in

Μπράβο της: Γυναίκα μετατρέπει το σπίτι της σε ξενώνα σκύλων και τώρα φροντίζει 80 σκυλάκια ταυτόχρονα

Μια γυναίκα που δεν μπορεί να αντέξει τη σκέψη ότι τα γέρικα σκυλιά πεθαίνουν μόνα τους έχει μετατρέψει το σπίτι της σε ξενώνα σκύλων. Τώρα φροντίζει μέχρι και 80 σκυλάκια ταυτόχρονα.

Η Valerie Reid, 44 ετών, ξεκίνησε το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Whispering Willows Senior Dog Sanctuary αφού πάλευε να βρει ένα σπίτι για το ηλικιωμένο ντόμπερμαν της οικογένειάς της.

Τώρα φροντίζει σκύλους που έχουν περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα σε καταφύγια, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν πεθάνει ή έχουν μετακομίσει σε γηροκομεία.

‘Τα σκυλιά ζουν μαζί μας ανοιχτά και μετακινούνται μεταξύ των δύο κτιρίων’, λέει η Valerie. ‘Όπου πηγαίνουμε εμείς, πάνε κι αυτά και αντιμετωπίζονται ως μέλη της οικογένειας.

‘Το καλύτερο μέρος είναι η μεταμόρφωση που γίνεται όταν ξέρουν ότι είναι ασφαλή’.
Κάθε εβδομάδα φιλοξενούνται κατά μέσο όρο πέντε σκυλιά, με τον ίδιο αριθμό θανάτων.

‘Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για το τέλος της ζωής, κανείς μας δεν έχει εγγυημένο το αύριο’, εξηγεί.

‘Μπορούμε να στείλουμε τους ηλικιωμένους μας μακριά με άνεση και αγάπη. Ναι, πονάει, αλλά είναι τιμή μας να τους αγαπάμε και να τους φροντίζουμε’.

Η Valerie, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης, αναδιαμόρφωνε κουζίνες και ήταν ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος εσωτερικής διακόσμησης προτού δημιουργήσει το ιερό το 2017.

Η ιδέα γεννήθηκε για πρώτη φορά στο μυαλό της όταν αγωνίστηκε να βρει ένα νέο σπίτι για το ντόμπερμαν του πατέρα της όταν εκείνος πέθανε.

‘Ο σύζυγός μου και εγώ βρισκόμασταν στο όριο των κατοικίδιων ζώων της πόλης μας και δεν μπορούσαμε να την πάρουμε’, θυμάται η Valerie. ‘Ψάξαμε παντού για κάποια διάσωση που θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά λόγω της ηλικίας της, κανένας δεν θα την έπαιρνε.

‘Τελικά, ένας ανάδοχος από μια από τις διασώσεις είχε ακούσει το δίλημμα και θέλησε να βοηθήσει.

‘Το ντόμπερμαν του πατέρα μου έζησε άλλον ενάμιση χρόνο ευτυχισμένο στο αγρόκτημά της’.

Τότε ήταν που άρχισε να επανεξετάζει τα μελλοντικά της σχέδια.
‘Άρχισα να σκέφτομαι τι συμβαίνει στα ηλικιωμένα σκυλιά, που κάποτε ήταν αγαπημένα κατοικίδια’, λέει.

‘Ήθελα να βοηθήσω όσους βρίσκονταν σε μια κατάσταση όπως ο πατέρας μου και πραγματικά δεν μπορούσαν πλέον να φροντίσουν τα αγαπημένα τους ηλικιωμένα σκυλιά, αλλά τότε μου άνοιξαν τα μάτια για το πόσα σκυλιά εκεί έξω χρειάζονται βοήθεια.

“Πρόκειται πραγματικά για ένα ξεχασμένο τμήμα του κόσμου της διάσωσης”.

Για να κάνει το όραμά της πραγματικότητα, η Valerie και ο σύζυγός της Josh Reid, 42 ετών, μετακόμισαν από το Kansas City του Missouri στο Hermitage.

Το νέο τους σπίτι είναι 3.000 τετραγωνικά πόδια, με ένα βοηθητικό κτίσμα 1.700 τετραγωνικών ποδιών για να στεγάσουν τα σκυλιά και η Valerie ήρθε σε επαφή με έναν τοπικό κτηνίατρο για να βοηθήσει με τα ιατρικά έξοδα.

‘Το καταφύγιο εξελίχθηκε πραγματικά και έγινε όλο και μεγαλύτερο από ό,τι είχα ποτέ φανταστεί’, λέει η Valerie.

‘Λατρεύω να έχω τόσες πολλές μικρές καρδιές που μας αγαπούν κι αυτές”.

Το καταφύγιο απασχολεί πλέον 17 άτομα πλήρους απασχόλησης που προσφέρουν 24ωρη φροντίδα και τα σκυλιά έρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Από τότε που άνοιξε, η Valerie και η ομάδα της έχουν κάνει πάνω από 790 σκυλιά να αισθάνονται άνετα όταν έρθει η ώρα να φύγουν. Επίσης, παίρνουν από ένα αποτύπωμα πατούσας από πηλό και μια ζωγραφιά ακουαρέλας από το καθένα.

‘Στόχος μας είναι να φύγουν από τη γη γνωρίζοντας ότι τα αγαπούσαν’, λέει η ίδια. ‘Αγκαλιάζουμε το καθένα και συνήθως κλαίμε μαζί. Είναι μέλη της οικογένειας και όλοι μας τα αγαπάμε’.

Η Valerie ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να σκεφτούν τι θα συμβεί στα κατοικίδιά τους αν τους συμβεί κάτι.
‘Όλοι μας πρέπει να σχεδιάζουμε το μέλλον, αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο συζύγους και παιδιά αλλά και αγαπημένα κατοικίδια’, εξηγεί.

‘Ο θάνατος δεν είναι τρομακτικός, είναι προνόμιο να γερνάμε και όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον θάνατο κάποια στιγμή.

‘Βοηθάμε όσα περισσότερα ηλικιωμένα σκυλιά μπορούμε, αλλά είμαστε συγκλονισμένοι με την ποσότητα και στη συνέχεια με τα ιατρικά έξοδα.

‘Ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη δείχνοντας τη μεγάλη ανάγκη για φροντίδα ηλικιωμένων καθώς και την ευαισθητοποίηση για το καταφύγιό μας’.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr! Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

Το ανέβασμα πάνω από 50 σκαλοπάτια την ημέρα βοηθάει την καρδιά σας

Όνειρα εναντίον πραγματικότητας;