in

9 Κανόνες που μπορεί να αλλάξουν την ζωή σας και την άποψη που έχετε για τον εαυτό σας.

Συχνά, η κοινωνία έχει τεράστιες απαιτήσεις από τις γυναίκες: πρέπει να έχουν τον ρόλο της συζύγου, της φίλης, της κόρης, του αφεντικού.

Αυτές οι απαιτήσεις μπορούν να φτάσουν τις γυναίκες στα όριά τους και γι’αυτό καλό είναι πολλές φορές να τις ξεχνάμε. Η Julia Sviyash γράφει ακριβώς για αυτή την ιδέα.

Δείτε παρακάτω 9 κανόνες που μπορεί να αλλάξουν την ζωή σας και την άποψη που έχετε για τον εαυτό σας.

1.Μια πραγματική γυναίκα δεν κυνηγά την επιτυχία.

Το κυνήγι της ευτυχίας είναι το πιο δημοφιλές και ταυτόχρονα πιο ανόητο άθλημα. Όλοι μας τρέχουμε: για ένα καλύτερο μέλλον, για το αύριο, για το επόμενο έτος. Μια πραγματική γυναίκα δεν ασχολείται με αυτό το “άθλημα”, αλλά προτιμά να ζει το σήμερα.

2.Το παρόν είναι το πιο σημαντικό και πολύτιμο πράγμα για αυτήν.

Φυσικά, έχει σχέδια για το μέλλον, αλλά δεν περιμένει το αύριο: ζει στο σήμερα. Γνωρίζει, ότι οι δικαιολογίες “Όταν χάσω βάρος, θα…” ή “Όταν βρω τον τέλειο άντρα, θα…” είναι απλά σπατάλη χρόνου.

3.Το να είσαι γυναίκα είναι προνόμιο και το καταλαβαίνει.

Θαυμάζει και εκτιμάει το γεγονός, ότι γεννήθηκε γυναίκα. Το είσαι γυναίκα, δεν είναι μόνο να συμπεριφέρεσαι σαν γυναίκα. Το ξέρει αυτό, το αισθάνεται. Το να είσαι γυναίκα είναι δώρο και της αρέσει να καλλιεργεί την θηλυκότητα σε όλα τα επίπεδα, είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά.

4.Ζει στον δικό της ρυθμό.

Όταν ο ρυθμός της ζωής είναι αργός, δεν μπορούμε να την απολαύσουμε. Όταν είναι πάρα πολύ γρήγορος, δεν έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε. Κάθε ένας από εμάς έχει τον δικό του ρυθμό ζωής. Μια πραγματική γυναίκα αισθάνεται και ζει σε αρμονία με αυτό. Έχει τον έλεγχο όσων συμβαίνουν στην ζωή της.

Μια πραγματική γυναίκα ζει με έναν τρόπο, ώστε να πραγματοποιεί όλες τις επιθυμίες της και να μην χάνει την όρεξή της για ζωή. Το πιο σημαντικό πράγμα στις πράξεις της είναι η κατανόηση του νοήματος και της αιτίας της συμπεριφοράς της.

5.Έχει τον εαυτό της ως προτεραιότητα.

Αυτό δεν σημαίνει, ότι είναι εγωίστρια, αναίσθητη, αδιάφορη ή κυνική. Απλά γνωρίζει, ότι πίσω από την υπερβολική της επιθυμία να επεμβαίνει στις ζωές των άλλων, κρύβεται ο φόβος της να ζήσει την δική της ζωή. Δεν ξεχνάει ποτέ πόσο πολύτιμος είναι ο προσωπικός χώρος. Και παρόλα αυτά, είναι σε θέση να βοηθάει και να συμπονεί τους άλλους.

Ποτέ δεν λέει “ναι”, αν η καρδιά της λέει “όχι.” Ακούει πάντα τον εαυτό της και εμπιστεύεται τα συναισθήματά της.

6.Δεν χρειάζεται την έγκριση των άλλων.

Οι γυναίκες περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, προσπαθώντας να αποδείξουν την αξία τους στους άλλους.

Μια πραγματική γυναίκα έχει δικούς της στόχους. Δημιουργεί και τους πετυχαίνει. Και αν οι στόχοι αυτοί δεν συνάδουν με τα πρότυπα της κοινωνίας, τότε αυτό δεν είναι δικό της πρόβλημα. Αφήνει τους άλλους να την αξιολογούν, όπως αυτοί θέλουν. Ξέρει, ότι είναι αδύνατον να είναι αρεστή σε όλους.

7.Μεγάλωσε ούσα το “καλό κορίτσι.”

Ένα “καλό κορίτσι” είναι μια κόρη. Έχει ένα καθήκον: να είναι αρκετά καλή για να πάρει την έγκριση, ακόμα και αν οι δικές της επιθυμίες είναι εντελώς αντίθετες. Ζει σύμφωνα με τις αρχές του “πρέπει” και δεν “πρέπει.” Σπάνια, αναρωτιέται τι είναι αυτό που πραγματικά εκείνη θέλει.

Μια πραγματική γυναίκα έχει αφήσει πίσω της το “καλό κορίτσι”, καθώς και την συνεχή αναζήτηση της έγκρισης και του επαίνου. Δεν αγνοεί τις απόψεις των άλλων για αυτήν, απλά δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.

8.Η μοναχικότητα είναι ένα δώρο για αυτήν.

Μια πραγματική γυναίκα αγαπά και εκτιμά τον χρόνο, όταν είναι μόνη της. Δεν βάζει οποιονδήποτε άνθρωπο στην ζωή της, προκειμένου να μην μείνει μόνη της. Το να περνάει κάποιος χρόνο με τον εαυτό του είναι ωραίο. Είναι η καλύτερη στιγμή για να ανακάμψει και να γεμίσει την ζωή της με νόημα και ηρεμία.

9.Αγαπάει την ηλικία της. Πάντα.

Μια πραγματική γυναίκα επωφελείται από την ηλικία της. Δεν πιστεύει, ότι είναι ποτέ αργά στην ζωή για να κάνεις κάτι που θέλεις. Αυτό είναι μόνο μια δικαιολογία για όσους θέλουν να κρύψουν την αδυναμία τους πίσω από την ηλικία τους.

Μια πραγματική γυναίκα μπορεί να κάνει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Για αυτό ακριβώς δεν μετανιώνει ποτέ για τα πράγματα, που δεν είχε χρόνο να κάνει. Προσέχει τον εαυτό της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι θέλει να δείχνει 20 χρόνια νεότερη. Ξέρει, ότι κάθε ηλικία έχει την δική της γοητεία.

Προσαρμοσμένο κείμενo της Julia Sviyash – Πηγή

81χρονη γιαγιά πάει στο ΑΤΜ όταν παρατηρεί πίσω της μια έγκυο – Αυτό που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο

21χρονη πήγε πρώτη μέρα για δουλειά, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα: «Δεν μου μένει καθόλου ελέυθερος χρόνος»