in

Αυτά τα παιδιά ποζάρουν για μία σχολική φωτογραφία – 30 χρόνια αργότερα, η δασκάλα παρατηρεί κάτι και δεν πιστεύει στα μάτια της!

Σκεφτείτε την παιδική σας ηλικία. Τι θυμάστε; Κάποιους φίλους, κάποιους νταήδες, αλλά κυρίως τον δάσκαλο. Αυτός ο δάσκαλος έκανε την διαφορά στη ζωή σας και συνέβαλε στο να είστε αυτό που είστε. Μπορεί να ξεχάσουμε κάτι που είπε ή έκανε κάποιος, αλλά δεν γίνεται να ξεχάσουμε το πώς μας έκανε να νιώσουμε.

Η δασκάλα που θα δείτε στην ιστορία που ακολουθεί, τους έκανε όλους να νιώθουν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Είχε ξεχάσει όμως το πόσο είχε επηρεάσει τους μαθητές της, μέχρι που κάτι που είδε στις ειδήσεις της το θύμισε…

Αναγνωρίζετε αυτό το πρόσωπο;

Ο Cory Hepola είναι ο άντρας που οι περισσότεροι κάτοικοι της Μινεάπολις ακούνε όταν ξυπνάνε. Ο διάσημος άντρας λέει κάθε μέρα τις ειδήσεις με το χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να περιμένει όμως πως τα λόγια του θα αγγίξουν έναν παλιό φίλο.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-1

Είναι πλέον οικογενειάρχης και πρόσφατα απέκτησε μαζί με την αξιολάτρευτη γυναίκα του ένα μωράκι. Όπως κάθε γονιός, όταν κάνεις ένα παιδί, αρχίζεις να σκέφτεσαι την παιδική σου ηλικία. Αναμνήσεις αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-2

Όταν ήταν μικρό παιδί, οι γονείς του ασχολούνταν με την μόρφωσή του και τους δασκάλους του. Μία τάξη όμως τους είχε κάνει πραγματικά πολύ εντύπωση, λόγω του δασκάλου. Και αυτή η τάξη ήταν το νηπιαγωγείο.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-3

Αυτή είναι η φωτογραφία από το νηπιαγωγείο. Φαίνεται αρκετά συνηθισμένη, αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι αυτή η τάξη τον βοήθησε να κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στη ζωή και αυτό έγινε χάρη στη δασκάλα του, Mrs. Schik.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-620x400

Ήταν η αγαπημένη του δασκάλα. Δούλεψε στο σχολείο αυτό από τη δεκαετία του 60 μέχρι και τα τέλη του 80, όταν και πήρε σύνταξη. Η τάξη του Hepola ήταν η τελευταία στην οποία δίδαξε.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-5

Το νηπιαγωγείο ήταν όλη της η ζωή. Λάτρευε που ερχόταν σε επαφή με μικρά παιδιά και τα αγαπούσε πάρα πολύ. Ένας μαθητής της όμως είχε κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-6

Όπως και οι περισσότεροι της ηλικίας της, η Mrs. Schik ξεκινάει την μέρα της βλέποντας τα νέα. Κάθεται στο άνετο σαλόνι και βλέπει όλη μέρα τηλεόραση. Μία μέρα όμως, καθώς έβλεπε τις ειδήσεις, αναγνώρισε το πρόσωπο του δημοσιογράφου, παρά το πόσο είχε μεγαλώσει. Ήταν ο μαθητής της, Cory Hepola.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-7

Αποφάσισε έτσι να του γράψει ένα γράμμα:

“Γεια σας Diane & Terry. Είμαι πολύ περήφανη που βλέπω ένα πρώην μαθητή μου να λέει τις ειδήσεις στο κανάλι. Μπορώ ακόμα να θυμηθώ πώς ήταν όταν καθόταν στο θρανίο του.

Δώστε του χαιρετίσματα από εμένα και πείτε του ότι του εύχομαι ότι καλύτερο!

-Mrs. Schik.”

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-8

Όταν ο Hepola διάβασε το γράμμα που έλαβαν οι γονείς του, αποφάσισε να την συναντήσει. Έτσι, πήγε και την επισκέφτηκε στο σπίτι της για να μπορέσουν να τα πουν.

Δεν περίμενε να είχε κρατήσει πράγματά του μετά από τόσα χρόνια, αλλά εκείνη είχε κρυμμένα κάποια διαμάντια κάτω από το μανίκι της.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-9

Καθώς τα λέγανε, η δασκάλα του πήρε ένα ντροπαλό βλέμμα. Είχε βρει ένα γράμμα που της είχε γράψει η μητέρα του και το είχε κρατήσει.

Την ευχαριστούσε για την πρώτη χρονιά του γιου της στο σχολείο και της έλεγε πόσο στεναχωρημένη ήταν που ο γιος της δεν θα την είχε δασκάλα και την επόμενη χρονιά.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-10

Αυτό ήταν κάτι που δεν περίμενε με τίποτα ο Cory και τον έκανε να συγκινηθεί.

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-11

paidia-pozaroun-sxoliki-fotografia-xronia-argotera-daskala-paratirei-auto-pisteuei-matia-tis-12

Η ιστορία αυτή έχει γίνει viral και μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί… Ένας καλός δάσκαλος μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα παιδί και να μείνει για πάντα χαραγμένος στις αναμνήσεις του!

Πηγή

Η ζωή δεν ξεχνάει κανέναν. Ό,τι κάνατε θα το λουστείτε και μάλιστα γενναιόδωρα!

20 Έξυπνα κόλπα για να έχετε τα ρούχα σας και τα παπούτσια σας σε τέλεια κατάσταση