in

Δάκρυσαν όλοι: Η συγκινητική στιγμή που ο 99χρονος Μίμης Πλέσσας ξαναέσμιξε με τη “μούσα” του, Νάνα Μούσχουρη

Ο Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής (4/10/24), στην αγκαλιά της συζύγου του, Λουκίλας Καρρέρ – Πλέσσα, λίγο πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Η συγκινητική συνάντηση των δύο καλλιτεχνών
Έντεκα μήνες πριν ο μουσικοσυνθέτης αφήσει την τελευταία του αναπνοή, είχε συναντήσει τη Νάνα Μούσχουρη στα σκαλιά της ΕΡΤ – στα πλαίσια της παρουσίασης του άλμπουμ «Nana Mousxouri – Radio Days».

Οι δύο καλλιτέχνες, όπως βλέπουμε στο βίντεο – ντοκουμέντο που ακολουθεί, τραγούδησαν παρέα το «Παραθύρι», επικρατώντας συγκίνηση και για τους δύο ανεξαιρέτως.

Απόλυτα συγκινητικό να βλέπουμε τη Νάνα Μούσχουρη και τον Μίμη Πλέσσα ξανά μαζί στην αυλή του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ χθες για την κυκλοφορία του άλμπουμ “Νανά Μουσούρη – Μέρες Ραδιοφώνου”, το οποίο περιλαμβάνει τις πρώτες ηχογραφήσεις της στο στούντιο του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας.

Ο 99χρονος Μίμης Πλέσσας ξαναέσμιξε με τη “μούσα” του, Νάνα Μούσχουρη
Καθισμένος στο αμαξάκι του, ο 99χρονος συνθέτης περίμενε υπομονετικά την μούσα του και τη πηγή της έμπνευσής του.

Τον πλησίασε, κρατώντας τα χέρια της, και του έδωσε το συλλεκτικό βινύλιο, το οποίο είχε 24 κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν υπογεγραμμένα από τον ίδιο.

Και στη συνέχεια, τραγουδούσαν χαμηλόφωνα «Το παραθύρι»:«Άνοιξε παραθύρι μου/ δυο μάτια ν’ αντικρίσω/ τον ύπνο μου τον έχασα/ σαρανταδύο νύχτες».

Δείτε και το συγκινητικό βίντεο

@charilaospapaioan #μουσχουρη#ελλαδα #πλεσσας #κυπρος #love #αγαπη #nanamouskouri ♬ πρωτότυπος ήχος – Charilaos Papaioannou

Αυτές είναι οι τροφές που σε κάνουν να μυρίζεις

21χρονη πήγε πρώτη μέρα για δουλειά, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα: «Δεν μου μένει καθόλου ελέυθερος χρόνος»