Το παρακάτω άρθρο είναι αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr. Δημοσίευσε αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν μια ψεύτικη ιστορία.
Πρόκειται για το παρακάτω άρθρο.
Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία σήμανε το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Αλβάρο Μουνέρα.
Η επίμαχη εικόνα με τον ταυρομάχο είναι η παρακάτω:
Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν τα εξής όσων αφορά την ιστορία που συνοδεύει την εικόνα:
Ταυρομάχος ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας, όταν συνειδητοποίησε, πως εξανάγκαζε ένα κατά τα άλλα ευγενικό ζώο, να πολεμήσει για τη ζωή το.Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία σήμανε το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Αλβάρο Μουνέρα.
Ο ίδιος, πλέον τάσσεται δημόσια ενάντια στις ταυρομαχίες.
Ο Μουνέρα, αργότερα δήλωσε για τη στιγμή εκείνη: «Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι. Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη.
Η εν λόγω ιστορία είναι ψευδής. Αρχικά, στη φωτογραφία δεν βλέπουμε τον Alvaro Munera, αλλά ένα άλλο ταυρομάχο, τον Sánchez Vara.
Francisco Javier Sanchez Vara
Alvaro Munera
Ο Alvaro Munera είχε ένα ατύχημα το 1984 μέσα στην αρένα που τον άφησε ανάπηρο. Μετά από αυτό έγινε έντονος επικριτής των ταυρομαχιών όπως αναφέρει και ο ίδιο σε σχετική συνέντευξη που έδωσε στο Vice το 2008. [πηγή]
Ωστόσο, πλην του γεγονός ότι δε πρόκειται για τον Alvaro Munera στην εικόνα, η στάση που βλέπουμε να παίρνει ο εικονιζόμενος ταυρομάχος δεν είναι σημάδι μεταμέλειας αλλά μια φιγούρα που ονομάζεται “desplante”, με την οποία ο εκάστοτε ταυρομάχος δείχνει την απόλυτη κυριαρχία που έχει πάνω στον ταύρο.
Επιπρόσθετα το κείμενο που ακολουθεί την εικόνα, όταν αυτή κυκλοφορεί ως meme στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν ανήκει στον Alvaro Munera αλλά στον Ισπανό συγγραφέα Antonio Gala, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ ταυρομάχος, απλώς λόγω του θεάματος αποφάσισε να ταχθεί κατά της ταυρομαχίας.
Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν ο ισχυρισμός ότι η εικόνα που κυκλοφορεί στα social media δείχνει τον ταυρομάχο Alvaro Munera, ο οποίος μετάνοιωσε για τις πράξεις του εντός της αρένας στη μέση της ταυρομαχίας είναι ψευδής.