in

Χαλίλ Γκιμπράν: «Η καλοσύνη είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων.»

Ο Χαλίλ Γκιμπράν, ή αλλιώς «ο άνθρωπος από τον Λίβανο», ενέπνευσε τον κόσμο ως ποιητής, φιλόσοφος και ζωγράφος. Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε μαζί σας 10 ρητά του, που αποτελούν διδάγματα ζωής.

1. Αν αγαπάς κάποιον άσ’ τον να φύγει! Αν γυρίσει πίσω, είναι δικός σου! Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ!

~ Σταμάτα να κομφορμίζεις συνέχεια κάποιον και θα τον δεις να ξεδιπλώνει τον πραγματικό του εαυτό. Άσε τον ελεύθερο για να μάθεις τις αληθινές επιλογές του. Εάν εσύ είσαι επιλογή του, θα το καταλάβεις με το ρόλο του στη ζωή σου.

2. Διαλέγουμε τις χαρές και τις λύπες μας πολύ πριν τις ζήσουμε.

~ Οι επιλογές μας καθορίζουν τις σελίδες του βιβλίου της ζωής μας. Θα είναι έγχρωμες; Ασπρόμαυρες, σκισμένες; Οι τωρινές μας αποφάσεις τοποθετούν τα θεμέλια για τη μελλοντική ποιότητα ζωής μας.

3. Να είσαι ευγνώμων για τα καλά και τα άσχημα στη ζωή σου. Και τα δύο σου δίδαξαν κάτι.

~ Όλες οι στιγμές μας διδάσκουν κάτι, όχι μόνο οι όμορφες αλλά και οι άσχημες. Αρκεί να εξασκούμε τα αυτιά μας να ακούνε τα μηνύματα σε κάθε παρόμοια αφορμή.

4. Υπερβολή είναι μια αλήθεια που έχασε την ψυχραιμία της.

~ Ρητό παραστατικό και αληθές! Κάθε φορά που υπερβάλλουμε στην ουσία χάνουμε την ηρεμία μας και “φουσκώνουμε” όσα νιώθουμε και βλέπουμε! Στις εκρήξεις μας φροντίζουμε να ελέγχουμε δύο φορές τις λέξεις προτού βγουν από το στόμα μας!

5. Αν η καρδιά σου είναι ένα ηφαίστειο, πώς περιμένεις να ανθίσουν εκεί λουλούδια;

~ Απωθημένα! Οργή, θυμός, βάσανο στην ψυχή. Όλα αυτά σπέρνουν συγκεκριμένες εικόνες στο μέσα μας. Μόνο όταν καθαρίσουμε εσωτερικά, μπορούμε ολοκληρωτικά να “ανθίσουμε”, να δημιουργήσουμε κάτι νέο και όμορφο στη ζωή μας.

6. Η στάση σου απέναντι στη ζωή θα καθορίσει και τη στάση της ζωής απέναντί σου.

~ Ή αλλιώς, όπως λέει και το αγαπημένο μου μότο: αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς. Η νοοτροπία μας διαμορφώνει την καθημερινότητά μας και τις στιγμές μας.

7. Η επιθυμία είναι το μισό της ζωής. Η αδιαφορία είναι το μισό του θανάτου.

~ Όταν σταματάς να θέλεις πράγματα, συγκινήσεις, δραστηριότητες, συναισθήματα, τόσο πιο κοντά είσαι στην απάθεια, την αδράνεια και την αδιαφορία – τότε παύεις να είσαι ζωντανός.

8. Πιότερο αγαπητό το επιθυμητό από το αποχτημένο.

~ Κανόνας! Πάντα λαχταράμε περισσότερο αυτό που δεν έχουμε εμείς, ακόμα κι αν αυτό που έχουμε εμείς είναι χίλιες φορές καλύτερο. Όλα οφείλονται στο ανθρώπινο ανικανοποίητο, στο αίσθημα της ματαιοδοξίας.

9. Η καλοσύνη είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων.

~ Μπορεί στις μέρες μας να θεωρείται αφελής κάθε καλοσυνάτος άνθρωπος, όμως πρακτικά, για να επιδεικνύεις την καλή πτυχή σου no matter what, χρειάζεσαι τόνους εσωτερικής δύναμης και αντοχής.

10. Να πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας.

~ Βαρετή η ζωή δίχως όνειρα, σύντομη, θνητή. Ονειρέψου και θα νιώσεις για λίγο θεός!

Κάθε φορά που απογοητεύεσαι από τους ανθρώπους να διαβάζεις αυτές τις 20 γραμμές

Το πεντανόστιμο φρούτο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας