in

9 Κανόνες ευγένειας που κάθε σωστή κυρία οφείλει να γνωρίζει – ΦΩΤΟ

Εθιμοτυπικοί κανόνες: Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν τους πραγματικούς κανόνες συμπεριφοράς. Ορισμένες θεωρούν πως πάνω – κάτω τους γνωρίζουν.

Ωστόσο, για να θεωρείστε ως μία σύγχρονη κυρία, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους εθιμοτυπικούς κανόνες. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε γι’ αυτούς:

Ακολουθούν εννέα εθιμοτυπικοί κανόνες για γυναίκες
– Μην γέρνετε πίσω στην καρέκλα: Εάν μια κυρία κάθεται σε ένα τραπέζι, πρέπει να κάθεται στη μέση της καρέκλας. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε χώρο ανάμεσα στην καρέκλα και την πλάτη σας.

Αυτή η θέση του σώματος αντιστοιχεί στη λεγόμενη στάση της δούκισσας. Πρέπει να κάθεστε ευθεία αλλά ελεύθερα και το διάστημα μεταξύ του σώματός σας και της άκρης του τραπεζιού πρέπει να είναι ίσο με την απόσταση μεταξύ του καρπού και των δακτύλων σας. Εκτός αυτού, εάν ακουμπάτε στο πίσω μέρος της καρέκλας όλη την ώρα, ξεχάστε μια ευθεία πλάτη.

– Μην φοβάστε τη δουλειά: Μια πραγματική κυρία δεν αποφεύγει ποτέ τη σωματική εργασία. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι μεγάλες δούκισσες και οι αυτοκράτειρες λειτούργησαν ως αδελφές ελέους στα νοσοκομεία.

Έτσι, η Μεγάλη Δούκισσα, Έλενα Παύλοβνα, επισκέπτονταν καθημερινά νοσοκομεία και μάλιστα έδενε τις πληγές στους τραυματίες. Ίσως στη σύγχρονη εποχή, μπορείτε να κάνετε κάποια εργασία στον κήπο.

– Ακολουθήστε τους κανόνες μακιγιάζ: Η σκούρα σκιά ματιών και το κόκκινο κραγιόν είναι ένας συνδυασμός που δεν θα δείτε ποτέ στο πρόσωπο μιας πραγματικής κυρίας. Είναι δυνατό να φοράτε αυτά τα προϊόντα ομορφιάς ξεχωριστά, έτσι ώστε να έχετε μόνο ένα σημείο προσοχής στο πρόσωπό σας.

Απλώς ρίξτε μια ματιά στο μακιγιάζ που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προτιμούν να φορούν.

Επιπλέον, εθιμοτυπικοί κανόνες για γυναίκες
– Σεβαστείτε τον εαυτό σας και τον χρόνο σας: Εάν οι επισκέπτες έρχονται χωρίς προειδοποίηση, μπορείτε να τους επιτρέψετε να σας συναντήσουν με μπουρνούζι και μπικουτί. Σας συμβουλεύουμε επίσης να δανειστείτε αυτό το τέχνασμα που χρησιμοποίησε μια Βρετανίδα Λαίδη.

Όταν οι απρόσκλητοι επισκέπτες εμφανίζονταν στο κατώφλι του σπιτιού της, φορούσε πάντα παπούτσια, καπέλο και μια ομπρέλα στο χέρι. Αν ήταν ευχαριστημένη έλεγε: “Α, πόσο τυχεροί, μόλις επέστρεψα στο σπίτι!” Και αν όχι, αναφωνούσε, “Αχ, κρίμα που πρέπει να φύγω!”

– Μην βάζετε το τηλέφωνό σας στο τραπέζι: Μια σύγχρονη κυρία δεν θα βάλει το τηλέφωνό της στο τραπέζι όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, όπως ένα καφέ ή ένα εστιατόριο. Δεν θα επικεντρωθεί υπερβολικά σε αυτήν τη συσκευή.

Εκτός αυτού, είναι προφανές γι’ αυτήν ότι το τηλέφωνο της είναι μέρος της ιδιωτικής ζωής της και είναι καλύτερα να το κρύψει από αγνώστους.

– Γνωρίστε τους κανόνες αλληλογραφίας: Στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν ειδικοί κανόνες για γραπτά μηνύματα. Οι κυρίες δεν πρέπει να απαντούν αμέσως στα μηνύματά τους για 2 λόγους.

Πρώτα απ’ όλα, για να ενημερώσει το άτομο που μιλάει ότι μπορεί να έχει άλλα προσωπικά πράγματα να κάνει, που δεν της επιτρέπουν να απαντήσει αμέσως. Και δεύτερον, ξέρει ότι είναι σωστό να καλέσει ένα άτομο εάν θέλει να το ενημερώσει για κάτι επείγον.

Αλλά δεν θα αναβάλει την απάντησή της για περισσότερο από 20 λεπτά, λόγω του σεβασμού για το άτομο που της στέλνει μηνύματα.

Συμβουλές για γυναίκες: Οι υπόλοιποι εθιμοτυπικοί κανόνες για γυναίκες
– Μην κρατάτε τα χέρια σας στη μέση: Η στάση να κρατάτε τα χέρια σας στους γοφούς σας είναι κάτι που σπάνια επιλέγει μια κυρία. Φυσικά, όλοι έχουμε αντιμετωπίσει μια κοινή κατάσταση όπου απλά δεν υπάρχει χώρος να βάλουμε τα χέρια μας.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερα να κρατάτε τα χέρια σας μπροστά από το σώμα σας, έτσι ώστε η θέση του σώματός σας να συμφωνεί με τους κανόνες της εθιμοτυπίας.

– Χρησιμοποιήστε λέξεις εκτίμησης με μέτρο: Παρόλο που φαίνεται ότι μια γυναίκα με καλή ανατροφή πρέπει κυριολεκτικά να αποπνέει ευγνωμοσύνη και να λέει συνεχώς φράσεις εκτίμησης, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά λέξεις όπως «ευχαριστώ» και «παρακαλώ». Διαφορετικά, το νόημά τους απλώς θα υποτιμηθεί και θα θεωρηθεί ως κολακεία.

– Μην γυρίζετε αν κάποιος δεν σας καλεί με το όνομά σας: Μια ευγενής κυρία δεν θα γυρίσει ποτέ αν ακούσει το “ει!” στο δρόμο. Αυτός ο χυδαίος θαυμασμός είναι μια απρόσωπη μορφή έκκλησης από έναν ξένο στον άλλο και είναι εντελώς ακατάλληλο σύμφωνα με τους κανόνες της εθιμοτυπίας.

Αυτό το είδος διαλόγου πρέπει να ξεκινήσει με ουδέτερες λέξεις όπως «συγγνώμη» ή «με συγχωρείτε».

 

Να είσαι ευγενικός, γιατί κάθε άνθρωπος που συναντάς δίνει και μια σκληρή μάχη

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε εάν έχετε θυρεοειδίτιδα Hashimoto