου, κι αυτό ήταν παρήγορο. Έζησε καλά, με ό,τι ήθελε, με τα ταξίδια του, με αξιοπρέπεια, ήταν κύριος… Έφυγε νεότατος. Από εκείνον κρατάω το χιούμορ, το χαμόγελό του, τη φιλοσοφία που είχε για τη ζωή. Τρύγησε τη ζωή του, ζούσε πραγματικά, δεν ήταν μίζερος, ήταν άρχοντας. Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά, ένα μπουκέτο λουλούδια. Ήταν άτυχος, γιατί δεν του δόθηκε ο χρόνος να πολεμήσει την αρρώστια του, αν την πολεμούσε… Είχε οικογένεια τους φίλους του, οι οποίοι ήταν εκεί μέρα και νύχτα. Δεν έμεινε στιγμή μόνος του. Θα μου λείψουν τα βράδια που μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Μου έστελνε μηνύματα στο Facebook: «Είσαι σπίτι να τα πούμε;». Όπου πιάναμε το τηλέφωνο και ξεχνούσαμε να το κλείσουμε…”, είχε πει ο ηθοποιός.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε πει το 2018: «Με τον Χρήστο Σιμαρδάνη ήμασταν πολύ φίλοι. Γνωριστήκαμε στην αρχή της καριέρας μας, αν και ήταν λίγο πιο μικρός από εμένα. Γνωριστήκαμε το 1980 όταν ετοιμάζαμε μια εκπληκτική παράσταση με το σωματείο των ηθοποιών. Μάλιστα μας είχε συνδέσει με αυτή την παράσταση ο σεισμός της Καλαμάτας γιατί την ημέρα που παίξαμε έγινε ο σεισμός και ο Χρήστος το αντιμετώπισε και αυτό με πολύ χιούμορ. Ο Χρήστος είχε ένα χιούμορ απίστευτο, τα πάντα τα αντιμετώπιζε με μια αισιοδοξία.

Αντιμετώπισε τον θάνατο του με αισιοδοξία και με στωικότητα χωρίς να γίνει βορά των media. Κανείς δεν ήξερε τίποτα, πουθενά δεν γράφτηκε κάτι. Το διαφυλάξαμε όλοι μας οι φίλοι, αφού ήθελε να μην γίνει γνωστό. Ήταν καταιγιστική η ιστορία της ασθένειας του, ξεκίνησε τον Οκτώβριο και σε πέντε μήνες έφυγε. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν στην αρχή της αρρώστιας του, μετά μιλούσαμε στο τηλέφωνο μόνο γιατί έτρεχα για προβλήματα άλλων ηθοποιών. Ενώ είχαμε κανονίσει να βρεθούμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν προλάβαμε…

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν αγαπητός σε όλους, έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη της ζωής του, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

«Ακόμα ζω με τα χρήματα από το Ευτυχισμένοι Μαζί. Έπαιρνα 1.000 εuρώ για κάθε επεισόδιο.»

«Είμαι ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Αφού επιμένεις, κάνε αύριο την εγχείρηση και θα πειστείς ότι δεν έχεις τίποτε»