xr:d:DAFPC6ts-eI:273,j:39665682727,t:22110114
in

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η διάσημη γιαγιά, η ρήξη για τα κληρονομικά, ο παππούς που τον έδιωξε από το σπίτι και η μήνυση

Ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1947 στο Λος Άντζελες. Είναι εγγονός της Ελληνίδας ηθοποιού Κατίνας Παξινού. Έχει μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση. Έχει τελειώσει τη Νομική αν και αγαπά την αρχιτεκτονική.

Είναι περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες Safe Sex και Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο, ενώ στο θέατρο έχει παίξει σε έργα των Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Χένρικ Ίψεν, Λουίτζι Πιραντέλο, Νότη Περγιάλη και πολλών άλλων. Διετέλεσε για 17 χρόνια εκφωνητής του δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ, μη όντας δημοσιογράφος, όταν ο τότε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ (1974-1975) Δημήτρης Χορν προώθησε για τη θέση αυτή ηθοποιούς αντί δημοσιογράφων.

Είναι ζεστός, ευγενής, αεικίνητος ενώ η γοητευτική του αύρα πάντα αφήνει μια γλύκα στον συνομιλητή του. Σιβυλλικός ως προς τα προσωπικά του και τα καθημερινά του περιορίζεται στο να πει δημόσια πως είναι πολύ καλά καθώς δεν του αρέσει να είναι βορά κανενός.

Η επαγγελματική του πορεία
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για 17 χρόνια έλεγε τις ειδήσεις και έπαιζε παράλληλα και στο θέατρο. Δεν ήταν στόχος της ζωής του να λέει ειδήσεις καθώς τον ενδιέφερε η υποκριτική. Όταν τον έδιωξαν από την ΕΡΤ, ήταν σαν να τον έδιωξαν από το σπίτι του. Γι’ αυτό τον λόγο δεν επιθυμεί να ξαναπατήσει ποτέ εκεί. Είχε πρόταση από τον Μίνωα Κυριακού να παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων το οποίο και δεν αποδέχτηκε.

Η οντισιόν στο Χορν
Έδωσε οντισιόν στο Χορν με το που βγήκε από τη σχολή κάτι που το το είχε κανονίσει η μαμά του που ήταν συμμαθητές με τον Χορν στο σχολείο. Πήγε στην οντισιόν και πέρασε ενώ άρχισε να κάνει πρόβες με τον Χορν. Ωστόσο, έπεσε η δικτατορία έγινε ο Χορν διευθυντής της ΕΡΤ και τελικά τον πήρε να λέει τις ειδήσεις στην ΕΡΤ.

Παίζει στο θέατρο ενώ η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο σήριαλ “Επιστροφή” σε ρόλο ενός παππού που στην αρχή λίγο του κακοφάνηκε.

«Ο παππούς μου Αλέξης Μινωτής με πέταξε από το σπίτι μου -Δεν τον έχω συγχωρήσει»

Αναφερόμενος στη σχέση που είχε με τον παππού του, Αλέξη Μινωτή, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος έχει χαρακτηριστικά πει και σε μένα σε συνέντευξή του: «Μήνυσα δύο φορές τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή. Μία όταν με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο και μία όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας. Όσο ζούσε η Παξινού, ήταν με διακυμάνσεις καλή. Από το θάνατό της και μετά τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά. Αυτά που γίνονται στις οικογένειας έγιναν και στη δική μας και αυτό του το χρεώνω και δεν του το ξεχρέωσα ποτέ. Δεν το έχω συγχωρήσει ακριβώς, το έχω ξεχάσει. Αισθάνθηκα μεγάλη αδικία από μέρους του. Ήταν σα να με πέταξε από το σπίτι μου ο παππούς μου. Αυτό μου έκανε και ήταν συμπλεγματικός απέναντι στη γυναίκα του. Ήταν πάντα κάτω από την Παξινού».

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη μεγάλη μας τραγωδό Κατίνα Παξινού

«Ήταν ένας κυκλώνας, όχι αυτού του κόσμου. Ήταν πολύ γήινη και απογειωμένη, πολύ λαϊκιά και αρχοντική ταυτόχρονα, πολύ γιαγιά και ντίβα. Εγώ την έλεγα Παξινού, δεν την έλεγα γιαγιά. Το ταλέντο της ήταν τόσο μεγάλο που μπορεί ενώ καθάριζε πατάτες, μπορούσε να σου παίξει ό,τι πιο βαρύ. Τα χέρια της ήταν τρύπια, έπεφταν τα νομίσματα. Κατ’ αρχάς, καταγόταν από εύπορη πειραιώτικη οικογένεια. Είχαν τους μύλους Αγίου Γεωργίου. Το πατρικό όνομα της γιαγιάς μου ήταν Κωνσταντοπούλου. Η Παξινού, λοιπόν, μαζί με τα αδέρφια της ξεκοκάλισαν όλην αυτή την τεράστια περιουσία. Έβγαζε, βέβαια, πολλά λεφτά και από το θέατρο. Αλλά συντηρούσε τρία σπίτια, το δικό μας, αφού η μητέρα μου ήταν χωρισμένη, το δικό της και της αδερφής του Μινωτή. Είχαμε υπηρέτριες, τις οποίες επίσης πλήρωνε η Παξινού. Για να καταλάβετε πόσο καθόλου συναίσθηση των χρημάτων δεν είχε, έπαιρνε ταξί για να πάει από εδώ στο Λονδίνο. Ήταν εύπορη, όπως εκείνη την εποχή εύπορη ήταν όλη η Ελλάδα», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο DOWN TOWN, ο ηθοποιός.

Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός έχει δηλώσει πως κρατά το Όσκαρ της γιαγιάς του στο σπίτι του μέχρι και σήμερα.

Mία γενιά από ηλίθιους; – Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν

16 Τρελές ψυχολογικές αλήθειες που αγνοούσαμε για τον εαυτό μας