in

Ανησυχία για την Κέιτ Μίντλετον: Πιθανός καρκίνος σε πάγκρεας, έντερο – Νεότερα για την επέμβαση (video)

Κέιτ Μίντλετον: Τα τρία χειρότερα ενδεχόμενα για την υγεία της – Τι είπε η πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών του Λονδίνου

«Οι γνώμες διίστανται αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου σχετικά με τη «μυστηριώδη ασθένεια» που θα κρατήσει ως το Πάσχα την πριγκίπισσα της Ουαλίας σε ανάρρωση αφού προηγηθεί νοσηλεία 10 -14 ημερών. Η κυρία Σονίδου, επεσήμανε την εξωστρέφεια των ανακτόρων που μέσα σε δύο ώρες ανακοίνωσαν τόσο τα ανησυχυτικά νέα για την Κέιτ Μίντλετον , όσο και την «υπερτροφία του προστάτη» για την οποία θα υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας ο Βασιλιάς Κάρολος.

«Για την Κέιτ, που φαινομενικά τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα Χριστούγεννα ήταν υγιής, θα έπρεπε για κάποιον που την παρατηρεί να ανησυχήσει ότι είναι αρκετά αδύνατη», είπε η Κική Σονίδου. Επεσήμανε παράλληλα ότι η όποια άλλη δημοσίευση για την κατάσταση της υγείας της, «δεν βοηθάει ούτε την ίδια ούτε τα παιδιά τους, γιατί πρέπει να αποτραπούν ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο που θα υπάρξουν σίγουρα, αν μαθευτεί κάτι αρνητικό».

«Δε θέλω να είμαστε τώρα όλοι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια. Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται.

«Δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους.

Εκεί έχουν νοσηλευτεί και μέλη της βασιλικής οικογένειας στο παρελθόν και πολλοί επώνυμοι. Έχει μια εξειδικευμένη ομάδα σε λαπαροσκοπική χειρουργική που είναι πολύ καλή σε δύσκολες περιπτώσεις και περίεργα ιατρικά περιστατικά.

Όταν μια νέα γυναίκα φαινομενικά υγιής, θα μείνει στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρόνοι νοσηλείας είναι πάρα πολύ μικροί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφεύγουμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Απλώς η επιλογή τους ήταν να μην βγουν πολλά προς την δημοσιότητα», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις», η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου .

Τι γράφουν τα Βρετανικά Μέσα

Από την δικιά του μεριά ο γιατρός Ντέιβιντ Λόιντ με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε στο Sky News ότι έως και δύο εβδομάδες είναι «αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη επέμβαση».

Είπε πως το μεγάλο χρονικό διάστημα δείχνει ότι «δεν πρόκειται για κάτι μικρό» και ότι «τέτοιες μεγάλες παραμονές σε νοσοκομεία θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ακόμη και επεμβάσεις τόσο σοβαρές όσο η αφαίρεση ενός οργάνου. Πιο συνηθισμένες επεμβάσεις στην κοιλιά είναι για προβλήματα σκωληκοειδούς απόφυσης, χοληδόχου κύστης και υστερεκτομές».

Υπενθυμίζεται ότι το Παλάτι δεν έχει αναφέρει ακριβώς σε τι είδους χειρουργική επέμβαση έχει υποβληθεί η πριγκίπισσα και στην ανακοίνωση του το μόνο που ανέφερε ήταν ότι «η Πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη χθες σε Κλινική του Λονδίνου για προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της».

Και η Sun γράφει ότι υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα πολύ σοβαρότερο από αυτό που ορισμένοι φαντάζονται: «Δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι πολλές αλλά σίγουρα μιλάμε για τη μελλοντική βασίλισσα, όλοι ελπίζουν να μιλάμε για κάτι απλό και ένα χειρουργείο πιο πολύ προληπτικό. Το πιο σημαντικό για την Kate είναι να αναρρώσει πλήρως και να μην ταραχτεί η ισορροπία της οικογένειάς της», αναφέρεται σε δημοσίευμα.

Τι θα κάνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Σύμφωνα με το Sky News ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα αναβάλει επίσης αρκετές υποχρεώσεις για να στηρίξει τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά όσο εκείνη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ο πρίγκιπας εθεάθη να φεύγει από την κλινική περίπου το μεσημέρι της Πέμπτης αφού επισκέφθηκε τη σύζυγό του.

Επιπλέον το παλάτι δήλωσε ότι θα παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της μελλοντικής βασίλισσας μόνο «όταν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες προς ανταλλαγή». Προς το παρόν η τελευταία ενημέρωση από βασιλικές πηγές αναφέρει ότι η Κέιτ αναρρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι η πριγκίπισσα έκανε την τελευταία της δημόσια εμφάνιση τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2023.

Πηγές: ΕΡΤ -Εκπομπή «Συνδέσεις», Sky News, The Sun

6 Γρίφοι που αν μπορέσετε να τους λύσετε όλους, σίγουρα είστε ξεχωριστοί

Συγκλονίζει η σύντροφος του Γιώργου Ζαγκλιβέρη: «Ήταν μαχητής, θα τον αγαπάω μέχρι να πεθάνω»