in

Ο Στέλιος, ο 11χρονος πιανίστας – φαινόμενο, πήρε υποτροφία στο κορυφαίο μουσικό σχολείο του κόσμου

Ο Στέλιος Κερασίδης είναι ένα παιδί – θαύμα στον κόσμο της μουσικής, που έχει κερδίσει την προσοχή και τον παγκόσμιο θαυμασμό.
Γεννημένος το 2012 στην Αθήνα, ο Στέλιος άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία μόλις 3 ετών, υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, Γιώργου Κερασίδη, ο οποίος είναι επίσης πιανίστας και δάσκαλος πιάνου.

Η εξέλιξη του Στέλιου ήταν ραγδαία, και πολύ σύντομα άρχισε να ξεχωρίζει για το ταλέντο του και την ωριμότητα της ερμηνείας του, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του. Το 2018, σε ηλικία 6 ετών, έδωσε την πρώτη του συναυλία στο διάσημο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γεγονός που σηματοδότησε την αρχή μιας εξαιρετικής καριέρας ενώ είναι ο νεότερος έλληνας μουσικός που ανέβηκε ποτέ στη σκηνή του Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη.

Αυτό που κάνει τον Στέλιο να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η τεχνική του δεξιοτεχνία, αλλά και η ικανότητά του να εκφράζει συναισθήματα και να δημιουργεί συνθέσεις που αγγίζουν την ψυχή. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του είναι το «Βαλς της Απομόνωσης» (Isolation Waltz), μια σύνθεση που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Το κομμάτι αυτό έγινε viral στο διαδίκτυο, κατακτώντας τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Ο Στέλιος έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς, αποσπώντας κορυφαίες θέσεις. Έχει επίσης εμφανιστεί σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές και έχει δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που τον έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα νεαρά ταλέντα στον χώρο της κλασικής μουσικής.

Για την πιο πρόσφατη επιτυχία του ενημερωθήκαμε απο την σελίδα του στο Facebook.

Ο πατέρας του Φώτης Κερασίδης σε ποστ που ανέβασε αναφέρει πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Στέλιος μπορεί να ανοίξει τα φτερά του ζώντας μόνος του σε μια ξένη χώρα και παρακολουθώντας μια σχολή πρότυπο.

Αναλυτικά η δημοσίευση

Μόλις στα 11 του χρόνια, ο Στέλιος Κερασίδης γίνεται δεκτός από το The Purcell School, το κορυφαίο μουσικό σχολείο του κόσμου και έχει πλέον την δυνατότητα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να φοιτήσει εκεί, ζώντας μόνιμα -χωρίς την οικογένεια του- στην Αγγλία.

Μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση για το επίτευγμα, πασπαλισμένες βέβαια και απο εύλογη αγωνία για το τόλμημα ενός παιδιού, που από τόσο μικρή ηλικία δε φοβάται να ξενιτευτεί προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρο του.

Δυστυχώς, παρά τη μερική υποτροφία που παρέχει το σχολείο στο παιδί, μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δίδακτρα παραμένουν σε δυσθεώρητα και απαγορευτικά μεγέθη για τα δεδομένα οποιασδήποτε μέσης ελληνικής οικογένειας.

Η εξίσωση δε μοιάζει εύκολη, αντίστοιχο παράδειγμα άλλωστε δεν είχαμε ποτέ στη χώρα και γνωρίζουμε καλά πως οδηγίες χρήσεως δε θα δωθούν ούτε σε τούτη τη μάχη. Ας είναι, έχουμε μάθει στα δύσκολα!

Υ.Γ. Ίσως πλέον είναι η ώρα Στελάκο και η ίδια σου η χώρα, που τόσο αγαπάς και αναδεικνύεις σε κάθε ευκαιρία, να δείξει αντανακλαστικά και επιτέλους να στηρίξει τα παιδιά της…

Ο Φώτης Κερασίδης μιλώντας στο pride.gr ανέφερε για αυτή την νέα επιτυχία του Στέλιου:

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Στέλιο που δουλεύει με πείσμα εδώ και χρόνια για να καταφέρει να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο στο πιάνο. Όπως αντιλαμβάνεστε, εδώ στην Ελλάδα δεν έχει συναγωνισμό και ανταγωνισμό κι αυτή η πρόσκληση από το Purcell School ανοίγει τους ορίζοντές του. Αυτό που αγαπά και κάνει ο Στέλιος είναι πολύ μοναχικό.

Παρότι, λοιπόν, δεν είναι εύκολο για τους γονείς να αποχωρίζονται το παιδί τους και για το ίδιο το παιδί να ζει μόνο του στα 11, τού ανοίγονται ορίζοντες και έχει τη δυνατότητα να μπει σε έναν κόσμο διαφορετικό, αλλά πολύ δικό του. Να παίξει πιάνο αλλά και να συναναστραφεί με παιδιά με τα οποία μοιράζεται το ίδιο πάθος».

Υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα

«Με τη Βρετανία να είναι πλέον εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σχολή δεν επιτρέπεται να δώσει πλήρη υποτροφία σε μη Βρετανούς. Παρότι καλύπτει μέρος των διδάκτρων στον Στέλιο, το κόστος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό. Αλλά κι αυτό είναι ένα εμπόδιο που θα ξεπεράσουμε», ανέφερε ο κύριος Κερασίδης.

Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τον Στέλιο Κερασίδη, καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται ως καλλιτέχνης και να εμπνέει τους ανθρώπους με τη μουσική του. Με την αφοσίωσή του και την αγάπη του για το πιάνο, είναι βέβαιο ότι θα μας χαρίσει ακόμη περισσότερες μαγικές στιγμές στο μέλλον.

Δείτε συνέντευξη του Στέλιου Κερασίδη στο ACTION24

 

Γιατί οι γονείς στη Σουηδία μεγαλώνουν τα παιδιά τους καλύτερα

Επέζησα από μια πυρκαγιά με 20 χειρουργικές επεμβάσεις, αυτός είναι ο λόγος που αρνούμαι να κρύψω τις ουλές μου